16. august 2007

Siste dagen

Så er siste dagen for ferien kommet, og det er lite å berette, annet enn at jeg kom meg hjem.

Tok tog fra Bern til Geneve, hvor flyet gikk. På grunn av flommen og leirras (?) var jernbanelinjen stengt, men jeg kom meg til Geneve via en omvei av noe slag. Veldig god service på billettkontoret, godt detaljert reiserute og gode engelskkunnskaper når mine tyskkunnskaper svikter. Jeg kjørte ALDRI feil, enda jeg har tatt mye tog. Har dog i ettertid funnet ut at jeg kunne skaffet meg et rabattkort, og spart en del penger, men da vet jeg det til neste gang.

Det var interessant å legge merke til at jo nærmere Geneve jeg kom, jo mer fransk ble det. På toget fra Bern kom alle beskjeder på tysk, fransk og engelsk. Da jeg byttet tog i Biel-Bienne, ble rekkefølgen endret til fransk, tysk, engelsk.
Ankomst Geneve fikk jeg plassert koffert og teppe (det fikk ikke plass i kofferten, og det er pinlig å drasse på et digert, rødt teppe overalt...) i et skap, mens jeg skulle gjøre byen. Trudde eg...

Geneve er kjedelig. Med mindre du er opptatt av shopping og de virkelig store merkene, har Geneve intet å by på. Jeg vandret rundt i fem timer, og fant lite av interesse. Jeg fikk bestilt meg mat på en restaurant (hvor de kun snakket fransk, ville ikke høre på tysk, og i hvert fall ikke på engelsk. Så da har vi prøvd det også...), var innom en "katedral" (de kalte den det), så en statue av den store filosofen Jean-Jacques Rousseau (som jeg egentlig ikke liker, på grunn av kvinnesynet hans), så en klokke som markedsføres stort men er stygg og kjedelig - ja, også "l'eau de jet" - en fontene ytterst på en kai i innsjøen. Boring!

På flyplassen fikk jeg brukt de siste franc på sjokolade, blant annet en morsom sak pakket inn i rødt papir så den lignet på lommekniv. Og selvfølgelig sjokolade som så ut som gullbarrer. Jeg ønsket også å kjøpe ordentlig mat, men det fantes ikke. Jeg hadde trodd at flyplassen i Geneve ville vært større og ha mer å tilby, men mulig jeg kom på et dårlig tidspunkt. Jeg hadde et sent fly, og senere skulle det bli. Fra Gardermoen rakk jeg akkurat siste flytoget, og det var bra sent før jeg var i seng hjemme. Stas å dra på jobb fredag morgen? Nei...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar