19. desember 2008

Even og X'en på ferie



Even og X'en har altså vært på ferie Fredrikstad, mens vi tobeinte forsøkte å ha ferie i London.
Og det å la andre passe sine egne hunder er jo egentlig litt nakent - en blottstiller seg helt og avslører hvordan ens hunder er, på godt og vondt. Greit at Stian og Kathrine har truffet dem i ulike settinger, men det er jo noe helt annet å leve med dem i fem dager. Hva om de synes vi har noen reale drittbikkjer? Hva om de faktene vi synes er sjarmerende er vanvittig irriterende i deres øyne? Vil de synes det er søtt at X'en etter ha spist maten sin kommer bort til deg og raper takk for maten? Vil de skjønne at Even ikke bærer på puter for å ramponere, men for å avreagere?
En må på en måte tenke litt gjennom hunden sin og hundeholdet når en plasserer den bort så lenge, og granske litt. Hvis en hadde noe å skjule, blir det eksponert nå!

Vi var i hvert fall aldri bekymret for om Even og X'en ville få det bra hos Stian og Kathrine - vi liker å tro at vi har snille hunder som lett slår seg til ro, er fleksible og omgjengelige. Første rapporten fra Stian sa også at de to hadde oppført seg som om de var hjemme fra første stund. Og det er jo bra. Er det ikke?

Stian mente også at det var rart å ha Hektor i hus - Hektor var faren til Even, som Stian var eier av, og de har mange av de samme faktene, minner om hverandre utseendemessig - og Even hadde til og med lagt seg på en av Hektors favorittplasser. Det er rart hvordan enkelte ting tilsynelatende går i arv, selv om en skulle tro det var sosialt betinget.

X'en hadde altså løpetid, men guttene hadde ikke brydd seg om det. Litt hilsing og snusing første dag, men det skulle bare mangle. Først mandag mente Hugo at damen begynte å bli interessant, men da skulle jo godluktdama hjem...

I løpet av helga tilbragte alle sammmen en nydelig dag på Hvaler, og jeg har vært så heldig å få bilder fra turen. Jeg blir jo litt rørt av å se Even tasse happy rundt på svabergene - hvem skulle tro at den gutten var alvorlig syk kort tid før? Men jeg tror også at han blomstrer av å gå i flokk, han har tross alt gjort det hele sitt liv, men vært alenehund siden Embi døde for et år siden. Så jeg tror at det å være sammen med andre hunder gjør ham piggere, pusher ham til å gi litt mer og tåle litt mer. Kanskje? Samtidig som det å plassere en valp med ham nå ville vært utrolig urettferdig overfor Even, for han var ikke videre begeistret for den ekle, innpåslitne, nysgjerrige X'evalpen for et år siden. Men etter at hun fikk vokst seg noe til har hun vært velkomment selskap.

Her er i hvert fall bildene:


Kathrine med foreldre, samt fem firbeinte; Even, Hugo, Louie, Bentley og X'en.


Idyll


Bentley (Yo-Yo Bentley av Hiselfoss) - pene broren til X'en, det!


Hugo (Ugh Ugh Hugo av Hiselfoss), Louie og linselusa X'en


X'en og Even - og X'en er helt seg selv, hun står ofte med fårete uttrykk og drikker av pytter... Tenk om hun tørster i hjel? Nei, best å drikke når en har anledning...


Peneste hundene, det... X'en og Even.


Her også med Hugo og vakker utsikt. Mye pent på dette bildet, egentlig.


Can you see me now? Er det meg du tar bilde av? X'en finnes ikke nysgjerrig...


Bakerst Hugo, X'en og Bentley foran. Even hos Kathrine.


Rumper. Fra venstre Kathrine, Even, Bentley, Hugo og X'en. Tror jeg.


X'en på tur.


Even på tur.


Kosestund mellom Even og "farfar".


Even og Stian.


Mens de tre øvrige musketerene var litt mer selvstendige - Hugo, Bentley skjult, og X'en baktropp.


Finn hunden.


Hugo, X'en og Bentley


Louie og Kathrines mor er identifisert, de to andre er... to av dem. X'en og Hugo?


Typisk Even - roper en på ham for å få hans oppmerksomhet, så får du det - bare veldig nærme! Posering er ikke noe for gamle kæll, når en kan prøve å få kos i stedet.


Stian og Kathrine med fra venstre Even, Hugo, X'en og Bentley.


Even på ekspedisjon.


X'en, Hugo, Bentley (skjult) og Even. Trur eg... Vet heller ikke hva Even rekker tunge for, men gamle menn kan vel gjøre sånt om de vil...

Tusen takk til Stian og Kathrine som tok på seg nesten å doble flokken sin, og den siste endog med ekstremt kort varsel og løpetid! Stian sa det var veldig koselig å ha Evengutten i hus, jeg håper det ikke var helt grusomt å ha X'en også, selv om du ikke nevnte henne (besteforeldre altså, bare opptatt av egne barnebarn!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar