15. september 2011

Vaksinedag

12 ukers-vaksinen var dagens agenda, og siden X'en skal revaksineres i november tok jeg henne med for å få mor og datter samkjørt.
Det føltes noe kaotisk den lille biten fra bilen til døra, når tre hunder i bånd - for første gang alle tre i bånd samtidig - skal inn en dør som går utover, men vi kom oss inn, og derfra var alt bare saligheten. Valpene oppfører seg eksemplarisk, mens X'en lurer på hvorfor hun ikke skal hoppe opp på undersøkelsesbordet med en gang.
Jeg er så fornøyd med Din Veterinær på Kløfta så langt. De er veldig flinke til å håndtere både valper og mor, de setter av god tid, de svarer godt og utfyllende på spørsmål, og jeg føler meg godt tatt imot og tatt vare på der. Nå har vi selvfølgelig vært innom kun for rutineting så langt, men dette blir nok min framtidige klinikk i hverdagen, i hvert fall. En må sondere hvilke muligheter som finnes når en flytter til et nytt område.

Vi var forresten hos Din Veterinær i forrige uke, Foenix og jeg. Stakkars lille ble litt for nysgjerrig på en doven veps som slumret på stuegulvet, og før jeg rakk å fjerne den hadde hun fått den i munnen og hyyyyyylte. Jeg fikk ut vepsen og roet ned Foenix, men hun brakk seg og ristet på hodet, og jeg hadde null is i magen for den lille valpen. Så en kjapp telefon til klinikken, og de ba meg komme ned for å se på henne.
Hun var litt hoven i munnen, men logret og spratt rundt på klinikken. Ikke mer antydning til brekning eller hoderisting. Allmenntilstanden var altså upåklagelig, men vi fikk sitte der en stund og se at hun ikke hovnet opp mer. Veterinæren fikk også fjernet brodden som satt igjen i tunga, og bortsett fra kos og godsnakk, var det heldigvis all behandlingen Foenix trengte denne gangen.

I tillegg til tolvukersvaksine/revaksinering, fikk jeg skaffet ormekur til alle tre. Nå må jeg bare få veid valpene så jeg vet hvor mye de skal ha, cirka - de er ikke veid på flere uker, så jeg er uansett nysgjerrig på hva de veier. Jeg merker i hvert fall lett at Ringgi har noen kilo mer enn Foenix, store gutten.

X'en har noen små blemmer i keisersnittet sitt som jeg fikk de til å titte på, og det er bare litt irritasjon fra den indre suturen. Jeg har nettopp oppdaget de, og jeg koser mye med X'en mens hun ligger på ryggen, så jeg burde oppdaget de før om de har vært der siden snittet. Blemmene har litt guffe, men jeg skal tømme de og rense hver dag, så bør de forsvinne i løpet av en uke. Det er ikke strie "komplikasjonen" etter et keisersnitt, synes jeg.

Agria arrangerer en fotokonkurranse med temaet Dyreglede, og jeg har sendt inn dette som mitt bidrag:
 Hvis du også liker bildet, håper jeg du vil gi meg en stemme - det kan du gjøre her.

1 kommentar:

  1. Stemt!

    Er så godt med hunder som føler seg trygge hos dyrlegen!

    Godt det gikk bra etter vepsestikket! :)

    SvarSlett