14. juni 2011

Staffull helg og nedtelling

Pinsa 2011 er forbi, og det ble tradisjonen tro utstilling og hunder på meg denne pinsa også - men i motsetning til tidligere år, har jeg ikke sett en eneste berner utenom min egen! Jeg har nemlig vært ringsekretær på Jevnaker, med staffordshire bull terrier i ringen begge dagene. Jeg hadde i grunnen ikke tenkt meg på Frya i det hele tatt i år, heller være hjemme og la X'en ruge og forberede oss på fødsel. Jeg prøver også å skjerme henne litt, hun må ikke for enhver pris dras med på store tilstelninger og slikt som drektig. Men så kom det spørsmål om å jobbe, og da ble det hundehelg likevel.
Lørdag var jeg velsignet med to dyktige skrivere - ingen av dem hadde skrevet før, men sammen utgjorde den fantastisk duo som jobbet kjapt og effektivt. Det den ene ikke oppfattet, fikk den andre med seg og kunne hviske som en sufflør. De tok systemet kjapt og gjorde det til en effektiv og smidig dag i ringen - herlig! Dommeren var også særdeles trivelig, og jeg fikk kost meg med å snakke engelsk en hel dag, me likes!
Søndagen var det "bare" den ene av jentene som fungerte som skriver i ringen, men da hadde hun fått såpass god rutine og opplæring fra dagen før, at vi fungerte like bra da. Og da er det jo ikke noe stress å skulle holde styr på dommer og utstillere, når skriveren er selvgående.
Men en blir sliten nok av slike arbeidsdager, jeg orket ingenting da jeg kom hjem. I går fikk jeg en runde med oppkast og slapp form, og jeg fryktet at jeg var blitt reelt syk. Men det var nok bare en reaksjon på en litt slitsom helg og litt lite søvn, for i dag har jeg vært i flott og energisk form igjen.

Så i dag har jeg fått gjort ting - malt ferdig skapet på hunderommet, og grunnet vinduet med både karmer og selve vindusrammen. Jeg hadde i grunnen tenkt til å male et strøk også, men malingen har ikke tålt lagring i boden i et år og er ødelagt, så jeg får handle ny i morgen. I morgen blir en real shoppingdag, og jeg har vært rundt med tommestokken for å måle hvor lang X'en er når hun ligger og hvor mye rom jeg har å gå på til valpekassa :D

Jeg har også fått testet kameraet jeg kjøpte før helga, og tok noen bilder av X'en på tur i skogen i kveld:
Her er bilde fra dagen før parring, og det er tydelig at det har skjedd noe med magen, ja!

Vanskelig å sitte med magen nå.
I morgen har vi time til røntgenfotografering, det blir spennende å se hvor mange som er der. Jeg tror som sagt ikke det er et veldig stort kull, men jeg får ikke gjort noe mer uansett nå. Det er mange som ønsker seg valp, og jeg må jo ta det som et kompliment for å ha gjort en fornuftig og interessant kombinasjon når det ikke bare er nordmenn som tar kontakt.

De tre X-jentene blir for øvrig mødre i samme periode, førstegangsmødre som sådan - og X'en er sist ute.
4. mai fikk Essi (Xtra Xotic av Hiselfoss) to døtre, og jeg låner et bilde fra hjemmesiden til kennel BearEssence:

11. mai fikk Berta (Xante Xclusiv av Hiselfoss) syv valper, og jeg låner et bilde fra hjemmesiden til kennel Chic Choix:
 Nå venter vi bare på den tredje av søstrene...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar