7. februar 2005

Januar oppsummert

En ny måned er i gang, og det er kanskje på tide å oppsummere januar - ble det en god start på året?
Jeg klarte med et nødskrik (31. januar) å få til en treningsøkt. Ikke bra! Har dog gått en del turer, men ikke nok, langt og fort nok til å kunne telle som en aerobictime akkurat... Unnskyldningen (og det er en ganske god en!) får være at jeg har gjort noe rart med kneet, slik at det er vondt å bøye det. Nå er det mulig å både stå og gå på det - det klarte jeg ikke for en uke siden. Men siden jeg gjorde det rare (tror det er en kombo av diverse fall og utsklidninger) med kneet har det ikke gått an å bøye det skikkelig uten masse smerter som sprer seg oppover låret og nedover leggen. Kommer meg nå opp trapper, er veldig glad for den framgangen. Men de heftige løfta og bevegelsene som venter meg i en treningssal gjør at det ikke blir noe aerobic på en stund. Må derfor finne alternativ treningsform. Bole overkroppen? :-)

I disse tider avslutter vi arbeidet med årets første nummer av Fett. Det kommer ut 8. mars, og blir et dobbeltnummer. Tror det blir veldig mange bra saker. Jeg ser ut til å bli representert med tre, etter at en fjerde ble tatt ut for å vente på neste nummer. Vi har heldigvis alltid dette luksusproblemet - for mange artikler. Det er godt å kunne vrake noen. Da kan vi også fokusere på kvalitet og nyhetsinteresse. Og er artikkelen god nok, kan den jo enten legges ut på hjemmesiden eller stå over til neste nummer.

Det har vært mye å gjøre med Fett, som gjør at det har blitt lite tid for studiene. Dessverre. Dette semesteret er veldig viktig, så fra nå av blir det full innsats. Det ene emnet blir nok høyrehåndarbeid (da jeg er keivhendt...), fordi det er primært én grunn til at jeg tar det: Lånekassa krever en studieprogresjon på 30 studiepoeng per semester for å innvilge fullt lån og stipend. Det betyr at jeg ikke satser på noe annet enn bestått. Men det er ikke karakterer, bare bestått/ikke bestått. Håper jeg skal klare det. Emnet heter INF3250 Design og kjønn - og er altså et informatikkemne. Har aldri vært informatikkstudent før, så det er jo litt artig. Skal se på hvordan og hva slags betydning design kan ha i kjønn, ulike kjønnsbetydning for relasjonen til informatikk, også videre. Noe er ganske så banalt så langt, fordi det har vært teorier om hva kjønn er. Som jeg har veldig god kontroll over. Men vi får se hvordan det blir. Eksamen er en prosjektoppgave - ta bilde av ti artefakter og analysere de ut i fra ulike teorier på pensum.
Det andre emnet er KFL2010 - kjønn og vitenskapsteori. Ex.phil har for evig og alltid gitt meg et ganske så anstrengt forhold til vitenskapsteori, men her går det veldig bra - føler jeg i hvert fall så langt. Det ble brått mer relevant og hensiktsmessig når det er snakk om kjønn. Enten er det nye vitenskapsteorier som evner å inkludere et kjønnsperspektiv, eller så handler det om kritikk fra kjønnsforskere av rådende vitenskapsteorier. Veldig spennende!
Det tredje emnet jeg tar er nok det viktigste. Det er på en måte mellomfaget mitt, og karakteren jeg får vil bli sett på når jeg søker master for høsten. Jeg skal ta utgangspunkt i en liten del av KFL2010 (en person, et uttrykk, en begivenhet, et perspektiv, osv.) og fordype meg i det over en 20 siders oppgave og selvvalgt pensum. Og det krever jo sitt arbeid.
Derfor blir det nesten bare studiearbeifd for meg de fire neste månedene.

Nå ja, litt annet skal det vel bli. Jeg skal være ringsekretær noen helger, fordi jeg synes det er utrolig gøy og lærerikt. Deilig å gjøre noe annet enn studier av og til. Og det er en liten inntektskilde.
Jeg har tatt på meg noen journalistartikler, som jeg vil få betalt for (i motsetning til Fett, som er altfor ny).
Jeg skal bistå med korrekturlesing og litt annet arbeid på en masteroppgave, som jeg også vil få betalt for.
Altså sørger jeg for litt inntekt, og får litt avbrekk fra lesing og oppgaveskriving. Også hadde det jo også vært fint om jeg klarte å treffe venner innimellom. Og være sammen med Hans. Ja, også trene. Trene skulle jeg også...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar