18. juli 2011

Blåmandag...

Øsj, for en tung dag det er i dag. Kroppen verker etter en slitsom helg hvor jeg har presset meg selv mer enn godt er. Men så er det jo litt verdt det når en har moro, treffer gamle venner og nye folk, lærer mer om hund og får gjøre ting en synes er artig - nemlig å være ringsekretær. Så etter to dager på beina i sola har jeg nå en kropp som verker i ledd og muskler, solbrentheten svir, jeg er trøtt og energiløs, og knasker piller. Men jeg må få lov til å ha litt moro jeg også, og heller kjenne på den sure svien etter den søte kløen. Jeg tror det er medisin av og til å gjøre slike ting en trives godt med, selv om en egentlig ikke er i form til det.

Valpene har selvfølgelig ikke vært alene i helga - min snille søster og nevø har tilbragt helga hos meg - så fikk de seg en storbyweekend på Mogreina, juhu! Det har vært en veldig koselig helg med god mat og godt selskap, og alle firbeinte har blitt tatt så godt vare på. Joakim synes valpene er riktig så spennende, og har så mange lure tanker og ideer, han ser jo valpene og oppdrett på en helt annen måte enn jeg gjør.
For eksempel lurte han på hvordan X'en fant en pappa til valpene. Han tenkte litt, før han foreslo at vi kanskje hadde gått til zoobutikken! Ikke så dumt tenkt, vel?

Ikke bare har de passet valper, skiftet på valpekassa, tatt seg av X'en og disket opp med middag til meg - Tonje og Joakim hadde også med seg malerklær og lurte på om det var noe jeg trengte hjelp med. Så da har de vært så snille og tatt første strøket på en halv vegg i kjelleren. Egentlig hadde jeg tenkt til å få fjernet malingen på den veggen for å få fram de røde mursteinene, som en kontrast til alt det andre i kjelleren. Men så innså jeg at det ble altfor mye pøt for nå, så da maler jeg heller den veggen grå også, som de andre murveggene.




Det må være lov å justere ønsker og drømmer litt underveis, når en finner ut hva som er mulig, hva som er dyrt, hva som tar tid og hva som kan bli pent. Jeg har for eksempel kastet inn håndkleet for stuetaket - det er for vanskelig til at jeg klarer å gjøre sparklingen og malingen alene, det blir ikke pent. Så jeg har hatt en maler her til å fullføre taket for meg. Men så mente han at gipsplatene jeg avdekket er såpass gamle og slitt, at de vil bidra til å gjøre taket stygt om kort tid. Så han anbefalte at jeg fikk spikret opp nye gipsplater utenpå - en ekstrakostnad nå, men det vil holde taket mye penere over mye lenger tid. Selv om det er dyrt å pusse opp, må en tenke litt langsiktig også. Og jeg vil helt sikkert irritere meg om jeg tar en snarvei, når jeg om et halvt år sitter i sofaen og ser ujevnheter og sprekker i taket jeg la så mye penger i. Så da legger vi enda litt penger i taket.
Juli er jo ikke det beste tidspunktet å finne ut at en vil ha ting gjort, siden folk har ferie, men jeg har vært i kontakt med et par snekkere som kan få sett på taket i løpet av denne uka. Så krysser jeg fingrene for at jeg har et stuetak klart snart. Når taket er klart, kan jeg også gå på veggene. Og da kan jeg få opp sofa, stuebord, bokhyller, lamper, pynteting, bøker, bilder, gardiner - alt det som skal være i ei stue. Som jeg savner å slenge meg i sofaen, og så deilig det skal bli å få det mer som et hjem her. En må ha ei stue... Og jeg er så glad for at jeg bestemte meg for å overlate dette til profesjonelle, så kanskje det kan bli ferdig før fellesferien er over, om jeg er riktig heldig.
På dager som dette, når kroppen streiker, er det i hvert fall greit å ha "kontordag" og få administrert litt oppussing, making of a home, valpebesøk, så får jeg ta igjen de fysiske utskeielsene senere. Det er sikkert bedre i morgen, hvem har vel noensinne hørt om en blåtirsdag?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar