7. november 2011

Vedkurv søkes

Stua ble pusset opp i helga, og jeg må bare få si at jeg er så innmari fornøyd med resultatet! Jeg hadde snekker til å gjøre arbeidet, så dette er ikke selvskryt, det er bare gledesutbrudd! Det har vært så gøy å planlegge, pønske, drømme, fantasere, sjekke, se for seg og bygge et idealbilde av sin egen stue - også blir resultatet enda bedre enn jeg håpte på - da kan en ikke annet enn å smile! Bilder kommer etter hvert, men nå er det så lite som gjenstår - trur eg - at nå venter jeg til det er møblert. For akkurat nå må jeg vente på elektriker til å få trukket nye ledninger i stua, siden de ble fjernet i oppussingsarbeidet. Så håper jeg det ikke er lang ventetid for snekkere nå til dags. Mureren må jeg vente nesten en måned før kunne - men nå er det bare en ukes tid til han kommer, så da er det jo ikke lenge igjen.

Murer, ja, jeg fikk meg nemlig en real overraskelse da vi fjernet gammel ovn for å montere ny ovn. Det viste seg at det går hull tvers gjennom pipa fra meg og inn til naboen (rekkehus) - og hos henne var det helt åpent, altså kunne det blitt noen stygge overraskelser om jeg hadde forsøkt å fyre i den gamle, stygge ovnen jeg har kastet ut nå. Så da må en ha murer for å fikse det. Siden min nye ovn ikke passer inn i det gamle hullet uansett, tetter vi det opprinnelige hullet og lager nytt hull i det andre røret som går i pipa - slik det opprinnelig skulle ha vært; et rør per enhet. Det var lettest arbeid, sa mureren, så da gjør vi det slik. Jeg gleder meg til å få på plass vedovnen min, fyre opp, legge meg under ullpledd med bikkjene rundt meg i sofaen, høre på knitringen av ved som brenner, og kjenne varmen sige innover. For nå fryser jeg... I og med at alt av ledninger er fjernet i stua, er det ikke strie varmen der - 12 grader sist jeg sjekket, så hundene og jeg har flyttet opp en etasje for å holde varmen der - gjesterommet er nå dagligstue, hehehe. Det er ikke varmeovn på det rommet heller, men det er i hvert fall varmere. Så får jeg finne på noe lurt utover vinteren for å få mer varme i øverste etasje også. Det er panelovn på både gjesterom og soverom, men de var plassert slik at det ble brannfarlig å sette senger foran, og det var unaturlig å ha sengene et annet sted. Så da må jeg få flyttet på ovnene. Men det krever elektriker, og jeg har simpelthen ikke råd til å gjøre alt på en gang. Jeg får bruke en oljeovn om det blir kaldere, men jeg har også tro på at vedovn og strøm i stua vil spre varme til soverommet også. Ellers har jeg jo to bernere til å varme meg.

Her er forresten ovnen jeg har kjøpt, jeg har drømt om en slik lenge, og det blir så fiiiint i stua mi. Som dere sikkert skjønner, går jeg mer for en gammeldags stil enn en klassisk eller moderne. Mye fine vedovner å se i katalogene, men jeg ble hele tiden dratt tilbake til denne:
Og med vedovn i hus, må en selvfølgelig ha vedkurv også. Jeg var på Jula i dag for å kjøpe en jeg hadde sett meg ut, men så viste det seg at det var sesongvare og utilgjengelig nå :( Det jeg vil bruke som vedkurv er egentlig ei blomsterpotte, men jeg synes den var fin til ved, jeg:

Jeg kan ikke vente til sommeren med vedkurv, så jeg har tittet litt rundt på nett for å finne andre kandidater. Jeg ønsker meg en vedkurv som er tett, for å slippe flismøl og vedrester over hele stua. Den trenger ikke å være så praktisk å bære, for jeg har ved i sekk og ser for meg å ta opp en og en sekk og helle i vedkurven. Jeg vil at den skal være fin, men ikke dyr. Og jeg vil at den skal være så stor at jeg bare kan tømme en sekk oppi - jeg gidder ikke disse vedkurvene der du må stable veden sirlig. Veden skal bare oppbevares fram til den brennes, men jeg vil ha den i et pent møbel.

Jeg fant denne i en blogg, men den er selvfølgelig hjemmelaget. Jeg eier ikke slike evner, så det får bli med siklingen:

Denne er fra Home & Cottage, veldig søt, men jeg tror den vil lage en del søl - samt at H&C pleier å være rimelig dyrt i forhold til hva jeg synes en vedkurv er verdt:

Jeg fant noen kurver på Jysk trukket med stoff innvendig, så de er både søte og praktiske i forhold til søl. Men jeg er usikker på om de blir for små, jeg må se de live tror jeg. Dessuten er jeg litt ambivalent til kurver - blir ikke de veldig fine å gnage på for valper, mon tro?



Denne fra Skeidar synes jeg også var ganske kul, men så var den litt dyr også...

Jaja, jeg får titte rundt og se hva jeg ender opp med - jeg tenkte også meg en tur til blant annet Olemann og andre antikvitets-/bruktsjapper, for å se om jeg finner noe kult og passende.

Og nå kom jeg på at jeg vil ha en søt dings å putte tennbrikettene oppi også...

Det kan ta litt tid før stua er fiks ferdig, skjønner jeg :D

1 kommentar:

  1. Jag hade samma problem med vedkorgs-funderingarna... Så de slutade med att jag åkte till... "taadaaa" IKEA och köpte mig en vit plåttunna. Den är lätt att flytta (tom), och det läcker inte ut flis i botten. :)
    Otherwise... Det ska bli såå spännande att se den färdiga skapelsen av huset ditt.
    Stor kram från oss alla

    SvarSlett