11. oktober 2004

Kjøleskap!

Gratulerer med dagen, Tonje!

Denne dagen har vært lang, men innholdsrik.

Det startet som vanlig med tre timer mannsforskning. Da gikk vi i de gruppene som ble konstruert sist mandag, og kommenterte hverandres eksamensutkast. Jeg er med i ei veldig konstruktiv gruppe, hvor jeg får mye ut av tilbakemeldingene. Vi tåler å gi og få kritikk til og av hverandre, og det er jo det ideelle. Vi diskuterte også problemstillingen, og mener at vi alle har løst den på en forsvarlig måte. Vi fikk også litt kommentarer fra foreleser, men skal få grundigere evaluering/veiledning etter å ha skrevet den andre oppgaven. Men jeg fikk litt å jobbe med fra henne for å styrke oppgaven, og jeg setter pris på å få noe så konkret som hun ga. Da er det lettere å jobbe videre.
Vi ble dog avbrutt av brannalarm! Den ga oss en støkk! Vi føk ut av senteret, ned trappene og til utgangen. Det var litt røyk i fjerde etasje, hvor vi var, men ingenting i forhold til trappa ned til andre og første etasje. Det var helt tett av røyk! Man så ingenting! Verken foran eller bak. Man så knapt nok seg selv, og jeg følte meg utrolig isolert og alene! Samtidig som jeg merket at det var folk rundt meg, for det var jo lyder og det ble dyttet for å komme seg fortest mulig ut. Selv om jeg hørte alt rundt meg, føltes det likevel som om alt var stille. Sært... Men jeg så ingenting, og var redd for å falle i trappa. Det kunne lett skjedd. Og ingen hadde sett det, bare merket det når de tråkket på meg. Virkelig skummelt. Nederst i trappa sto en brannmann som kjeftet på oss for ikke å bruke nødutgangene... Så nå skal studentutvalget be senteret om en brannsikkerhetsomvisning, for vi visste jo ikke hvor nødutgangene var!
Deretter var det tre timer med queer teori, som ble forkortet til to, hvor vi hadde om Judith Butler. Hun er en vanskelig dame, men jeg følte at jeg fikk en viss forståelse av teorien hennes. Den kan virke litt svevende og uhåndgripelig, mendet hjelper for hver gang jeg hører om henne. Essensen i hennes teori er at kjønn ikke er noe du har, men noe du gjør. Altså er ikke kjønn noe essensielt som styrer deg, men heller noe konstruert du kan være litt mer i kontroll over. Samtidig som kjønn ikke blir en fast kategori.
Jeg kom meg hjem, for å sjekke om kjøleskapet var kommet. Vi tømte det i går, og fikk legge frossen mat i fryseren til huseirne, Aud og Trond. De sa at kjøleskapet var lovet å komme mellom ti og fire i dag, så jeg hadde tenkt til å dra i butikken og fylle det opp. Men intet kjøleskap hos oss... Hans kom også hjem etter hvert, og etter å ha middag kommer plutselig et kjøleskap inn i stua! Lykke! Aud hadde ringt i tretiden for å forsikre seg om at de skulle komme. Men det viste seg at de hadde slettet bestillingen vår, og var nå utsolgt. Da hadde Trond blitt passe sint, og bedt dem om å enten skaffe et kjøleskap fra et annet sted, eller låne oss et annet til de kunne skaffe oss det opprinnelige. Og de klarte å finne et kjøleskap i en annen butikk - det var ikke så utsolgt som de først mente. Veldig deilig å ha kjøleskap. Fikk tømt kjøleboksen, og kan nå handle mat igjen!
Men ikke i dag, for jeg måtte løpe til Blindern for å være med på KFøL! Sosial gathering med studiene, for å feire at noen av dem har levert eksamen i dag, og ellers bli kjent med hverandre. Hadde bare tenkt til å være der en liten stund, men var ikke hjemme før midnatt... Men da hadde jeg i hvert fall med meg hjem melk, brød og pålegg fra bensinstasjonen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar