27. januar 2010

Verdensvinneren 2010

Jeg grubler.

Jeg grubler på om jeg skal melde på X'en til verdensvinneren i Danmark i sommer.

Argumentene mot er at om hun følger den syklusen hun har hatt hittil, kommer hun til å være nedrøytet da. Selv om hun er dratt med på flere utstillinger nå uten å være i pels, skjønner jeg helt av meg selv at hun ikke har noe på World Dog Show å gjøre uten å være i topp pels. Nå var hun riktignok på vei ned da hun tok juniorverdensvinnertittelen sin - men det tar vi på kvoten for uforskammet hell.
Et annet argument er selvfølgelig om hun har noe der å gjøre - er hun dommerens type, er hun ferdig nok utviklet til å kunne konkurrere med 50-60-70-80 tisper i klassen?
Et tredje argument er at jeg er sterkt uenig i Dansk Kennel Klubs vurdering om at de ikke behøver å gi skriftlige kritikker på denne utstillingen, så av prinsipp ønsker jeg å boikotte den utstillingen - kritikkene og det systemet vi har på nordiske utstillinger er et verdifullt tilskudd ikke bare til hver enkelt hunds utstillingskarriere, men også til raseklubber og oppdrettere. Dansk Berner Sennenhundklubb publiserer alle kritikker på sin hjemmeside - så fantastisk lærerikt å få lese kritikkene fra WDS i ettertid, på en utstilling hvor det åpenbart vil stille en del hunder en vanligvis ikke ser, og hvor da kritikken gir en mulighet til å få en tilbakemelding om hvordan hunden var, hva var dens feil, som kartlegging i avlsarbeid. Skal vi betale 600 norske kroner (om vi betaler før første frist som er til mandag) - og ikke en gang få en skriftlig kritikk? DKK har lovet deltagerdiplom - wee...

Hva er så argumentene for å stille?
Det er jo mulig at hun ikke følger sin vanlige syklus (den baserer jeg jo på kun to løpetider, kan jeg stole på at hun er hormonelt stabilisert?), og dermed er i god nok pels til å kunne stilles.
Hvorvidt hun har noe der å gjøre erkjenner jeg at er et irrelevant spørsmål - jeg vurderte ikke det da jeg meldte henne på i 2007 (ja, jeg meldte på i 2007, utstillingen var i 2008), jeg stiller henne i så fall fordi jeg synes det er moro å stille henne, ikke på grunn av forventning om resultat. Jeg regner med at jeg skal dit uansett, reisefølge og overnatting er i hvert fall booket, og da kan hun jo like godt bli med og løpe noen runder i ringen, utgiftene til reise, bo og shopping blir uansett store - hva er vel 600 kroner fra eller til...

Jaja, jeg får gruble litt på det. Min logikk tilsier at jeg sparer på å melde henne på nå før den første fristen går ut, framfor å se an hvordan pelsen holder seg - for da er det jo dyrere å melde på! Melder jeg på nå, sparer jeg penger. Hva skal jeg bruke de pengene på, mon tro?

Store livskriser i bloggen min i dag, med andre ord!

Noen bilder fra gårsdagens tur med Sandra og shibavalpen Aiko. En ble nødvendigvis påminnet om hvordan det er å ha valp igjen, søte Aiko på fem måneder. Så selvstendig og nysgjerrig, "går dere dit, det er helt greit, for jeg vil gå hit. Roper du på Aiko? Hvem er det?" Og så plutselig var hun den oppmerksomme og kontaktsøkende valpen, som kom på alle innkallinger, som satt pent selv om hunder gikk forbi og imponerte med sin sansethet. Til det glipper igjen, og en skal bare, for en er valp... :D
Og X'en var selvfølgelig voksen, dannet og veloppdragen hele turen ;) Hun var lenge veldig opptatt av godbitveska som dingla på hofta til Sandra, hun er jo ikke sporhund for ingenting. Men så husket hun hvem som er registrert som eier på stamtavla... Vi har blitt enig, X'en og jeg, om at når vi går tur skal vi bare gå forbi mennesker, og ikke hilse på de, og egentlig gjør hun det helt fint når vi er på tur, hun har til og med forstått at det kan være lurt å skjene inn til kanten og ikke gå midt i veien.
Men Aiko har jo ikke lært det helt enda, så hun ble kalt inn hver gang vi møtte mennesker - og i går var det brått veldig mange som skulle gå tur rundt Sognsvann... Så når Sandra kalte inn Aiko, mente X'en at hun måtte komme til meg. Hehe, hun er jo litt søt, og det er vel starten på en god sladring? Jaja, jeg hadde lomma full av godbiter selv, så da benyttet vi turen til å repetere innkalling - og å passere hunder uten å måtte hilse. Den er nemlig litt vanskeligere. Hun er finfin på utstilling, for der er det for mange hunder til at hun kan komme over dem alle - men møter vi en og en på tur kan det bare være en grunn til at de er der, og det er for å leke med henne. Jeg må si jeg var fornøyd med dyret mitt da hun ble sittende rolig selv om en hund i flexiline (selvfølgelig... det er alltid en idiot i minst en av endene av flexilina... Bare for å generalisere og kategorisere pittelitt...) fikk lov av eier til å komme helt oppi henne.

Bilder ja, kvaliteten er litt dårlig, det er mørkt ute, men en må ha bilder i bloggen av og til, og forsøke på poseringsbilder:









2 kommentarer:

  1. Kom igjen og meld på a gitt! Takk for flott tur, som endte i nesten-ulykke med den digre schnauseren... :)

    SvarSlett
  2. Klart du melder på, du liker jo å stille ut. Tenk som du kommer til å angre om du ikke gjør det!

    SvarSlett