11. juli 2011

Malerier

Selv om det er tre knusbedårende og tidvis underholdende skatter som har kommet til i heimen, hender det at jeg klarer å løsrive meg nok til at jeg får fortsatt noe av oppussingsarbeidet i huset.
Den siste uka har jeg kommet lenger med malearbeidet i kjelleren, og nå er faktisk det ene lagerrommet ferdigmalt. I hvert fall per i dag, det som eventuelt gjenstår er kun kosmetikk og ikke prioritert. Det er et lagerrom, det trenger ikke å være såå pent. Men med to nymalte murvegger (de to andre er trepanel, og siden de er helt greie beholder jeg de slik) og gulv ser det i hvert fall betydelig bedre ut nå. Om jeg skulle få ånden over meg og ikke noe annet er viktigere (hehehehehe, som om jeg noen gang kommer til et slikt punkt i dette "oppussingsobjektet"), kunne jeg tenkt meg å male listene og døra. Jeg spekulerer også på å få sydd noen søte gardiner til å ha på vinduet, som en koselig prikk over i'en. Men jeg aner ikke hvordan jeg får festet ting til murvegg, så jeg vet ikke om jeg vil få opp gardinstang der?

Etter at det første strøket på gulvet ble tatt i forrige uke, satte jeg selvfølgelig opp en sperre så ikke X'en skulle gå inn. Vanligvis har hun veldig respekt for mine dørsperrer, så da jeg satte en langkost på skrå i døråpningen var jeg helt oppriktig sikker på at det ville holde for henne.
Noe senere hørte jeg et rart brak fra kjelleren, og kunne ikke skjønne det. Vel hadde jeg satt på vaskemaskinen som står der, men jeg hadde jo ikke noe liggende oppå maskinen - hva annet kunne ha ramlet ned?
Jeg valgte av ukjent grunn å gruble litt, før jeg tuslet ned for å se. Og der fant jeg X'en liggende i trapperommet, hvilket hun ofte gjør for å kjøle seg ned litt. Men når jeg gikk til lagerrommet, så jeg dette:


Jeg tittet rundt meg, og rett ved egne føtter fant jeg dette:

Og tittet jeg lenger bortover kjelleren, så jeg dette:

"Men X'en, hva er det som har skjedd?" spurte jeg henne overrasket, og hun tittet på meg med et bedrøvet blikk. Så reiste hun seg opp, plukket opp Peggy og la henne ved siden av seg:


Men jeg tror altså ikke på henne, for Peggy har betydelig mindre poter, og de var heller ikke sorte på undersiden. Så hvem vet hva som egentlig har skjedd i kjelleren???

I helga ble strøk nummer to tatt, så mørket ble litt jevnere og mørkere sort (ja, malingen er visstnok sort, men den blir mer mørk grå live - greit nok, jeg hadde bare tenkt å kjøre sorte gulv i kjelleren for å matche med vaskerommet som har kullsort gulv). Og da jeg forlot lagerrommet, satte jeg en diger kasse i døråpningen så ingen skulle kunne snike seg inn igjen.

Fra før av sto det ei hylle på rommet, som jeg har fått plassert en god del livsnødvendigheter jeg ikke kan slippe ut av mitt liv:

Jeg har ei IVAR-hylle som også skal få plass der, så kan jeg få lagret enda mer av julepynt, hagesaker, overskuddskjøkkenutstyr, ti år gamle selvangivelser, prosjekt i dvale, verktøy og andre finurligheter. Det er også nok gulvplass til at jeg kan plassere vinterdekk, hagemøbler, grill og slikt der. Det er deilig å ha mye lagerplass, når en er et lite hyperaktivt hamster som meg! :D
I tillegg til dette rommet, har jeg et noe mindre rom (hvor diverse er lagret mens jeg venter på at malingen her skal tørke) hvor jeg tenkte å lagre veden. Og enda har jeg et lite rom (tidligere toalett) som kan innredes som lager om jeg trenger. Og da har jeg ikke tatt med trapperommet og det største rommet i kjelleren - der har jeg foreløpig fryseboks stående, og har litt treningsutstyr jeg tenkte å sette opp for ikke å sponse SATS lenger. Men jeg skal alltids få satt inn noen hyller der, om behovet dukker opp.

Det er deilig å si det: Et rom er ferdigmalt. Endelig noe som er ferdig, blant alle halvferdige og upåbegynte prosjekt...

4 kommentarer:

  1. Dette ser jo riktig så bra ut Stine :-))
    Du tryller frem det ene ferdige rom etter det andre og deler det med oss :-)))

    SvarSlett
  2. Flink du :)))

    klem tante

    SvarSlett
  3. Veldig kjekt med lagerplass! Her respekteres det at jeg setter ei kompostgrind foran døråpningen:)
    Lykke til videre med prosjekt oppussing! Du jobber som en helt:)

    SvarSlett
  4. Flink du er.
    Lagerplass er viktig, det får man nesten aldri nok av. Så ut som du hadde god kontroll der også.
    Og så søt X'n er :-)

    SvarSlett