28. juni 2008

Nok en CK!

Da er NKK Bjerke vel overstått for vårt vedkommende. X'en ligger så søt og herlig bak meg, og snorker høylydt (og jeg skal spare dere for flere "søte hunden snorker på rygg"-bilder), etter å ha kost seg med et CK-margbein... :-) Jeg er solbrent, enda været føltes som godt utstillingsvær - svalt og litt overskyet.

Det var i grunnen ikke mye trivelig da klokka ringte i morges - jeg er et gjennomført B-menneske. Selv hunden skjønte ikke at vi sto opp. Problemet var vel ikke at klokka ringte så tidlig (selv om jeg synes den gjorde det), heller det at vi ikke kom oss i seng før tre, siden jeg var sjåfør for Hans som var på spillfestival på Blindern.

Jeg følte i morges at jeg i går la hodet lagelig til rette for hugg, når jeg flåset om kvaliteter uavhengig av pelsen, blablabla, og så for meg å komme krypende tilbake med halen mellom beina, og en blåsløyfe på grunn av manglende pels. Men jeg kan heldigvis puste lettet ut!

75 bernere var påmeldt for finske Satu Ylä-Mononen (kennel Riccarron). Ut ifra den typen hun selv oppdretter, og hva hun har satt opp tidligere, hadde jeg jo et håp om at hun skulle like X'en da jeg meldte på. Men dyret hadde som sagt ikke dobbeltsjekket med syvende sansen min før hun begynte å felle...
I unghundklasse hannhund gikk seieren til X'ens halvbror Vebjørn Viking av Hiselfoss, med CK. Heia familien! I en stor championklasse vant - igjen! - pappa Ola. Han ble også beste hannhund.
Syv tisper var påmeldt i juniorklasse. X'en fikk sin røde (det er jo første nåløye), og skulle sammen med fire andre løpe for en plassering. Vi var ganske nærme en seier, men dommeren satte X'en ned på andreplass på grunn av litt dårlig pels (og jeg kan ikke akkurat protestere på det). Men, vi fikk CK! Ikke verst for jenta, som er ti og en halv måned, avrøytet og "in progress" hva gjelder utvikling. Det er jo hyggelig at dommerne ser det jeg mener å ha fått; en lovende hund med mye potensiale, som skal få tid. Men så lenge hun henger bra med som junior, klarer jeg ikke å la være å stille, og å vente til hun er helt ferdig. Jeg har jo ingen andre å stille! Kritikken var super, dommeren kicket på det som skal kickes på, og det er ting jeg tror og håper vil bli bedre med tid. Og tid skal dyret få. Helt til torsdag! Hehehehehe...
Dermed fikk vi være med i beste tispeklasse, sammen med en ti-tolv andre tisper. "Selvfølgelig" ble det takk for i dag til oss juniorene, men jeg gråt ikke så lenge... :-D
Vant gjorde derimot X'ens "tante" (samme mor som Ola pappa) Tapre Trultemor av Hiselfoss. To halvsøsken i BIR og BIM, og Ola trakk det lengste strået.
I gruppa showet Ola seg til en fantastisk seier, jeg tror ikke jeg har sett ham vise så mye entusiasme og showing i ringen før, det var gåsehudproduserende å se ham! Jeg håper bare boxerspesialen jeg skal være ringsekretær på i morgen blir ferdig så tidlig at jeg rekker å få med meg Best in Show-finalen... Men det er tvilsomt, med 81 påmeldte og oppstart ti. Jeg får svinge pisken!
Hiselfoss ble også BIS 3 oppdretter av 18 grupper - en super dag for Gro, med andre ord!
Og nuh skal jeg gjøre som X'en, vrenge meg over på rygg og sove et kvarter eller fem, etter en altfor kort natt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar