10. november 2007

Leksetiden har begynt

Cold facts først: 12 uker er passert, og vekta stoppet på 15,8 kilo!
Hans og jeg merker selvfølgelig at jenta har blitt større ved ulike praktiske situasjoner, for eksempel at snuta når lenger opp/inn på bord og benker. Også noen kollegaer har bemerket at hun virkelig har blitt større siden hun begynte "å jobbe". Jeg hadde derimot trodd at det skulle være vanskelig å bære henne med en såpass høy vekt - jeg er heller svak i armene, men det går forholdsvis bra enda. Men det er kanskje fordi hun øker gradvis i vekt, og bicepstreningen min øker parallelt... Særlig denne uka har det blitt mye trening, siden heisen på jobben var ødelagt. Så tre-fire ganger i løpet av en arbeidsdag har jeg båret X'en opp og ned fire etasjer... Er ikke den heisen i gang på mandag, er det mulig at jeg finner meg en annen jobb... :-) En arbeidsplass på bakkenivå, med koselig luftegård direkte fra kontoret! :-)

Torsdag fikk X'en prøve seg på nye arbeidsoppgaver, siden hun var med Hans på jobb. Rimelig teit arbeidsplass, som har tepper på alle gulv. Hans ble litt rød i toppen når X'en klarte å tisse på vegg til vegg-teppet rett foran utgangsdøra ikke bare en, men to ganger... Jaja, X'en og jeg brukte også litt tid på å finne rutiner og kommunikasjon for å få arbeidsdagen til å fungere, og det har da skjedd ett og annet uhell på jobben også. Det er bare så enklere når det skjer på gulvbelegg.

Vi har også begynt på valpekurs. Mandag var det teori uten hund, så Hans og X'en tilbragte kvelden med rollespill. Hun ble visstnok tildelt diverse tåmonster-roller, men så får også kompisene til Hans lære seg ikke å gå barbeint!
Onsdag var første praktiske kurskveld, og så langt det lar seg gjøre skal Hans og jeg dra begge to. Så kan begge to lære. Vi går hos Hund i Sentrum, og er foreløpig veldig godt fornøyd. De har en filosofi om valpeoppdragelse som tiltaler meg og virker logisk. For eksempel lære inn en øvelse ved å belønne hunden når den selv gjør det, legge på kommando i det handlingen skjer, på den måten å lære hunden både våre menneskeord og at det er positivt å gjøre den handlingen. Onsdag handlet det om kontakt, "nei", "kom", og "sitt". Vi mennesker/hundeeiere lærer å gjøre øvelsene på kurset, så trener vi hjemme. Og X'en elsker leksene sine! Hvis Hans eller jeg skulle stå vilkårlig oppreist, tilbyr hun sitt som bare det, og venter på godbiten... Det skulle heller ikke mange kjøttbollene til før hun skjønte kontaktøvelsen (må ha øyekontakt med oss før hun får godbit som tilbys i åpen hånd - uten kontakt sier vi "nei" ved forsøk på å ta godbiten og lukker hånden). Lurer egentlig på om hun lærer tigging eller sitting... :-) Jeg tenker med gru på Laika, vår første berner, som hadde lært altfor godt at hvis hun satte seg i utstillingsringen fikk hun godbit for å reise seg opp. Dermed satte hun seg konstant ned. Men denne valpen skal lære ståkommando også, ingen tvil om det. Vi trener smått på utstilling nesten hver dag. Og kurset er tross alt nettopp startet, jeg forventer at det skal stilles større krav til valpene etter hvert.

I dag fikk X'en vaksinene sine, og som veterinæren sa kan hun reagere ved å bli litt slapp og rolig. Vi har ikke sett noe til det enda... Men hun er jo så god! Hun ble med på en ettermiddagstur for å skaffe kjøleskapsforsyninger, og på veien hjem fant hun en meterlang pinne. Den bar hun så stolt og flink flere titalls meter. Litt lang å håndtere (særlig når hun bar i den ene enden, framfor på midten), men med en iver og arbeidsglede som gir meg gåsehud. Jeg håper vi er og forblir flinke nok til å bruke det som kan se ut til å ligge i hunden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar