16. juni 2011

Shopping spree

Phuh, denne uka er det én ting som virkelig har flydd - og det er for en gangs skyld ikke tiden, men pengene! Men nå tror jeg at jeg har alt i hus som jeg trenger for valpekullet også - pluss kanskje litt til... Det eneste jeg ikke har funnet, er frossen høne til å koke suppe på for den fødende, men jeg har bra mye annet i hus som kan gi henne en kickstart om energien tar slutt, så jeg gråter meg ikke i søvn over tapt høne :D

Om tirsdag tok vi røntgen for å sjekke hvor mange en kan forvente til fødsel, mer om det står på hjemmesiden. Jeg var trist en stund, men nå har jeg lagt det bak meg, og gleder meg til fødselen er over (for den gruer jeg meg til, det er så mye som kan gå galt, og jeg føler meg ikke helt trygg på hva jeg må gjøre om det oppstår noe. Heldigvis har jeg sikret meg erfarne og dyktige fødselshjelpere, dette skal jeg ikke gjøre alene) og jeg kan kose meg med en forhåpentligvis livsfrisk, vakker og herlig trio.
Jeg la ut røntgenbildene på et forum jeg henger på, flere mente å se flere enn de tre veterinæren så, men jeg orker ikke lage meg falske forhåpninger om et større kull. Det kommer det som komme vil uansett. Men SoppenCamilla har tegnet inn hva hun mente å kunne se av røntgenbildet:
Så, ikke bare kan jeg forvente fire valper, men også en drage og en sjøhest! Og jeg som ikke har kjøpt inn verken hule eller akvarium - får sjekke om Maxbo har det i morgen. Trolig er det også en pusekatt, noen hjerter og noen amøber inni henne også.
Helt herlig, Camilla, jeg er urdårlig på å lese røntgenbilder selv, så veldig godt å se at flere også kan klare å se mye rart på et slikt bilde. Dette må bli et særdeles eksepsjonelt kull, i hvert fall - og slike rarieteter er det vel brått hannhunden som har stått for også, eller??? :D

I går var jeg på noe jeg aldri har forsøkt før - mitt aller første homeparty! Det høres jo litt voksent ut, det og å måtte handle sølvpuss (som jeg oppdaget i dag - det er skikkelig voksent å måtte finne, og jeg vet ikke en gang hvilken butikk en selger sølvpuss i. Den lille sølvpussjappa?). Bjørg hadde invitert til party for Perfect Home, og jeg er jo en sucker for den type ting. Så jeg bestemte meg for at jupp, jeg må kjøpe meg en innflyttingspresang. Jeg endte opp med en stor ramme med plass til ni bilder - noe sånt har jeg lenge sett etter uten å finne helt noe jeg liker, så nå kan jeg endelig få litt bilder på veggen. Jeg måtte også bare ha to hjerteformede kranser til å henge på veggen eller i vinduet, de var så søte, selv om hjerteting egentlig ikke helt passer meg nå. Men disse fikk oppholdstillatelse på særskilt grunnlag og dispensasjon. Et par andre småting havnet også lista, og jeg gikk nesten ikke over budsjettet mitt...

Så deilig å sitte i en sofa med is og fruktsalat, bla i en katalog, titte på utvalget på bordet, få det beskrevet og presentert av en vertinne, og bare krysse av på ei liste! Det var en deilig måte å shoppe på, etter å ha brukt tirsdagen på IKEA og diverse andre velbefolkede butikker. Men da fikk jeg i hvert fall skaffet det jeg tror jeg trenger - nå bør jeg ha alt av tepper, håndklær, apotekervarer, bamser og leker, valpekasse, mat til X'en, mat til valpene. Jaggu ble det med litt hjem til huset også, ikke bare valpekullet. Tusen takk for koselig selskap på IKEA, Monica.

Valperommet nærmer seg ferdig med stormskritt. Jeg fikk en påminnelse om at X'en kan føde i helga, men det føler jeg meg skikkelig ikke mentalt klar for, og jeg håper hun kniper igjen litt til. I morgen skal jeg fatt med stikksag og drill, så valpekassa får form og kan rees opp for X'en. Først måtte jeg pønske litt ut patent, så måtte jeg komme meg i byggevareforretningen mens den var åpen - jeg er jo realt B-menneske, så innen jeg følte meg klar for en pause i arbeidet her og en tur ut var jo butikken stengt både tirsdag og i går. Men i dag rakk jeg det, hehehe.
Jeg har igjen å male gulv- og taklister på en vegg, og jeg må få på plass noen hyller og slikt. Men jeg håper og tror at jeg får til det meste i morgen. Hvis ikke er det ingen krise, det er bare så godt å få ting ut av eskene og komme mer og mer på plass.
Ja, og typisk nok så synes jeg nå at taket kanskje trenger et malingsstrøk også, når jeg ser hvor fine taklistene blir... Det er vel på den måten oppussing tar tid og ting baller på seg - en kan ikke bare gjøre litt i et rom, det blir fort at alt må gjøres. Skulle gjerne hatt et penere gulvbelegg også, jeg... Og der kom jeg på at jeg har glemt å sprøyte våtromssilikon mellom gulvbelegg og lister, som var planen for å gjøre det mer valpetissikkert. Jaja, det er en dag i morgen også.

I går hentet jeg en stor eske fra Netthandelen med diverse billig stæsj jeg kapret, i morgen skal jeg vise dere noe av det - det er så kuuuult også så styyyyygt også så veldig lite meg :D

Vi hadde forresten et lite uhell i dag:

Noen som ser hva det er? Kanskje dette hjelper:
X'en har jobbet litt med fargene sine i dag...


Skulle liksom gjerne ha forbedret den minimale haletippen sin, hun.


Sånn kan det gå når en ikke tenker på å dekke til nymalt gulvlist, beveger seg til neste list, og ikke legger merke til at hunden kommer inn og legger seg ned inntil veggen...

5 kommentarer:

  1. Haha! Absolut är sjöhästen, katten och amöborna svenskättlingar!! :) Kaj hittade även ett par solglasögon!! Och som av en händelse så önska jag mig ett par nya!! :P

    Kram på Er och vi ser fram emot vad nu än må komma ut från din "lilla" målarpensel, Xen <3

    Stina och Bosse

    SvarSlett
  2. X'en bare pynter seg for valpene sine :D Eller bare viser at hun er en brukshund og kan brukes til så mangt (f.eks hjelpe å male?)
    Selv takk for hyggelig selskap på ikea :D Og lykke til med det kommende valpekullet.

    SvarSlett
  3. Se der, ja! Det var et kjent bilde! :)
    Tenker du gleder deg til å få masse rart, og jeg ser X'en har laget klar en landingsstripe på seg selv? Eller, hva heter det når de skal ut? Jeg tror det er hennes versjon av et neonskilt der det står "PUPPIES COMING HERE!"

    Stina oppi her har rett, det er et par solbriller der og! Dette skal jaggu bli spennende å følge med på! Du har ikke vurdert å få mediadekning av fødselen, eller? Jeg mener... SE på det røntgenbildet!

    SvarSlett
  4. Elsker tegningene på røntgenbildet, et spennende kull dette her. Og den hvitmalte rompa er jo bare så klassisk :D Kjekt du ikke trenger å tenke på utstillnig sånn med det første;)

    SvarSlett
  5. Haha dette er et kull jeg gleder meg til aa se bilder av!! hihi :D

    SvarSlett