23. juni 2008

Midtsommar eller St. Hans eller noe sånt

Da er nok en helg over, og den har faktisk stått minimalt i hundens tegn.
Fredag var det sommeravslutning med jobben; en veldig hyggelig affære. Vi er ikke flere på KILDEN enn at vi kunne samles i stua hjemme hos ei på jobben. Alle tok med litt mat hver, og vi hadde vel koldtbord til tre sommeravslutninger... :-) Og jaggu klarte jeg ikke å få i gang brannalarmen der også, bare fordi jeg ville pynte kaka litt... Unnskyld!

Resten av helga satte vi av til en familieturné, hvor vi fikk besøkt noe av opphavene våre. Dermed har X'en opplevd sin første campingtur, da svigerfar og samboeren tilbringer det meste av sommeren i sin villavogn på en campingplass i Sverige. Selv om de ikke er så hundevante, tror jeg det gikk ganske bra. X'en er en rolig hund, og er flink til å slå seg til ro på all verdens steder, så hun må ikke nødvendigvis være til bry. Riktignok fikk hun demontert en søppelpose med hageavfall, og spredt dette utover hagen, men det tok jo ikke lange tiden å rydde opp... Og hun kan nesten ikke klandres, når jeg bandt henne såpass nærme en fristende leke... Soverommet vi sov på hadde liten plass mellom sengene. Dermed ble de fulle av hundehår, til tross for at X'en aldri var oppi dem! :-) Men, men, hund må svigers lære seg å leve med nå og da, skal jeg være svigerdatteren deres.
Selve St. Hansfeiringen var på fredag, men maistangen sto oppe enda, så da måtte vi jo danse litt rundt den, og få X'en til å posere. Klatring i svabergfjell ble det også, så da fikk X'en prøvd litt nye former for terreng og underlag. Jeg prøvde å få til et familiebilde med selvutløser, men det er altså ikke så lett å få til et bilde hvor alle tre ser normale ut, samtidig som sola var så lav at det ble motsol i alle himmelretninger. Vi får prøve igjen senere.












Etter litt harryshopping (veldig rart uttrykk, morfaren min heter Harry, og det er da ikke noe galt eller rart med ham!) gikk ferden videre til pappa og Even. X'en kjenner seg igjen når hun kommer til Varteig, og blir sååå glad når hun ser pappa! Og det er jo bra, siden han skal få passe henne mens Hans og jeg er på ferie senere i sommer.
Even har nok blitt litt sær, både på grunn av alder og det at han har vært alenehund en stund nå, og han orker ikke når X'en blir altfor livlig og leken. Men samtidig så gir han uttrykk for å trives i hennes selskap på tur, og tør opp etter hvert. Og X'en synes Even er stor stas, må snuse der han snuser, følger etter ham, og er nok begeistret for sin gamle "onkel", selv om hun kjapt viser respekt og adlyder hans signaler når han måtte føle at hun blir for mye. De kommuniserer rett og slett veldig godt. Det skal nok bli hyggelig for Even å få selskap i ei drøy uke. Håper bare ikke X'en finner ut at den uke er et passende tidspunkt å få sin første løpetid, men det får nå stå sin prøve.
Ellers har det vært mye å gjøre den siste tiden med å finne et nytt sted å bo, da huseier trenger leiligheten til egne barn som flytter hjem. Jeg har mer eller mindre bodd på finn.no, lest annonser på leiligheter av variert standard og tiltalenhet, ringt og blitt skuffet, fått avslag fordi vi har hund, fått beskjed om at parkeringen er 300 meter unna, dratt på visninger og funnet leiligheter som overhode ikke minner om beskrivelsen i annonsen, forelsket oss i leiligheter vi ikke har fått - men nå har vi fått tilslag på en leilighet vi likte veldig godt, og gleder oss til å flytte inn i. Den er på andre siden av åsen vi går tur i, så vi kan fortsette å bruke de stiene og områdene vi har blitt kjent med. Vi kan beholde veterinær, fastlege, kjørerute til jobben og mye annet som man etter hvert finner ut av når man flytter til et nytt sted. Det behøver ikke å bli så store endringene i hverdagen, annet enn at vi nå vil handle på Rimi ett minutt unna. Det er pes å flytte, men det er jo en viss hjelp at mye fremdeles blir det samme gamle. Nå må vi bare få pakket alle sakene våre, så flytter vi i begynnelsen av august. Banankasser ønskes veldig, tusen takk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar