29. april 2011

Test av nytt veterinærkontor

Jeg har vært fornøyd med veterinærkontoret vi har brukt i Oslo, men det er ingen grunn til å kjøre seks-syv mil og passere mange andre gode klinikker hver gang en skal noe helserelatert med hunden - så i dag har vi testet ut et nytt veterinærkontor etter anbefaling fra de "innfødte".
Førsteinntrykket er i hvert fall veldig godt - hyggelige mennesker som ringer tilbake når de sier at de skal, de husker deg fra telefonen når vi dukket opp for første gang i dag, profesjonelle og koselige, virket som en godt oppdatert klinikk, fine undersøkelsesrom, og ja - mye positivt, rett og slett. Så vi skal helt klart oppsøke Nannestad dyreklinikk igjen.

Dagens besøk var harmløst nok, i grunnen - vi skulle sette den første herpesvaksinen på X'en. Jeg ser flere og flere benytter seg av vaksinen, og jeg synes det er greit å gjøre det jeg kan få gjort for å bistå X'en i å bli drektig. Jeg er dog litt forvirret, for noen sier vaksinen må tas før parring, andre sier at den skal tas først etter parring. Jeg får rett og slett sjekke ut det enda grundigere før neste parring - for i denne omgang har jeg gjort som jeg ble fortalt av veterinær. Den skal jeg ta etter parring, var beskjeden. Så da tenkte ikke jeg noe mer på det. Effekten for tispa og befruktningen er etter hva jeg skjønner den samme, men at vaksine tatt før parring også vil beskytte hannhunden mot å bli smittet. Logisk, jeg burde tenkt på det - men jeg har heller ikke for vane å sette spørsmålstegn ved det jeg blir fortalt av fagfolk jeg stoler på. Men da blir det jo også litt krøll i hodet mitt når fagfolk jeg stoler på sier motsatte ting...

I dag har det blitt observert hoggorm i vårt turområde, grøsse. Jeg vet jo at den må være der ute et eller annet sted, og jeg vet at det er rette varme og årstid for at den kommer fram. Men for det... Må den plage meg der jeg bor? Kan ikke den finne et annet sted? Jeg har enormt store problemer med det ekle vesenet, jeg er livredd det, det gir meg langvarige mareritt etter at jeg har møtt den, og det begrenser meg faktisk noe enormt i hverdagen nå på sommeren. Jeg legger turene på sene kvelder når sola har gått ned, og jeg løper ut når det regner for å gå tur. Jeg har skikkelig angst, jeg "ser" den overalt forkledd som pinner og skygger, jeg speider vilt rundt meg og holder X'en i kort lenke, jeg har høyere puls enn en aerobicinstruktør kan frammane. Jeg vil mye heller møte elg i skogen, de skal jeg klare å håndtere. Der har jeg en viss formening om hva jeg kan gjøre. Men hoggormen? Der er jeg forsvarsløs, og den er nådeløs.

Jeg lengter til høsten, jeg...

Så, mens sola har stekt i dag, har jeg stått i kjelleren og fått unna malingstrøk nummer to i taket. Jeg synes det enda så litt skjoldete og stygt ut da jeg gikk opp igjen, men vi får se hvordan det ser ut når det har tørket. Om jeg sier meg fornøyd med taket, er det bare å male gulvet som står igjen, juhu! Det burde gå raskere også, det er ingen rør eller ledninger som går hulter til bulter på gulvet, som det er i taket... Da er jeg ferdig å male et helt rom, ikke verst! Og enda mer jippi - da kan jeg få flyttet siste halvdel av tingene mine hit, inkludert hvitevarer og vaskemaskin. Det skal bli godt å få laget seg skikkelig mat. Tenk at jeg har bodd her i fire uker uten hvitevarer. Alt går, om en må. Men jeg hadde ikke gjort det om jeg visste det skulle ta så lang tid. Klesvask har jeg fått fikset ved å dra til Oslo ved behov, men jeg har nok strukket strikken og brukt ei bukse en dag lenger enn jeg vanligvis ville gjort, og slikt...

Nå skal jeg gå på flugger.no og bestille fargeprøver til gjesterommet, jeg tenker et eller annet med grønt. 29 kroner for tre fargeprøver er ikke verst, da får en prøvd litt større prøve enn bare å se på de små firkantene. Jeg maler utover A4-ark og teiper opp på veggen, så kan en se hvordan det tar seg ut. Og etterpå skal vi gå tur, forhåpentligvis helt og holdent uten den forbaska ormen...

2 kommentarer:

  1. Hei.
    Må bare aller først si at jeg er mektig imponert over oppussingen din. Du er flink :-)

    Og velkommen oppover til Gardermommeby - selv om det er noen uker siden. Jeg trives veldig godt her oppe.

    Usj, hoggorm er ikke noe morsomt. Håper du slipper å treffe på den. Jeg har faktisk bare sett hoggorm 1 gang her på Jessheim. Så mange flere i Nittedal hvor jeg bodde før.

    Og så krysser vi fingerer, tær og labber for X'n og valper.

    SvarSlett
  2. Så langt jeg vet har du gjort helt riktig, den sprøten skal tas etter parring, vet i alle fall om en oppdretter som har gjort det i flere år og alltid ca 7 dager etter parring.
    Gleder meg masse til å se resultatet av oppussingen din :))

    tante

    SvarSlett