4. mai 2008

Arbeidernes internasjonale kampdag, var det visst...

I år er jeg altså en del av arbeidsstyrken i Norge, jeg er med på å drive landet framover (?), og betaler min skatt. Så 1. mai skulle jeg kanskje gjort en solidarisk innsats, gått i tog, ropt paroler og ytt en innsats for å få en bedre verden?
Eller jeg kunne nyte en fridag og arrangere playdate for X'en.

Av ulike grunner har det gått litt tid siden sist vi så Mikkel og Linda, så det var veldig koselig at de ville "feire" denne dagen med oss! Jeg er ikke så altfor godt kjent i Oslo, og er alltid klar for å oppdage nye tursteder, så Linda skulle guide oss på Bygdøy i dag.
X'en, undertegnede og Sitronen plukket opp Linda og Mikkel ved Oslo S. X'en liker Mikkel. Hun går helt i fistel, kan knapt snakkes til, og blir bare så lykkelig for å se lekekompisen sin igjen. Bilburet jeg har bestilt er ikke kommet enda, så i mellomtiden har jeg hatt valpen i canvasbur i bilen. Ikke fordi jeg tror det er så pokkers trygt for henne om vi blir påkjørt bakfra, men for å begrense plassen hun kan boltre seg på, og gjøre det lettere å ha bagasje i bilen uten at hun skal verken få det over seg eller kunne ødelegge det. Men det sosiale dyret ville jo ikke være innestengt i buret, når Mikkel satt utenfor! Så vi hadde ikke kommet oss langt avgårde før hun hadde klart å spjære opp en åpning stor nok til at hun kunne komme seg ut i friheten og til Mikkel... Hvis noen har gode forslag til hvordan man lapper "nettingen" på slike bur, blir jeg veldig takknemlig!

På Bygdøy var det én eneste annen bil på parkeringsplassen, og turfenomenet beviser seg selv igjen: Nordmenn går kun tur hvis sola skinner, hvis det er litt grått holder dem seg inne. Men vi med hund, vi liker vel all slags vær, vi...
Denne turvillige kvartetten rettet seg inn mot stranda først. Og der fant valpen min noe skikkelig ekkelt:

En død stor fugl, med åpen buk og innvoller dinglende etter - det syntes X'en var spennende! Det ble vel ikke mindre spennende av at Mikkel løp etter og jeg freste i fortvilelse og forbannelse. Men vi fikk nå fjernet "byttet" til slutt, og ledet oppmerksomheten hen mot noe annet. X'en er grei sånn, blir hun flyttet tre-fire meter fra "det forbudte", har hun stort sett glemt det.

X'en og Mikkel leker så utrolig bra sammen! De var mer jevnstore før, nå har X'en blitt betydelig større. Men de leker like fint fremdeles. Mikkel er lavere og lettere, og dermed noe raskere, men han vil jo gjerne leke med X'en, og anpasser sitt tempo så hun klarer å henge på. De to hadde det kjempemoro på standa! Både på land og til vanns. X'en var nok litt tøffere enn Mikkel, og var den som gikk lengst ut i vannet. Men når det nådde buken syntes hun det var nok, lenger uti gikk hun ikke. Det var også litt skummelt med dette vannet som slo inn mot stranda og prøvde å ta føttene hennes! Da var det enklere å finne noen smale, rolige bukter man kunne vasse ut i.












Mikkel og X'en har ikke glemt gamle valpekurskunster, og kan det med å sitte!




Noen har lest Hundesport veldig godt, og sendt gratulasjoner - takk for det... Krakken var med for grillingens del, men fungerte utmerket som bæreleke for valpene også. Tusen takk, Agria.



Jeg synes, helt objektivt naturligvis, at jeg har en meget vakker valp...






Så måtte vi en tur i skogen, og der følte jeg det som om jeg var med i The Truman Show, særlig den scenen hvor Truman forsøker å rømme, men blir stoppet av den trafikkøen, og to sekunder etterpå er det helt tomt for trafikk i gatene. Vi fire gikk innover en sti, og plutselig kom det orienteringsløpere fra alle kanter. Det virket ikke som om de enset oss, de bare løp med litt gale og målbevisste blikk videre. Vi prøvde å gå videre, men følte hele tiden at vi var på feil sted, at vi gikk i veien for orienteringsløperne. Vi så andre turgåere, men valgte likevel etter hvert å gå tilbake til stranda. Der fikk vi tent engangsgrillen og varmet oss litt med kakao.












På vei tilbake til bilen fikk Mikkel gå to spor som Linda la ut før vi grillet. Og det var spennende å se hvor mye han ville jobbe! På slutten av det andre sporet lå det ei stor biteeke, og X'en stilte sporty opp for å bidra til at det ble drakamp. Alt for å støtte Mikkels sporkarriere! :-)
Da vi kom tilbake til parkeringsplassen begynte det å regne, og omtrent før motoren var i gang og vindusviskerne i fart hørte vi to valper snorke...

Tusen takk til Linda Yuen for flotte bilder!

2 kommentarer:

  1. Takk for en super tur - vi får prøve å finne en ny dag om ikke så lenge. Sitronen er veldig kul!

    SvarSlett
  2. Sender deg en melding med turforslag, jeg :-)

    SvarSlett