4. juni 2011

Dachsverk

Jeg stjeler Elin Normannseths ordspill (det er i hvert fall hos henne jeg har sett det blitt brukt) for å sette en tittel på denne dagen - som i all hovedsak har vært tilbragt som ringsekretær på dachshundspesial i Drammen. Det har vært en usedvanlig hyggelig dag! Alt har fungert, vi som jobbet i ringen var et godt team, utstillerne var koselige, ingen dårlige episoder med hundene, publikum ringside fleipet og koste seg, og det var rett og slett en veldig bra utstilling - og vi brukte virkelig hele premieskalaen, fra CK til null. Men med over 60 påmeldte hunder skal det noe til at alle er like bra, så kudos til dommeren som tør å dele ut både good og sufficient. Men det er selvfølgelig betydelig hyggeligere å dele ut rød-grønt. Jeg tror det var fire av hundene som ble champion i dag, inkludert en som fikk utløst sitt viltsporchampionat da hunden fikk en very good.

Rødt ble det på meg også, til tross for at jeg smurte meg godt før vi startet med høy faktor. Men jeg orker ikke å kline med solkremen mens jeg jobber, det blir bare gris i premielistene. Så da blir en litt brent utover dagen. Jeg er ingen stor fan av dette været, for min del kunne vi gjerne hatt innendørs utstilling nå, og heller vært ute i oktober og november.

Og jeg kom hjem med nok en vinflaske som takk for hjelpen, det er mulig jeg bør innrede vinkjeller i huset! :D Jeg er ikke noe glad i vin, så det samler seg jo opp noen flasker i løpet av et utstillingsår som ringsekretær. Jeg får ta en innflyttingsfest til høsten, etter valpene, og bare invitere folk som drikker vin.
Det er forresten ikke alle utstillingsarrangører som tenker på hvor upraktisk vin er å få i gave for dommere som flyr med kun håndbagasje. En får jo ikke ta med seg væske over en viss mengde, og så små vinflasker finnes det vel ikke. Jeg har jobbet på flere utstillinger hvor dommer har gitt vinflaska videre til ringpersonellet.
Åh, dommeren som dømte valpene i dag var forresten en kjenning av arrangør, så de visste at han foretrakk sjokolade. Mmm... Da ble jeg godtesyk! Men på vei hjem stoppet jeg på Maxbo for å kjøpe vater, og der hadde de jaggu en tipakning med twix ved kassa, så da fikk jeg stilnet godtesuget for en stund :D

Og vateret ble tatt i bruk for å få på plass vaskemaskina. Det var en kamp bare å få rugget den fra midlertidig lagringsplass til der den skal stå på vaskerommet. Og deretter var det fram med vateret for å få justert beina på et heller ujevnt og ruglete gulv. Men til slut sto maskina greit nok, og jeg tok en testvask uten klær for å sjekke at alt fungerte.
Det eneste problemet jeg fikk, er at den ene vasken har en sprekk i siden, og når maskina skulle tømmes for vann klarte ikke sluket å ta unna fort nok, og dermed rant det ut gjennom sprekken og ut på gulvet. Jeg lurer på om det går an å tette den sprekken på noe vis? Vasken er av stein, virker det som. Vasken er dobbel, så jeg hektet vannrøret over på den andre halvdelen, men det er synd å ha en stor og fin vask som er ubrukelig.

Jaja, jeg fikk nå i hvert fall satt på ei maskin med klær som nå henger til tørk, og godt er det, for det var ikke mye rent undertøy igjen i skapet. Men det har tatt tid å male rommet, også fordi gulvmalingen har brukt borti ei uke på å tørke. Og da med to strøk... Men nå er alt i gang. Framover skal jeg få vasket alt jeg har av hundehåndklær og tepper, så det er rent og klart til fødselen. Jeg har telt litt på antall dager og parringstidspunkt og datoer, og om X'en går bare 60 dager (som ikke er Unormalt), betyr det faktisk fødsel søndag om fjorten dager. Jeg kjenner det stresser meg litt, jeg føler jeg har dårlig tid for alt som må gjøres. Til uka blir det valpekassesnekring!

3 kommentarer:

  1. Vasken kan du prøve å tette med fugemasse =)

    Lykke til med valpekull!

    SvarSlett
  2. Som Ingrid sier...Fugemasse, bare husk at det skal være FOR VÅTROM :-))
    og går ikke det..spør en kjekkas på Maxbo,har god erfaring fra de :-)) Lykke til Stine, gøy å lese i blogen din :-))

    SvarSlett
  3. Hei!
    Tips til deg som ikke liker (drikker) vin, det gjør nemmelig ingen her hjemme heller. Vi samler opp det vi får, går til vinmonopolet og får enten byttet i annet, mener også at vi har fått igjen penger :-P Smart !
    Klem
    Marianne

    SvarSlett