9. oktober 2008

Swiffer-advarsel er HUMBUG!

Nå har jeg på få timer fått fire mailer med advarsel mot et bestemt Swifferprodukt, da en hund og to katter skal ha dødd etter å ha slikket på gulv som er vasket med slike kluter. Det er en hoax-mail som har versert i noen år, den er bare tull og tøys, og det finnes ingen bevis for at det er sant.

Se for eksempel denne, denne og denne.

Slike hoax produseres av ulike grunner - det kan være noen som har noe imot Swiffer, det kan være noen som har lite å gjøre, det kan være noen som har overdimensjonert en historie de har hørt - men ofte lages slike hoax av "internettforbrytere" for å skape en mulighet til å samle inn epostadresser, som kan brukes til å sende spam. En person sender denne mailen til 20 personer, disse videresender mailen til 20 nye personer, og slik akkumuleres en rekke epostadresser i mailen, som "støvsugere" finner for å sende spam og andre ting vi ikke ønsker i innboksen.

Et godt tips ved utsending av epost til flere mottagere, med mindre det er nødvendig for dem å benytte "svar alle"-funksjonen, er å sette epostadressene i blind carbon copy-feltet - slik blir epostadressene usynlige for mottagerne, og det blir færre adresser for "støvsugerne" å finne.

Vær også kritisk til slike fantastiske mailer som kommer, noen kjappe google-søk kan lett avgjøre om mailinnholdet er reelt eller ei. Et kjennetegn ved hoax' er at innholdet er så viktig og avgjørende at de bør videresendes fortest mulig til flest mulig - vi vil jo hjelpe våre venner med å redde deres hunder fra farlige vaskemidler? Derfor dobbeltsjekker vi ikke, for å se at advarselen er humbug.

Vennligst IKKE videresend denne mailen lenger, og si fra til de som allerede har fått mailen om at det dessverrre - og heldigvis - er tøys og tull.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar