21. januar 2012

MyDog2012

I år startet vi utstillingssesongen ved å slå på stortromma - to internasjonale utstillinger i Göteborg! Jeg var så heldig å få min gode venninne Sandra og shibaen Imouto som reisefølge, og vi tok dette som jentetur med hotell og kos. Tusen takk for at du ble med, Sandra!

Gruppe 2 og 5 ble bedømt torsdag og fredag, så vi kjørte nedover onsdag etter jobb, og turen gikk helt fullstendig uten problem - om en ser bortsett fra at jeg kjøpte noen lussekatter på en bensinstasjon som skulle være ferske, og muligens var det - på Luciadagen...

Torsdag hadde jeg ambisjoner om å være tidlig ute, i og med at jeg hadde meldt på Foenix i valp. Men ting tar alltid lenger tid enn en tror, og parkeringsmulighetene i Göteborg er ikke optimale - parkeringshuset tilknyttet messeområdet blir fort fullt, så vi endte med å stå en liten bit unna. Jeg var sånn passe stresset da vi ankom ringen halv ni - med stæsj og uten hunder. Sandra fikk ordre om å skaffe katalog for å finne ut hvor mange hannvalper det var, mens jeg jogget tilbake til bilen etter mor og datter. Tilbake ved ringen sånn cirka ti på ni, og jeg får vite at det er EN hannvalp påmeldt. Jeg tenkte med gru tilbake på romjulsutstillingen og Foenix' hoppeeskapader da, hvordan skulle jeg få roet henne i tide til vi skulle inn?
Men så viste det seg at det bare var MEG som måtte roes ned - hun var storfornøyd etter mange turer hele uka, tok hele utstillingsområdet med stor ro, logret fornøyd da jeg tredde på utstillingslenka og viste seg fra en proff utstillingsside, lille valpen min.

Hannvalpen møtte ikke, så da var det rett på tispene - seks i klassen. Foenix var uten tvil den yngste og minste i klassen, og igjen fikk jeg konstatert hvor mye som skal skje i utvikling bare på et par måneder - når jeg ser bildene fra hennes første valpeshow ser jeg jo hvor mye som allerede har skjedd.
Foenix ga noen lykkehopp på starten av den første runden, men deretter løp hun så fint, så fint, og jeg var så fornøyd med henne. Hun var nestsist i klassen og det var litt å vente, men hun er tålmodig og herlig i ringen. Hun sitter rolig og ser på meg - en har jo lært at det lønner seg å ta kontakt! Hun ligger og ser seg rundt, slapper av. Hun sjekker rolig de andre hundene i ringen. Eller hun viser hvor flink hun er til å stå/fristilles. X'en var mye mer urolig i ringen, vant til at det skjedde noe hele tiden, og maste på mer action. Med Foenix har jeg klart å unngå den feilen, så hun kan faktisk kjede seg uten å koke over - fine valpen!
Dommer for dagen var østerriker, og han var særdeles opptatt av tenner - så selv valpene ble sjekket grundig og vel i munnen. Men Foenix sto og lot ham gjøre det. Jeg er bare så stolt av henne, hun fikser alt på strak pote og synes verden er kul. Og det er det viktigste for meg på valpeshow - det skal være gøy, og de skal lære hvordan gamet fungerer, de skal sanse seg etter hvert, men det skal aldri være trengende, pressende eller negativt.

Noen begynner å skjønne at det kan lønne seg å STÅ med kontakt foran meg også, ikke bare sitte. Søta!
Strategimøte.
"Jeg bare sitter her og ser på deg, jeg, også kanskje jeg får noe igjen for det?"
Foenix for dommeren. Hun har blitt så utholdende og tålmodig og kan stå rolig og se på fingeren leeenge.


Foenix i farta - i trav, ikke kenguruhopp!
Jeg var kjempefornøyd med Foenix' innsats da vi var ferdig bedømt, så da vi også ble plassert som nummer fire var det virkelig en fin bonus - og rosinen i pølsa var at dommer også ga Foenix HP, hederspris. Fine valpen, som fikk sin første rosett og pokal!

Eieren er innmari fornøyd med lille krølle!

X'en var inn i samme ring senere på dagen i åpen klasse tispe, og fikk en very good - jeg ser helt klart feilene dommer påpekte og valgte å trekke for, så det var ikke noe problem.

X'en for dommeren.


Sandra og Imouto slo til med cert og BIM, så på kvelden ble det middag i hotellrestauranten - for øvrig et hotell jeg gjerne drar tilbake til senere. 135 svenske kroner for middagsbuffet, en kan ikke si noe på det!



Sandra og Imouto i ilden.
Sliten valp hviler ut med premiefangsten sin i senga på torsdagskvelden.

"MIIIIIN HP!!!"

Fredag var det ny dommer og nye sjanser, og litt nye konkurrenter - syv i klassen til Foenix denne dagen. Men først var det en hannvalp som skulle i ilden, og han hadde samme pappa som Foenix. Morsomt å se halvsøsken!

Om mulig synes jeg Foenix gjorde en enda bedre jobb i ringen denne dagen - om en ser bort fra at hun hoppet opp på dommer for å susse henne da hun kom bort til oss, men dommer bare lo og berømmet gemyttet, hehehe.
Igjen var Foenix yngst, så at dommer satte oss som nummer tre av syv er jeg veldig fornøyd med! Jeg synes selv Foenix har mange kvaliteter, selv om hun fremdeles er valpete og uferdig sammenlignet med de eldste i klassen. Hun har vokst mye i høyden, og det tar energi å vokse, så jeg oppdaget brått at hun var blitt veldig mager i romjula. Hun er på fetekur, noe hun ikke har noe imot, men var ikke i optimal utstillingskondisjon i Göteborg. Hun trenger et par kilo til, så en ikke kan spille xylofon på ribbeina hennes lenger. Det var også det eneste negative dommer skrev i kritikken hennes, at hun ble vist i altfor tynt hold, og det ble bare gitt HP til de to beste i klassen. Fetekuren ble fortsatt etter Göteborg, valp i vekst trengte større måltider, gitt.

Lille Foenix blant noen av sine store nesten-junior-konkurrenter.

Foenix for dommeren. Viktig å logre når tennene sjekkes!
X'en ble stilt i dag også, igjen med very good. Dommer likte ikke typen hennes i det hele tatt, og det er fair enough.

Mor og datter - veldig like, og veldig ulike.
Gratulerer til Mona og Oliver som tok svenskechampionatet på fredag, gratulerer til Sølvi og Dee-Dee som tok svenskechampionatet på torsdag, og gratulerer til Ann-Kristin og Amigo som tok en flott gruppeplassering på torsdag!


Lufteområde som dette har jeg ikke sett maken til før! Sagflisen ble skiftet ofte, og det er det jo mange arrangører som er flinke til å gjøre. Men å sette opp så mange busker til hannhundene er et sjelden syn! Er det til dette restene av Göteborgs juletresalg gikk, eller måtte arrangørkomiteen høste sine egne juletre onsdag kveld?

Etter en runde innom stands for å se om Sverige har noe vi ikke har sett i Norge før (det har de vel strengt tatt ikke, men i det minste ble tomme shampooflasker hjemme erstattet med nye), var det å ta turen hjemover igjen. Summa summarum en finfin tur og en bra start på utstillingssesongen for Foenix - lille valpen min klarer igjen å hevde seg blant de eldste!

3 kommentarer:

  1. Tusen takk for kjempefin tur, Stine! "Føexen" er nydelige og supert reiseselskap, sjøl om de tok vel mye plass inne på hotellrommet, i følge Imouto. :p

    SvarSlett
  2. Så nydelig valpen din er blitt! :)

    Gratulerer med fin start på sessongen :)

    SvarSlett
  3. Vi är så stolta sååå!!! Hejja Foenixen!!! :)))

    SvarSlett