15. mai 2009

Beachbabe'n

I går fikk vi en nydelig dag på stranda, Marie og Ellie viste oss et av sine fine turområder i Sandvika. Marie er oppvokst med berner, men selv har hun en welsh springer spanielvalp på cirka fem måneder.

På stranda fikk de løpe løs for å bade og kjøle seg ned. Ellie har naturlig nok ikke så mye erfaring med det våte elementet, men måtte jo forsøke dette spennende, rare når X'en bykset uti. X'en er ingen svømmer enda, hun bare plasker, spruter, hopper, løper, leker og herjer. Men hun synes nå det er veldig moro!

Jeg brukte godbiter som flyter og vannleker for å motivere X'en til å bryte noen grenser og komme seg lenger ut i vannet i fjor, så inspirert av meg skulle Marie hive en av Ellies leker ut i vannet. Det viste seg derimot at den ikke helt fløt... Ballen sank til bunns, men heldigvis hadde den en lang snor, og hanken på snora fløt i vannet. Men Ellie så ingen grunn til å gå så langt ut. X'en kan ikke apportering. Første gang (ja, det måtte jo gjenta seg...) vasset Marie ut og påsto at det ikke var så kaldt. Senere klarte jeg å kaste ballen i vannet igjen, jeg må på kastekurs, for den skulle faktisk ikke dit. Men, etter at X'en hadde grepet og sluppet hanken tre-fire ganger klarte vi endelig å få henne til å skjønne at når vi ropte henne tilbake på stranda kunne hun også ta med hanken hun holdt i. Så det ble feltsøk til vanns, LOL! Og vi pakket for sikkerhets skyld ballen ned i sekken da...


























Her flyter og ikke flyter leka












Ellie står på stranda og inviterer til lek...


...og som en roper, skal en få svar!






Speil, speil i vannet der...









Tilbake på parkeringsplassen fikk jentene hver sin kjappe økt med lineføring. Jeg hadde også tenkt at Marie skulle få sjekke tenner, siden jeg må få fremmede til å gjøre det på X'en. Men siden X'en begjærlig gulpet i seg gåsemøkk på stranda lot jeg Marie slippe den ubetvilelige gleden. Så da konsentrerte vi oss om lineføring og holdt'er, så fikk vi gjort det på et helt nytt sted for X'en, generalisere og generalisere. Selv om hun var litt vel opptatt av en schäferhund som gikk forbi oss i det vi begynte å trene, var jeg fornøyd med henne. Sittene var rettere enn før, og etter litt oppvarming fulgte hun meg fint i lineføringen. Jeg trodde hun gikk bedre enn hun gjør på bildene som Marie tok, så jeg må få filmet oss igjen - jeg forsøker jo nå å ikke se på henne, for at jeg selv skal gå riktig. Men dermed har jeg dårligere oversikt over hvordan hun faktisk går. På bildene ser det jo ut som om hun går uten å ha kontakt i det hele tatt - og bilder lyver vel aldri??? Derimot har hun super kontakt når vi sitter, så jeg har nok en utfordring i å gjøre selve gangen morsommere for å trigge bedre kontakt.




Jada, hun sitter litt skjevt, men det er på vei til å bli bedre, og hun er fryktelig søt - særlig med trynet fullt av sand og sjø!


Jeg skjønner av bildene at det var mye spennende asfalt der vi gikk - rette seg opp i ryggen snart, kanskje? X'en går i pass, altså går jeg for sakte. Og wee - det er kommet pittelitt mer pels på halen! Jeg klarer ikke å la være å se eksteriør, selv om vi trener LP.


Linsa til Marie var ikke så glad i ta bilder så nært, så det ble litt udde snitt, men jeg må bare ta det med for å vise at dyret kan gå MED kontakt også.

Tusen takk til Marie og Ellie for en fin tur og fine bilder!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar