24. september 2010

Enda mer lydighetstrening

Onsdag var det tid for ny lydighetstrening, en gjeng fra et forum jeg henger på skulle treffes på Ekeberg.
Jeg hadde cirka samme agenda for den økta som for tirsdagen.
Jeg synes vi hadde fin framgang i flere øvelser.
Jeg repeterte dekk under marsj to ganger, begge ganger gjorde hun som hun skal, så da terpet vi ikke mer der. Mulig jeg kan få inn en raskere dekk i henne, men det er noe jeg i så fall må jobbe med utenfor øvelsen. Jeg har vel muligens nevnt det en gang eller syv tidligere...

Hinderet synes jeg gikk bedre - det virker som om hun i mye større grad oppsøker midten av hinderet, slik at det er lettere å få henne i en fin posisjon for et godt hopp tilbake. Jeg forsøkte også en gang med nesten full høyde, hvilket gikk uten problem - ingen touch, som vil gi mye poengtrekk. Og da ga vi oss, flinke snuppa!

Vi var innom apportbukken i et par omganger også - for å bevare hennes iver på bukken kjører jeg få, få repetisjoner, så den ikke blir kjedelig.
Det viste seg at jeg må passe på hvor strengt jeg ber henne bli sittende før jeg kaster for å unngå tjuvstart - for da mister hun masse tempo når hun springer ut, og blir sittende litt før hun reagerer - "sa du sitt, så blir jeg sittende, jeg..."
Hun trenger fremdeles litt hjelp for å komme helt inn, men det var kjempegøy å se henne tverrsnu etter å ha plukket bukken og komme løpende til meg. Hun bråstoppet rett foran meg, så hun har nok lest bruksregelverket om innsitt i front :D Det er moro å få framgang på noe en jobber med, selvfølgelig, og akkurat nå er jeg veldig optimistisk med tanke på å få øvelsen ferdig.

Jeg hadde også tenkt til å trene budføring, men med mye mindre påvirkning. Øvelsen starter som vanlig, med hilsing på figurant, før jeg går tilbake og i posisjon. Gir kommando, og X'en løper ut - til fotografen som sto fem-seks meter til siden for figuranten! Jaja, det var jo nesten... X'en kom tilbake til meg, jeg sendte henne ut på nytt (da hadde fotografen flyttet seg), og X'en ble sittende hos meg. Så begynte hun bare å tøyse, bjeffe og skape seg - mulig det var av frustrasjon fordi hun ikke helt skjønte hva hun skulle, men jeg satte henne i bilen, for jeg ser jo at hun ikke reagerer på gi bud-kommandoen, men tar øvelsen som en innkalling fram og tilbake på grunn av påvirkningen vi har gitt. Så jeg har pønsket ut ny strategi framover, så får vi se om det hjelper. Hun skal få vite at figurant har skikkelig snaddergodbiter, og løpe dit på vilje - med kommando som fremdeles må hjernevaskes inn. Nå løper hun fordi hun får beskjed om det av den i motsatt ende, jeg vil at hun skal løpe mer på eget initiativ.

Det var vel cirka det vi gjorde på den treningen?
Ingvild var grei og tok noen fine bilder av X'en og meg i forbindelse med lineføring og budføring:




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar