10. juni 2011

Pinsesavn

Det er litt rart å sitte her hjemme, og vite at alle er på vei nordover for å tilbringe pinsa på Frya blant hundrevis av bernere, sol og regn, grilling og spekemat, og sløyfer i diverse farger. Det er ikke mange pinsetreff jeg har gått glipp av, men i år valgte jeg å bli hjemme for X'ens skyld. Vi skal slappe av og ruge, gjøre oss klar for fødsel, og da har hun det best hjemme.

I dag har jeg blitt ferdig med å male veggene på valperommet. Da gjenstår listene, som er lyserosa (veggene var noe mørkere rosa, ikke pent, og ikke min stil) - og peismuren som også har et rosaskjær. Men det burde vel ikke ta for lang tid. Så er det flere prosjekt for rommet som skal på plass, men jeg prioriterer selvfølgelig det som er viktigst for valpekullet. Det blir nok bra til slutt, uansett!
Planene er i hvert fall å få kjøpt ny gardinstang på IKEA til uka, også skal ei venninne sy gardiner, bare jeg finner stoffet, det ligger i en av kassene...
Så skal jeg lage hyller til skapet, det er per i dag bare en stang der - fint å henge jakker i, men jeg trenger hyller for å lagre en del av X'ens stæsj.
Jeg har bestilt noen wall stickers på eBay som skal få dekorere skapdøra, og de kan jeg ikke avsløre her, men de er fine symbol for navnetemaet jeg skal ha på dette kullet, og om alt går som jeg vil kommer motivene til å være i tråd med et par av valpenavnene.
Jeg har dog bestilt en wall sticker jeg kan vise fram:
Den hadde jeg tenkt til å ha på inngangsdøra til hunderommet. Men jeg har lyst til å kjøpe ny dør, siden den som er der nå har skader og hull. Jeg kunne tenkt meg å bytte til hvite dører i gangen, for å lysne den litt, det er mørkt i gangen.
Ja, og ellers skal jo premieskapet opp, rosettene skal opp, jeg har noen bilder som skal opp, og har lyst til å få framkalt noen flere bilder, jeg har ei bokhylle som skal på veggen, og alt annet stæsj som gjør rommet slik jeg vil ha det. Men jeg skal som sagt prioritere det viktigste, så får hunderommet bli ferdig når det er ferdig. Og prioritet nummer 1 til uka? Det er selvfølgelig valpekassa!

Dette valpekullet ser ut til å bli et dyrt et... For i går snublet jeg innom Fotovideo, og dro derfra med nytt kamera. Jeg har jo et gammelt speilrefleks, men denne gangen har jeg faktisk "nedgradert" meg - jeg var ute etter et kompaktkamera med god videofunksjon. Det er lettere å ta med seg et slikt kamera på skogsturer og andre anledninger hvor en ikke har med seg sekk eller ikke vil bære på den tunge speilrefleksen. Også har jeg lenge hatt lyst til å kunne filme - for eksempel i treningssituasjoner for å se hva rart vi gjør og korrigere neste gang. Nå som det kommer valper, måtte jeg bare ha filmmulighet, det er så mange øyeblikk å ta vare på, og som bilder ikke kan gjengi. Så da ble det et godt kompaktkamera, som er lett å ta med og har ulike finesser. Akkurat nå ligger det til ladning, så får vi vel teste det ut og leke litt med det i helga, tenker jeg. Det var litt impulskjøp, men selgeren anbefalte det, så får vi nå se om jeg blir fornøyd. Living on the wild side, hehehe.

I går var X'en og jeg på en nydelig tur sammen med Jeanette og kelpiejentene. Det høljregnet og vi var gjennomvåte da vi kom tilbake, men det var ikke for varmt, sola plaget oss ikke, og vi møtte ingen hoggorm - sånt vær liker jeg! Og det er litt sjarme i å komme hjem, vrenge av seg våte klær, lage kakao og slappe av med ekstremt god samvittighet. Jeg merker jo også godt at X'en foretrekker slikt vær framfor det varme og klamme det har vært ellers. Det var mye mer sprut i henne i går - men jeg tror nok det ikke bare var været, men at hun ble litt piggere av å ha firbeint selskap, at de fikk presset opp litt tempo på henne. Jeanette fikk vist meg løypa rundt Aurtjern, så det ble en fin runde på ganske nøyaktig 5.1 kilometer, sa Jeanettes tekniske dings.

Her er bilde av X'en som bader i regnet, deilig å få kjølt ned kroppen litt! Det var ikke kaldt, selv om det regnet i går...

I går var Siv her for å få litt assistanse i utsending av startnummer og PM for OODKs lydighetsstevne om ei uke. Jeg synes jo sånt arbeid bare er morsomt, og veldig koselig å få besøk var det også. Siv hadde med et nydelig skilt i innflyttingsgave til meg og som takk for hjelpen, helt perfekt for min stil og med noen kloke ord som motiv. Jeg skal få tatt bilde av det en dag og vise dere!

Jeg hadde også stor moro av Google her en dag. Jeg bruker Opera som browser, og da kan en skrive g mellomrom og det en søker etter, så får en googlesøkene opp. En kjekk snarvei i effektivitetens tid. Men en går jo glipp av alle de morsomme logoversjonene som google lager! Her en dag var det en gitar, hvor en kunne dra over strengene og spille. Jeg filmet at jeg gjorde det med mobilen, men jeg får ikke den videoen til å samarbeide med dataen. Det var en ganske fascinerende gadget, og noe en lett går glipp av om en hele tiden skal gå snarveiene.

Ellers har vel uka vært preget av turer på egenhånd, vasking av håndklær og annet til valpekassa, forberedelser, oppussing, bil på verksted og sånt. Ikke så mye nytt og spennende, tror jeg, ikke som jeg kan huske når jeg blar noen dager tilbake i hukommelsen :D

Jeg ønsker alle lykke til på Frya, og håper noen kan avse meg med en SMS med noen resultat... Jeg er der i ånden, eller noe sånt? Jeg var i hvert fall innom Toril i morges med to gavepremier og loddpenger, så har kennel Latruda bidratt litt for klubben. På en spesial synes jeg det skal være gavepremier, det er morsomt å få noe med seg hjem om en har fått et godt resultat - så da får en sørge for å gi premier selv, så kanskje noen andre har gitt et annet år og en selv har hund som plasserer seg. Eller så får en satse på loddgevinster :D

4 kommentarer:

  1. Du är sååå flink Stine! Du styr och ställer och jag skulle kunna tänka mig att vara en av valparna som får bo hos dig :) De kommer få det såå gott hos dig! Känns härligt att veta för oss nyfikna som bor så långt borta.

    Stor helgkram till Er. Glöm inte bort att njuta lite också!

    SvarSlett
  2. På http://www.fryaleir.no/NO-HundeklubberReportasje.htm kan du gjenoppleve pinsetreffet i 2008, og ti-femten sekunder ut i videoen dukker det opp en kjent ekvipasje. Vær- og føreforholdene må det anses som hell i uhell at man bestemte seg for å bli hjemme dette året. I skrivende stund er E6 stengt ved Ringebu pga. flom.

    Ellers er jeg er stum av beundring over hvilken energi og pågangsmot du som sykemeldt demonstrerer i boligprosjektet. Jeg 'jobber' en dag i uka, og blir så svimmel av det at jeg ikke hatt ork til å blogge siden februar når hunden er lufta. Men vi prioriterer tur framfor skjerm, tross alt.

    Lykke til videre!

    SvarSlett
  3. Så fint valperommet blir! :)
    Blir spennende med navne temaet!!

    SvarSlett
  4. Må bare kommentere at du må sjekke ut GOOGLE logoen idag! :) Skikkelig kul måneformørkelse-google :) hehe.

    SvarSlett