1. mai 2011

Utstillingshelg

Denne helga har stått i utstillingens tegn, og det har vært både moro og koselig. En får jo litt abstinenser, så da er det sunt å komme seg innenfor noen ringbånd igjen! :D

I går var det egen raseklubb som arrangerte, og jeg var hyret som ringsekretær. I PM så jeg at jeg skulle være i en ring utendørs (er det første gang det er ringer ute utenfor Letohallen? Genialt, i hvert fall, spør du meg), og jeg krysset fingre for oppholdsvær - for jeg har ikke peiling på hvor regndressen min er for tiden i denne flytteprosessen. Men det var ingen grunn til bekymring, vi hadde fint vårvær og jeg koste meg ute i vanlig genser hele dagen.
Jeg fikk en slags déjà vu-følelse da jeg kom til området for utendørsringene. Jeg befant meg brått tilbake på 1990-tallet, hvor det ble arrangert utstilling på en rekke udde gressbaner, det var solskinn og god stemning, og det var ikke et eneste telt å se utenom et i hjørnet på hver ring. I går var det minimalt med telt slått opp, og det gjør noe med atmosfæren for utstillingsplassen. Det blir lysere, mer oversiktlig, et mer sosialt tilsnitt, lettere å komme fram - ja, en helt annen opplevelse.
For all del, jeg ser mange fordeler ved å grunner til å ha telt, jeg. Jeg bare konstaterer at det var annerledes i går.

Etter å ha fått med meg bernerresultat og skravlet med kjentfolk, dro jeg tilbake til X'en som lå hjemme. Jeg måtte fnise litt på morgenen - ringen min startet bedømmelsen klokka ti, jeg sto opp halv ni og dro hjemmefra et par minutter over halv ti, og var i ringen "min" 0940 - det er jaggu deilig å bo bare fire kilometer fra Norges trolig mest benyttede utstillingsområde. For et B-menneske som meg er det godt at en fire-fem utstillingshelger i året befinner seg innenfor tilnærmet gåavstand! :D Og ved tilfeller som nå, hvor jeg lot X'en være igjen hjemme, var det jo bare å svippe hjemom, gå en tur i skogen med henne, ha god samvittighet og tusle bort til hotellet for å være med på dommermiddagen igjen.
Det samme gjorde jeg i dag - sov til åtte, fôret og luftet hunden, stakk herfra kvart på ni, og satt i stolen min ved ringen i god tid før første bernervalp entret ringen. Veldig annerledes å være på utstillingen uten verken å jobbe eller stille - ren turist. Men en får jo med seg mye mer også, det må sies. Fikk studert alle påmeldte - alle 29, det var jo skikkelig lave påmeldingstall i år. Det er jo typisk det, når ikke X'en stiller er det få påmeldte. Men bare vent til hun skal i gang igjen, da er vi tilbake til 25 påmeldte bare i hennes klasse... Det er sånn det fungerer, sånn er det bare.
Utover dagen dro jeg hjem igjen og gikk tur med X'en igjen - samme sløyfe som i går. Det er en fin runde. Det er ingen langtur, men det er en passe runde for å tisse, bæsje, strekke på beina, lese avisa og få bevegd seg. Jeg tror vi bruker cirka tre kvarter, om hun får snuse rundt i sitt tempo og vi ikke har mosjoneringsfart. Kjentfolk har sagt at de aldri har sett hoggorm i akkurat det området, så da tør jeg å gå tur der selv på dagtid. Det er mange veier og stier der, så etter hvert kan en jo utforske området mer og lage seg større runder.
Ja, og etterpå dro jeg jo tilbake til hallen for å heie på BIR-bernerne i gruppefinalene!

I skogen i dag så vi et stort område med pels, og på X'ens atferd å tolke var det nok hår fra elg eller annet vilt. Det ser egentlig ut som om noen har gått amok med furminator'en på herr Elg.
I kveld har det blitt litt mer oppussingsarbeid igjen - jeg får overnattingsgjest til uka, og det hadde vært innmari kjekt om jeg hadde kommet et stykke på vei først. Jeg rekker nok ikke så mye som jeg håper på, men det er bedre å gjøre noe enn ingenting. Jeg har ryddet på vaskerommet jeg maler nede - fjernet maskeringsteipen fra alt av rør og ledninger, for eksempel. Det tok faktisk to timer bare det, et realt pøtearbeid. Det er nok både fordi teipen har sittet på i +- fjorten dager, og fordi jeg har malt på kanten av teipen en del steder og dermed var det vanskeligere å få tak. Jeg ser jeg har gjort noen dumme ting nede, men hey, da får jeg ta det som lærdom og gjøre det annerledes på neste rom.
Jeg har også i kveld fått hjelp av min kjære nabo Jeanette til å flytte på noen heller uhåndterlige møbler som sto stablet i stua etter at første flyttelasset kom, for å forberede morgendagens demolition-prosjekt! Det er godt en har snille naboer, for i går kveld kom jeg luskende med en ringsekretær-lakseskive jeg trengte fryserplass til. Hvitevarene står jo i Oslo enda, så da får Jeanette passe laksen for meg så lenge!
Andre hadde sikkert fått eksekvert flyttingen någet kjappere enn jeg har klart, men jeg kan ikke gjøre mer enn jeg har energi til, kan jeg vel?

Nå skal hunden få mat og en kveldstur for blæras behov, så skal jeg krype opp i den "gode" feltsenga  og se en episode eller to av Gilmore Girls på laptop'en, tenker jeg. Så får vi se hvor langt vi kommer på morgendagens planer, jeg innbiller meg i hvert fall at det kan bli sabla artig!

Noen bilder fra en tur tidligere i uka, vi gikk opp til et tjern, koste oss på en benk i kveldssola, før vi gikk hjem igjen. Men det er visst der det er hoggorm, så jeg har tatt litt pause fra det idylliske stedet, grøsse:






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar