15. august 2007

Dagen derpå

Ingen hyggelig dag i dag... Våknet stiv og øm i hele ryggen, og sliten i føttene. For de som ikke vet det, hadde jeg en streptokokkinfeksjon i leggen før jeg dro til Sveits, og det var lenge tvil om jeg kunne dra i det hele tatt. I over en uke kunne jeg ikke stå på beinet, uten å knekke sammen i smerter. Men takket være en real hestekur av en tablettcocktail kom jeg meg på beina, og har merket minimalt under ferien. Fram til nå. Fjellturen i går ble litt over the top.

Det ble derfor en rolig dag, hvor jeg brukte god tid på to museer jeg hadde valgt som avslutning på ferien. Ingen ordentlig ferie uten museer.
Første besøk gikk til naturhistorisk museum. I min optimistiske naivitet hadde jeg sett for meg en egen utstilling om de sveitsiske hunderasene, siden de har en grei seksjon på museets nettside. Den gang ei. Det var en monter og noen tekster og bilder om legenden Barry, resten var et heller ordinært naturhistorisk museum. Men, det er jo spennende for det, og det var lærerikt. Kom meg relativt fort derfra, for å gå til historisk museum i Bern.

Der var det en egen utstilling om Sigmund Freud, som var veldig spennende. Brukte lang tid der. Sugde til meg kjønnsperspektiv, om den lovende studenten han hadde intellektuelle samtaler med og giftet seg med, men som deretter ble hjemme som mor og kone. Rart at ekteskapet sprakk...
Ellers var det en utstilling om Sveits inn i den moderne æra, med en viktig oppfinnelse eller hendelse for hvert år fra 1901 til 2000. Litt gøy at en innretning for hundebæsj ble representant for et av de nyere årene. Det er en automat hvor det henger bæsjeposer du kan forsyne deg med, og deretter kaste i en annen del av automaten. Genialt enkelt!
Utendørs var det en mer interaktiv utstilling, hvor man kunne få teste oppfinnelser og viktige handlinger gjennom tidene, for eksempel å male korn, oppfinnelsen av skalaen, rambukk, "hamsterhjuldrevet energi" og annet.
Alt i alt et spennende museum jeg ikke rakk å bli ferdig med.

Jeg endte deretter på utendørs restaurant, for å kose meg med en skikkelig middag siste dagen. Det ble tre retter og en behagelig dag i mild ettermiddagssol. Restauranten var genial: Den var i andre etasje, men fire kelnere betjente restauranten utendørs. På cirka en kvadratmeter i inngangspartiet hadde de en telefon, hvor bestillingene ble bragt opp til kjøkkenet. Så kom maten ned en sjakt, og oppvasken sendt i retur. Fascinerende for en restaurantnovise som meg.

Tilbake på vandrerhjemmet ble det sen kveld med skravling med koselige canadiere, og forsøk på å lukke kofferten...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar