15. juni 2012

Perfect match

Sist helg arrangerte Osloavdelingen sitt nå tradisjonelle (har noe skjedd fire år på rad er det uunngåelig å kalle det noe annet enn en tradisjon) matchshow. Jeg hadde meldt på Foenix, som trenger mer utendørs ringtrening - hele valpeshowkarrieren hennes var innendørs, så når vi kommer til en ring på en gressplen tror hun at det er lek, moro, turtempo og hurramegrundt som gjelder. Så hun trenger å lære at en kan trave pent og stå rolig utendørs også, kremt... X'en var ikke påmeldt, i all sin nakenhet, men hun fikk være med og jobbe som trekkhund - jeg tok med vogna vår og brukte den for å frakte all verdens dill&dall en trenger og ikke trenger for en dag ute - det ble faktisk to turer hver vei, men da fikk hun jobbet litt, og den hunden koser seg foran vogna!
Jeg hadde også med meg Gross (Int.Nord.Uch. Augustus) til Toril, siden hun hadde dobbeltbooket seg.

Foenix var en særdeles lykkelig og høy hund denne dagen, og hun klarte til og med å smette ut av inngjerdingen og ut av halsbåndet et par ganger, så hun kunne ta noen digre seiersrunder på gressmatta hvor vi holdt til. Den hunden er ikke helt tam... Jeg gleder meg til hun skal røntges, for da kanskje hun er rolig et par timer. Hun har så mye energi og overskudd, og hun er så innmari kvikk. Herlige kvaliteter, men ikke alltid.

Foenix klarte å gå videre i første runde - selv om hun er halvt nedrøytet og oppførte seg som en kenguru med springfjærer under føttene (jeg skulle til å si at hun oppførte seg som en duracellkanin med red bull i magen, men red bull ga overhode ingen effekt for meg da jeg kjørte tur-retur Østerrike, så jeg har begynt å tvile på den miksuren. Smaker æsj og ga ingen større fix enn en halvliter cola - oppskrytt!).
I andre runde møtte vi Dina (Snow Medina av LeeArmand), en veteran i full glans, så da var det takk for oss - men om syv år er Foenix veteran, og da kanskje hun har landet og begynt å trave utendørs også, så da skal vi ha revansje! :D

Gross vant første runde, og andre runde, og tredje runde, og plutselig sto vi i en finale med tre ekvipasjer - deriblant Dina som slo ut Foenix. Gross er en herlig hund å stille - han flyter rundt i ringen, og står godt på sine bein der de skal være. Min oppgave var primært å bære startnummeret hans rundt i ringen, tror jeg. Selv om ikke Gross er min (men jeg er litt tante til ham), var det veldig gøy da dommeren utropte oss til vinnere. Det er faktisk tredje gang (av fire år) Gross kom til finalen - fra før av en seier og en andreplass, og nå en seier nummer to. Fin gutt!

Vi vant ingenting på loddsalget, men Rockyvogna var full av premier som Foenix vant etter sin sirkusopptreden, så en kan ikke klage på fangsten!

Hvis noen har bilder av Gross, blir både jeg og Toril glad for å få de.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar