19. mai 2010

Kjedereaksjoner

Noen ganger baller ting på seg, det ene følger det andre...

X'en spola noe alvorlig på gulvet av glede da jeg kom hjem fra jobb i dag, så jeg fant ut at det var på tide å klippe klør. Som tenkt, så gjort. Veldig deilig å kunne stå ute i sola, med trimmebordet på verandaen!
X'en må forresten hoppe mye på bakbeina mens vi er på jobb, for klørne bak var godt slitt, mens det trengtes mer klipping på frambeina. Og når vi går tur, går hun trolig cirka like mye på hvert bein.

16 klør kort tid senere (de to øverste på frambeina klippes så å si aldri, snålt), så da kunne jeg like godt klippe litt poter også. Det har rukket å gro litt siden Kristiansand, da hun ble klippet sist. Jeg holder alltid pelsen under potene kortest mulig, både for å unngå at så mye dritt dras inn, og for å redusere muligheten for at hun sklir på diverse gulv.

Før jeg visste ordet av det hadde jeg gredd og stusset faner også, gitt, godt for alt som er gjort før Frya, i morgen rekker jeg ikke noe pelsstell, og fredag hadde jeg håpet å komme meg avgårde før pinserushet starter.

Med de tankene så vidt tenkt, grep jeg fatt i ørene og fikk stusset litt der og. Men hva skuer mine øyne? Hva er det X'en har fått på øyebrynet? Æsj, en flått! Og jaggu sitter det ikke en tilsvarende jævel et par centimeter bortenfor i tinningen. Helt utrolig - i løpet av de 20 månedene vi bodde i Mina Beiteplukksvei plukket jeg kun flått av henne mens vi var andre steder - type utstilling eller turområder jeg vet det er flått (Ekeberg). Nå flytter vi 100 meter, og på dagen to måneder etter at vi kom hit kan jeg plukke ut to flått. De var bittesmå, så hun har helt sikkert fått de på tisseturen vi tok da jeg kom hjem fra jobb, og den foregikk her i nærområdet.
Jaja, på med flåtthalsbåndet, det skal visst være en del flått på Frya, så planen var å ta det på før vi dro oppover uansett.

For å sjekke om hun kunne ha fått på seg flere flått ble det en grundig gjennomgang av hele pelsen - sjekket særlig bein og mage nøye, men også ellers på kroppen. Flåttjakten ga heldigvis ikke flere resultat - men jeg oppdaget noe annet. X'en har startet å røyte - poteklipp skal ikke føre til at digre pelsballer flagrer rundt... Hun skal ha for det, hun er rimelig timet og tilrettelagt. Jeg har notert i papirene mine at hun antageligvis vil starte røytingen rundt 20. mai med utgangspunkt i tidligere sykluser. Jenta er jo nesten tunet på klokkeslettet!
Skal hun fortsette å følge syklusen hun har hatt hittil betyr det at jeg kan håpe at pelsen er på plass igjen til Bjerke... Så da får X'en være bruksberner i sommer, og fokusere på lydighet, spor og felt :)

Akkurat nå føles det som om det kravler dyr over hele meg, og jeg klør midt på ryggen der jeg ikke når, men jeg håper bare det er noe pels som har satt seg fast under BH'en... Det finnes bare en ting som er eklere enn flått, og det er hoggormen. Grøss...

1 kommentar:

  1. Den flåtten er noe skikkelig drid og en pest og en plage... Ikke setter den seg på normale steder heller lenger, men på alle tenkelige og utenkelige steder. Har faktisk funnet flått helt ute på tynneste øreflippen og langt ute på halen - hva er det der å hente for en flått, liksom...
    Håper ikke du finner noen flere, verken på X'en eller det selv - bank i bordet, men jeg har ikke hatt flått som har sittet fast på meg på over 20 år...
    Sees til lørdag da, god tur oppover!

    Hilde & Kendoflokken

    SvarSlett