14. juli 2011

Rosablogger

Nå skal jeg bli rosablogger også!

For en tid tilbake nevnte jeg noen fantastisk morsomme kjøp jeg hadde gjort på nettet, og de har virkelig både hjulpet og muntret meg opp i hverdagen.

Jeg har mange lesere av denne bloggen, og ikke alle kjenner meg like godt. Så jeg føler jeg må få understreke at det jeg skriver nå er med en god dose selvironi og sarkasme. Jeg har aldri vært en ultrafeminin jente, jeg har aldri hatt en rosa fase, jeg liker ikke rosa som farge en gang, jeg tar sterkt avstand til kjønnede stereotypier, og jeg er rett og slett ingen tradisjonell femina. Men nå har jeg altså vært så korttenkt at jeg har kjøpt ei rønne av et oppussingsprosjekt som nytt hjem, og det er mye som må gjøres her - mye som jeg slettes ikke er i stand til å gjøre, men jeg forsøker lell. Det kan jo hende jeg kan mer enn jeg tror, ikke sant? Uansett måtte jeg brått ha veldig mye verktøy, for jeg eide i grunnen ingenting da jeg kom hit.

Verktøy er dyrt. Masse verktøy er veldig dyrt.

Men så snublet jeg over noen verktøysett på Netthandelen.no, hvor prisen jo blir så høy som en er villig til å bli med på. Etter to dager med venting og budrunder og nye forsøk når budene ble for høye, satt jeg til slutt som vinner av masse verktøy, og samlet kostet det meg cirka 300 kroner. Prikken over i'en er nettopp fargen - så herlig ironisk at jeg skal sulle rundt med rååååsa verktøy, når jeg er den jeg er. Men hey, kanskje er dette tiåret hvor jeg skal være skikkelig girly-girly? Selv om jeg tidvis forsøker å opprettholde mitt selvbilde som sterk og selvstendig, hender det at jeg føler meg rimelig blÅnd i mitt oppussingsarbeid, og da hjelper det å knuge på en råååsa drill mens en febrilsk googler "hvordan rive ned stendverk som sitter forjævlig godt fast" eller "hvordan sage hull midt på en vegg".

Disse tre settene ble mine for tre smålapper, et godt kjøp synes jeg - om det ikke er verdt mer enn de pengene, så holder det i hvert fall en stund for meg.

I det minste verktøyskrinet har jeg målebånd, verdens minste vater, skrutrekker med ti forskjellige... Er det det som heter bits? Jeg kan vel ikke snekkersk... Jeg vet det er tre umbraconøkler på venstre side, men hva det i midten til venstre er har jeg ikke peiling på. Men jeg får sikkert bruk for det en dag!

 Jeg burde jo tatt bilde av denne sammen med noe for å få fram størrelsen, men den er vel cirka fire centimeter lang, kanskje bare tre. Veldig søt, og totalt ubrukelig.


I det største skrinet er det rene skattekammeret, med så masse moro! Skrutrekkere, rørleggertang, knipetang, krokodilletang (dere ser det ser ut som det?), hammer, saks, bits (?), umbraconøkler, spiker og dingser, et større målebånd, og flere dingser jeg ikke vet hva er. Man, jeg har mye bra stæsj! :D

Hva gir dere meg???

Brumm-brumm-brumm! Den funker greit nok. Den har ikke så mange hestekrefter (?), men jeg kommer et stykke på vei, også avslutter jeg de fleste skruer med et skrujern og Stinekrefter.

Nå trenger jeg bare et rosa snekkerbelte og slikt overarmsbånd (i rosa) med magnet til å feste bits og dingser på - så er jeg der! Gi meg en rosa pusehårstrikk også, og en turkis kjeledress, så kommer jeg til å rocke oppussingen framover!

PS, jeg er ingen fan av rosa interiør, som dere kan ha fått med dere i bloggen ble det rosa soverommet malt om til grønt hunderom. Dette ville vært mitt mareritt.

4 kommentarer:

  1. Nå må jeg dra på smilebåndet her Stine :-)) trodde aldri i verden jeg skulle få se ROSA verktøy.... hvor i all verden har du funnet dette,,,,vi andre flyr på Biltema og lignende steder...men der har def. IKKE du funnet disse...:-)) Men hvis de funker..så er jo det hovedsaken :-))...

    SvarSlett
  2. Seriøøøøst! Sånn vil jeg å a Stine. Det hadde vært hylandes artig å ha i lastebilen, bare for å sette litt stereotypisk kvinne over det! : D Å det kunne jeg definitivt sett veldig humor i å komme gående med det der blandt alle disse "mannemenna" og ordne ting :P

    SvarSlett
  3. Hihi! Akkurat sånn verktøy har jeg også! Dog jeg mangler drillen, så takk for tipset!!

    Tøff er du, som går på oppussingen slik! Mange av dem som hadde satt seg ned, og tvinnet håret... :)

    SvarSlett
  4. Synes virkelig du har gjort et kupp der. Var ikke klar over at det finnes så mye lekkert på akkurat den fronten.... Regner med at du har fått ekstra inspirasjon til å fortsette oppussingsprosjektet nå:))

    SvarSlett