28. august 2008

Tøyse-BIM


Halvsøsknene X'en og Bentley har mest moro utenfor ringen.

Etter søndagens utstilling i Drammen, arrangert av Klubben for Større Selskapshundraser (KSS) kunne X'en dra hjem med sin første BIM-rosett i voksen, offisiell konkurranse. Det kunne jo vært både gøy og gjevt det, hadde det betydd at hun ble beste tispe med cert...

For en gangs skyld - det er jo ikke ofte vi opplever det - var det blitt dommerbytte for berner. Og jeg som meldte på kun på grunn av dommeren som opprinnelig var satt opp... Men, men, vi var jo både påmeldt og innstilt på utstilling den søndagen, så da fikk vi heller prøve denne helt ukjente bulgarieren vi hadde fått. All round-dommeren Kamen Litov viste tydelig at han kommer fra en del av verden som har et helt annet syn på hundehold, hvor hundekulturen er annerledes, og hunders generelle mentalitet er betraktelig vassere enn hos sofahundene i Norge. Han ønsket derfor at handler skulle vise hundens tenner. Og det er greit, det har vi møtt på før, og det er forståelig at en ikke vil grave i munnen på hunder, når en er vant til at kanskje ikke alle fingrene blir med ut igjen hjemme.
Men denne dommeren ønsket heller ikke å ta på hundene what so ever, og det kan jeg ikke huske å ha vært borti før. Her ble en bedømt slik en løp og sto. Vi var flere som reagerte på dommeren, en føler jo at en ikke får full uttelling for pengene. Men, men, det var pent vær (for mennesker, det var for varmt for dyr) og koselig ringside, og vi valgte tross alt selv å gå inn i ringen for dem dommeren. Måten å bedømme på var bare så uvant.

Det er mye juniorer som stiller for tiden, X'ens klasse var den største, og det er jo klart det er moro - igjen - å vinne, når en har konkurrenter! X'en har virkelig blomstret i sommer, og vi har hatt noen fantastiske utstillingshelger bak oss. Snart må det komme en nedtur, som gir oss litt bakkekontakt? For ikke bare ble det klasseseier, dommeren likte også dyret så godt at vi fikk CK.
I beste tispeklasse ble vi tildelt en fjerdeplass, så da ble det bøtteplass igjen på trollungen. Kritikken er fantastisk, har vel sjelden sett bedre, så jeg innbiller meg at dette var en dommer som hadde vanskelig for å formulere noe negativt - jeg har selv gått ringsekretær for dommere som sier rett ut at de er for høflig, og at det føles for frekt, til å skrive noe negativt om hundene. Hva har vi da meldt på for?



Ja, og denne BIM-rosetten jeg nevner innledningsvis? Misforstå meg rett, jeg er overhode ikke skuffet over CK og bøtteplass! Men når en først får en BIM-rosett i hånda, kunne det jo vært en offisiell en...
For arrangørene denne helga valgte også å kåre BIR og BIM junior, for å kunne sende den beste til BIS junior. Om jeg ikke husker mye feil, er BIS junior en etterlevning fra "gamle" KSS, og det er jo stas å få komme i en BIS-finale med en ung hund som kanskje ikke kan hamle opp med de eldste helt enda. Men det er jo ingenting som heter BIR og BIM junior, like lite som det er noe som heter BIR og BIM veteran. Det er bare å lese utstillingsregelverket - det er ingen offisielle benevnelser. Det kåres beste veteran, eventuelt beste "det en måtte ønske å kåre". Men her hadde arrangør faktisk fått laget rosetter, så vi har nå en grønn-hvit BIM junior. Og BIR ble selvfølgelig Bentley, vi klarer jo bare ikke å slå den saken, same procedure as på valpeshow... En dag Stian, en dag skal vi slå dere! Det er målet for hele X'ens utstillingskarriere! :-)



beste junior KSS 240808 Bentley - Yo-Yo Bentley av Hiselfoss

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar