31. oktober 2011

Valpeshowdebut

Sukk, hvor blir tiden av? Det har skjedd så innmari mye som burde vært blogget om, men jeg har ikke nådd over noe. Jeg får se om jeg får gjort noe med det de neste dagene, for nå går vi etter planen inn i en litt roligere tid på hundefronten, og det er ikke så mye potensielt bloggmateriale framover, så da kan en jo blogge i retrospekt, ikke sant? For siden sist blogg har vi gått ny konkurranse, vi har gått på et meget bra kurs, Hudson har hatt besøk av sin nye eier, hans mulighet til å få reise til Australia har blitt avklart - og de har debutert på valpeshow! Og det er det jeg tenker å skrive om nå.

I og med at Hudson ikke kunne reise til planlagt tid, hev jeg meg rundt og fikk meldt på også ham til de to valpeshowene som var i helga. Foenix var for lengst påmeldt, jeg har gledet meg til å starte med ny valpeshowrunde, det er jo en eneste lang sjarmøretappe! For Hudson ville det være fin lærdom å ta med seg før avreise, litt ringtrening før karanteneoppholdet. Dessuten må jeg - uten fnugg av beskjedenhet - få lov til å si at jeg er ganske stolt av ham, han ser veldig fin ut så langt, så da er det jo veldig moro å få vise ham fram i norske ringer før han drar. Jeg kan vel trygt påstå at når han har reist til Australia, vil ikke han bli å se i noen europeisk ring igjen.

Lørdag var det påmeldt åtte valper og søndag var det påmeldt ni valper. Dessverre var Hudson og Foenix alene i de yngste klassene begge dager - det skjer så enormt mye utvikling fra yngste til eldste klasse, og jeg hadde håpet på noen i yngste klasse så jeg kunne ha noen å sammenligne mer realistisk med. Dessuten er det god trening for valpene - de har øvd mye på å springe pent med meg, men å løpe pent selv om andre valper løper foran eller bak har vi ikke fått trent på.

Jaja, det ble fire av fire mulige klasseseire i helga, hehehe. Hudson møtte begge dager i BHK sin "onkel" Ådne (Nøklebyåsen's Ådne, etter Ola, altså en halvbror av X'en). Foenix møtte lørdag i BTK sin "tante" Ålga (Nøklebyåsen's Ålga med Å) og søndag var det Irma (Ille Søte Irma av Hiselfoss) som vant. Det er ingen skam å bli plassert bak disse tre, og det er jo snart juniorklasse for disse.
Mitt mål for helga var å gi valpene gode opplevelser i ringen, og det fikk de virkelig. De storkoste seg, syntes det var helt fantastisk at så mange hadde valgt å komme til Letohallen den helga for å kose på DEM, de travet pent, de likte dommermennene, de sto så godt de kunne og gjorde etter min mening en veldig fin figur i ringen. Det var masse kos, skryt og godbiter for debutantene, så de erfarer at dette utstillingsgamet er bare moro.

Jeg måtte selvfølgelig skynde meg ut etter BHK for å bytte til Foenix i yngste tispeklasse. Da jeg kom tilbake med henne i ringen på lørdag, var jeg ikke kommet langt forbi ringtauet før dommer stoppet meg og spurte om det var "syrran". Så forklarte han meg hvor urettferdig det var å måtte sammenligne to valper som var i så forskjellig utvekslingsstadie og med såpass aldersforskjell - de månedene gjør tross alt en god del for valper. Men han likte virkelig valpene mine, og ville at jeg skulle vite at de var bra selv om vi ikke vant, han likte deres "knubbighet", sa han. Og det synes jeg var veldig hyggelig å høre, selvfølgelig, en blir stolt oppdretter da!
Vel, stolt oppdretter var jeg i grunnen hele helga, mens jeg beundret mine to plush puppies som tøffet rundt i hallen som den mest vanlige ting, hilste på folk, slo seg til ro i valpegrinda når de måtte det, sov midt i kaoset, ble med på alle mine innfall, logret fra halsbåndet og bakover i møte med kjentfolk, og logret fra hoftene og bakover i møte med fremmede. Jeg har fått så mye skryt av alt fra dommerne til fremmede, så det har vært en real kosehelg - en egotripp og en sjarmøretappe. Jeg elsker å stille valper!
Og jeg må i pur nybegynnerstil få si at jeg mistet et hjerteslag da jeg åpnet katalogen og så navnene til valpene. Latrudaer, på trykk, veldig ekte, veldig morsomt. Yeah yeah, det er de små gleder, ikke sant?

Bilde av Hudson tatt forrige uke, det ble ingen gode oppstillingsbilder av ham i helga, Letohallen er intet fotostudio...

Også et hodebilde, bare fordi han er så innmari søt og fotogen:

Foenix foran dommerbordet på søndag:

Foenix kan sette et bein foran det andre:

Hudson, litt mer i karpealderen, men det var X'en også, og hun har da fått en meget normal og fin overlinje lell:

2 kommentarer:

  1. Gratulerer med vellykket valpeshow. De ser utrolig søte ut :)

    SvarSlett
  2. De er så utrolig nydelige <3 blir veldig spennende å følge dem videre, tenker Hudson kommer til å ta Australia med storm!
    Gratulerer med debuten!

    SvarSlett