16. april 2008

Kulturarena og turistmagnet





Etter to tolvtimers arbeidsdager, har dagen i dag vært helt nydelig!
I går arrangerte arbeidsplassen Kjønnsforskningsmessen 2008, hvor jeg hadde hovedansvar for arrangementet, så det har vært mye å gjøre i det siste. Jeg var bra sliten da jeg seg sammen i senga i går kveld... Men, arrangementet var særdeles vellykket, jeg fikk vel mer skryt og ros i går alene enn jeg fikk på et halvt år på forrige arbeidsplassen. Jeg LIKER jobben min!
Til tross for åtte timer i Det Norske Teatret, og et par timer på Kunstnernes Hus i går, følte jeg for å være litt kulturell i dag. Vi er nok også litt inspirert av Mikkel og Linda, som tok en kulturell spasertur i helga. Med bestemte steg satte X'en og jeg oss på trikken til Frognerparken i dag!

Det har vært en så nydelig dag i dag! En håndfull plussgrader, blå himmel, sol, småfugler, tørre gater - en kontrast til gårsdagens sure vind og snø/hagl. I Vigelandsanlegget var turistene og hvitveisen begynt å dukke opp. To jenter tok bilder av hverandre foran statuene på broa i parken, og jeg skjente med hunden ut i veien for ikke å ødelegge bildet for jentene. Men så begynte de å flytte seg etter, og til slutt turte de å spørre om de kunne ta bilde av hunden. De syntes den var vakker, men diiiiger, og det virket som om de følte seg ekstremt tøffe som turte å stå ved siden av et slikt beist :-) Jentene var alene på ferie i Norge, og kom fra Filipinene, og X'en er altså like spennende som Sinnataggen. Men mye blidere!

Frognerparken er jo et nydelig område, og jeg fikk virkelig sommerfølelse da jeg ante lukten av engangsgrill. På et pledd satt et kjærestepar tett omslynget en six-pack. Det var sykler og fotballer, og skikkelig feriefølelse, bare ikke så tettpakket av folk. Det var også mange hunder, med og uten lenke, men jeg er så snill pike at jeg ventet med å vurdere å slippe X'en til vi kom til det mye omtalte Hundehjørnet. Der gikk en åtte-ti store hunder, men de virket harmoniske og ok, så jeg slapp X'en. Hundehjørnet er altså et av ti områder hvor vi får lov til å slippe hundene løs, uavhengig av båndtvangen. Jeg ble ikke imponert over området. Jeg hadde sett for meg at det skulle være større, det var mer et lekeområde enn noe annet. For lite til å trene, altfor lite til å gjøre det til tursted. Det blir ei lekekasse. Og jeg trodde det skulle være inngjerdet, da jeg mente å ha lest at slike frisoner for hund skulle være det for ikke å være til sjenanse for omgivelsene.

En diger hannhund jeg ikke klarte å rasebestemme var type overkåt, og red non-stop på X'en. Fullstendig unødvendig å gjøre så lenge, og da eieren ikke klarte å stoppe hannens handlinger, gadd jeg ikke lenger være der. Det er også en agilitybane i nærheten, så jeg tok med valpen dit for å se om vi kunne ha litt moro der. Jeg kan jo ingenting om agility, men vi lekte nå litt rundt med apparatene. Mønet tok hun lett, bortsett fra at den endte i en vanndam, og det er ekkelt å måtte tasse uti, altså! Det manglet tverrpinner, men ved hjelp av en gren klarte vi å lage et lavt hinder, hvor hun etter hvert skjønte at det er raskere over enn rundt, når jeg står på andre siden.

Etter å ha ruslet og snust (ikke jeg, da...) rundt i det grønne, ga jeg Hundehjørnet en ny sjanse, for å se om "Casanova" var borte. Det var han for så vidt, men de som var der virket som en hard kjerne (både to- og firbeinte) det var vanskelig å komme inn i. De hundene som virket imøtekommende, var for små for X'en til å leke med, og de i rett størrelse hadde ikke helt matchende alder.
En skal ikke dømme et område etter én tur, og på en annen dag, eller et annet klokkeslett, kan det være helt andre hunder der. Og parken er jo et fint område, så vi tar nok en ny tur senere. Men det er også ni andre friområder vi kan teste ut framover.

2 kommentarer:

  1. Hei!
    Har blitt fast lesar av bloggen din eg;) skikkelige go'vofsa du har! Har sjøl en liten blogg, sjå på den om du vil:) http://bustersinblogg.blogspot.com

    Monika & Buster

    SvarSlett
  2. Så koselig å høre! Blir alltid glad når andre har glede av bloggen min, og jeg får vite at jeg ikke bare skriver for meg selv.

    Jeg må helt klart innom å sjekke bloggen deres også!

    SvarSlett