25. august 2008

Støvtørking og klassevinner

(Disse dagene flyr nå så altfor fort, og det er jo ikke mulig å få blogget så fort en vil - særlig ikke uten nett i leiligheten, men det har vi nå endelig fått).



NBSK avdeling Østfolds spesial var i år flyttet til Rygge, og jeg må bare gi honnør for godt valg av utstillingssted. Det var romslig med parkeringsmuligheter, og kort vei fra bil til ring. Det var gode toaletter. Det var stor plass med rikelig rom for to ringer. Det var rett og slett et idyllisk sted å være, med lite biltrafikk, men lett å finne fra E6.

87 påmeldte bernere ble det til slutt, og så vidt jeg vet debuterte dagens dommer på berner sennenhund. Terje Lindstrøm, et hyggelig bekjentskap med åpen bedømmelse etter klasseplasseringene - jeg liker det!


X'en synes alle dommere er kule!

Min kjære tante har kjøpt seg nytt utstillingstelt, og jeg fikk derfor arve hennes gamle. Dette skulle innvies i dag - tusen takk til alle (!) som ga tips til hvordan det best kunne settes opp. Neste gang jeg skal arve noe, skal det ha bruksanvisning! Med teltet vel oppe, slapp vi X'en inn i teltet, og hun smatt glad og fornøyd ut under teltduken. Right, vi må finne på noe lurt der. Grinder inni hele teltet, kanskje...

Etter litt overtalelse fra Stian, valgte vi å pusse støv av Even og melde han på i veteran. Stian eide Evens far, og ville gjerne se sitt gamle barnebarn i ringen. Even var på utstillingsdagen ni år, ti måneder og en dag, og det var nesten seks år siden sist han var i ringen! Men når gutten har prestert å bli så gammel, og fremdeles er i form, måtte det da gå an å vise han igjen? Veteran var til og med gratis i Rygge, så det var jo ikke som at vi tapte noe på det. Dermed havnet han i ringen. Så, om vi får stille Even hvert sjette år framover, skal vi i grunnen være fornøyd vi!



Even har alltid hatt en massiv pels, som trenger mye stell. Fredag og lørdag gredde, børstet, klippet og nappet jeg i til sammen over to timer, vi fylte en bærepose og vel så det med pels, men så ble han ganske så fin etter hvert! Vi har hittil kunnet si at han ikke har et grått hår, men i løpet av sommeren har det bleknet litt i ansiktet. Og det er klart at han ikke har bevegelsene og tennene til en unghund, men ellers er han i fin form. Så jeg var faktisk stolt over å vise gamle gutten, godeste Even, i veteran.

Vi konkurrerte mot to år yngre Hennesy (N.Uch. Fanaberner'ns Handsome Hennesy), og det er klart at to år gjør stooor forskjell i veteranklasse. Det er ingen skam å bli slått av en så sprek og flott hund som Hennesy - gratulerer til eier Margunn og oppdretter Nina for en bernergutt som holder seg så godt! Vi fikk HP på Even, og som vanlig er det et raust premiebord på Østfoldspesialen. Even sjøl var vel mest fornøyd med alle vaflene! For ikke å snakke om all oppmerksomheten, det var stas å være på utstilling igjen!



Og jaggu tror jeg "farfar" Stian koste seg med barnebarnet også. Han fikk blankofullmakt til å skjemme ham bort, og hadde lange prate- og kosestunder med Even.


Sånn kan det gå når en plutselig pusser støv av dyret...



Det er lenge siden jeg har stilt to hunder på samme utstilling, det var jo rent så det føltes som litt stress og pes - særlig med to hunder i to klasser etter hverandre! Men en romslig pause etter hannhundene gjorde det mulig å gjøre klar X'en til junior. Hun var litt opprørt - enebarn som hun er - over at jeg hadde viet andre hunder enn henne oppmerksomhet, men det gikk fort over etter en godbit. Hun er billig sånn...



Om jeg husker riktig, var det 12 tisper påmeldt i klassen, så vi skulle få litt å bryne oss på. X'en og jeg gjorde jobben vår, og fikk den røde - det er jo inngangsbilletten til potensiell moro.





Jeg er så konsentrert på den hunden jeg til enhver tid har i lenka, at det er lite annet jeg får med meg i ringen når jeg selv er der. Så jeg aner for eksempel veldig lite om hvor mange som fikk rødt, hvem som ble plassert, eller hva som ellers skjedde. X'en og jeg er på jobb, vi. Og vi fikk betalt for jobben, for vi kunne løpe inn til klasseseier! Med CK! Vakreste jenta, det!


Fremdeles glad for CK og klasseseier, men vi valgte å beholde klærne på denne dagen...


Også X'en setter stor pris på en CK!



I beste tispeklasse var det takk for i dag, men kjære vene - hun er ung. Dommeren hadde mye pent å si om henne, men også at hun er ung.

BIR ble pappa Ola og BIM ble tante Trulte, så da holdt vi det i familien! :-) Tispecertet gikk forresten til samme tispe som i fjor; Dale Gudbrand's DeeDee ZaAm. Hannhundcertet gikk til Lord Legolas av Hiselfoss. Siden dommeren var nyautorisert, vil han vel trolig snart bli satt opp som bernerdommer på en NKK-utstilling, så da vet vi jo hvem som kommer løpende dit! :-)

Østfold pleier alltid å tilby uoffisiell lydighetskonkurranse, en fin mulighet for å få prøvd seg for de som synes offisiell virker skummelt, og å få mer konkurransetrening for de som allerede har entret den "virkelige lydighetsverdenen". Men med bare to påmeldte ble det avlyst. Det er for dårlig. Har rasemiljet i Norge kapitulert, og er fornøyd med å se på berneren som en sofahund eller utstillingshund? Er det alt vi streber mot? Skryter vi ikke av rasens anvendelighet, høye potetfaktor og at den faktisk er en brukshund?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar