29. mars 2010

Et hjem skrider frem

En deilig helg er tilbakelagt - ingen avtaler, ingen planer, ingen must do's og must be's. Og likevel har det blitt en effektiv helg. Huset vi kjøpte begynner å bli et hjem! Kjøkkenet er enda litt kaos, vi har litt for mye møbler der og har ikke bestemt oss for hva vi skal gjøre med overskuddet - kaste, gi bort, selge, lagre? Det aller meste er pakket ut. Jeg hadde litt panikk i helga da jeg ikke kunne finne middagstallerkenene, men de dukket til slutt opp i en eske som feilaktig var arkivert som hunderom-eske.
Med nytt, eget, selveid hjem har jeg tatt i bruk et servise som hittil ikke er brukt, det har ikke passet å ta med til studenthybler. Men nå er det på tide - og det har fylt opp kjøkkenskapene. Middagstallerkener, asjetter og kaffekopper til 12, suppeterin, ildfaste former, fat, boller i ulike størrelser, krukker, mugge, sausenebb, lysestaker. Og det er grønt, håper jeg fortsetter å like grønt en stund! Jeg begynte å samle på servicet i 1997, for da begynte vi å stille Majken. Siden hun var "min", tilfalt premiene meg. Og på den tiden var det en dobbeltutstilling i Halden, hvor arrangørene (som jeg mener var Norsk Japansk Spisshundklubb og Norsk Welsh Corgi Klubb) brukte dette servicet som premie. Det er nok flere bernerfolk som har boller i ulike størrelser i grønt eller blått ved navn Luso :) Mamma hadde allerede vunnet flere blå premier i servicet med Movi, og samlet på en del av det. Mens jeg valgte grønt, og endte med å ønske meg hele settet til bursdag og jul. Og nå, 13 år etter første bolle, skal det endelig taes i bruk... Det har gått ut av produksjon, så jeg håper vi ikke knuser noe viktig på en stund. Hundeserviset mitt, hehehe.
Det eneste kjipe er at hver eneste gjenstand i servicet har et hvitt, rundt klistremerke hvor det står Luso. Noen gode tips til hvordan en lett får de av? De etterlater seg papir- og limrester om en bare peller de av.

Ellers på kjøkkenet har jeg fått viljen min, og vi har kjøpt dette skapet fra IKEA:

Jeg har så mange fine gjenstander jeg synes fortjener bedre enn å stå gjemt bak skapdører, så dermed ble det et "utstillingsskap". Det er mye som kunne vært plassert der, men et hjerteskjærende utvalg ble gjort, så får en heller sirkulere litt.

Det er ikke så lett å ta bilde av hele skapet i et rotete kjøkken, men her er noe av innholdet. Jeg har begynt å samle på Mummikoppene, og de må selvfølgelig vises fram! På øverste hylle står 12 håndmalte krystallglass jeg kjøpte på romantisk ferie i Praha. Jeg tviler på at glassene noen gang blir brukt, jeg tør ikke tenke på hvor skjøre de og malingen er... Men de er veldig, veldig lekre! De er i seks forskjellige farger, med gull- og blomsterdekor. Simpelthen vakre! De var ikke dyre, men jeg falt helt for dem, og de er verdifulle for meg. Jeg kjøpte også to blomstervaser da, og de tør jeg å ta i bruk - den ene har fått en bukett tulipaner, den andre står foreløpig til pynt, på samme hylle som keramikk kjøpt på ferie i Latvia. Jupp, jeg er litt souvenirjunkie, men forsøker å kjøpe nyttige ting når jeg er på ferie, ikke bare masseproduserte turistmagneter. Keramikk og lin var det jeg ble fortalt at var spesielt for Latvia, og i helga kom jeg over en fin duk og dekkebrikker i nettopp lin som jeg også hadde kjøpt der. Hadde glemt de... Men det er jo så koselig å få gjensyn med alle vakre ting en har skaffet seg opp gjennom årene, men ikke hatt plass til å bruke før nå. Hittil har det vært lagret på jenterommet hos pappa, men nå skal jeg samle alle "voksentingene" mine i hjemmet vårt. Heldigvis har ikke Hans i like stor grad vært en samler som meg, så vi har ikke dobbelt og trippelt opp av altfor mye - bare noe :D

Hunderommet påsto jeg at skulle bli ferdig i helga, de ordene må jeg bare svelge, og nå lager jeg ingen ny deadline - for det dukker jo stadig opp noe! Jeg hadde glemt at en ledning skal byttes, og det må gjøres før vi kan sette opp de to siste taklistene. Men to vegger har fått lister. Så skal vi sparkle alle spikerpistolhullene. Og vi skal forsøke å få på et tynt lag med silikon mellom gulvbelegg og gulvlister, for å tette og gjøre det mer valpetiss-sikkert. Det skulle vel vært gjort da vi festet listene, men det glemte vi. Og vi brekker ikke opp listene for det!
Jeg oppdaget også at jeg har glemt å male ei fyll-list som er spikret opp rundt døra...
Jada, det er moro å ha noe å gjøre.
På fredag kom også denne i posten:

Det skal også på plass på hunderommet, når jeg får stokket tommeltottene mine ;)

På soverommet har en del av mine klær funnet veien fra søppelsekker til garderobeskap, praktisk... Det er nok rommet som blir sist ferdig, for det er fylt med så mye rart som ikke skal være der. Det er stolleken hos oss, ting som ikke kan settes i et rom enda blir plassert i et annet rom, også bytter vi rundt, flytter og styrer.
Stua begynner også å ta form, det er vel nesten bare detaljer igjen - og det som skal på veggene. Også teller vi på knappene om vi skal ta imot ei spisestue eller ei, men vi bør få tømt stua for det som ikke skal være der for å få bedre oversikt over hvor fullt det vil bli. For også i stua står det selvfølgelig ting som ikke skal være der. For eksempel 20 tomme esker, men de skal en kollega av Hans overta, så han tar med noen på jobb hver dag.

Som dere kanskje skjønner, er stasjonær maskin satt sammen og bilderedigering iverksatt, og jeg har i all min godhet knipset litt detaljbilder - her et tableau (som jeg leste i en interiørblogg at det heter; en dekorativ oppsats, en sammensetting av objekter som skal fungere dekorativt) fra stua:

Den fine symaskina er arvegods fra Hans' farmor, og jeg synes den er så stilig! Den er elektrisk og visstnok fremdeles i funksjon, men det skal jeg nok ikke driste meg til å teste ut... Maskina er foreløpig satt på et annet arvegods. Det har litt for liten bordflate, men symaskina står støtt - det som bekymrer meg mer er bordbeina, om de blir litt vinglete. Jeg får teste med en skikkelig logrende hale - tåler det det, tåler det alt :D

Nå har vi bodd såpass lenge i huset at vi begynner å finne ut hva som ikke fungerer. Og det som virkelig plager oss nå, er oppvarmingen. Huset varmes med fjernvarme som går i gulvene, og vi har i helga hatt en jevn temperatur på 24 grader. Og det med avslåtte ovner! Vi skal få tak i styret/vaktmester for å finne ut hva vi kan gjøre, for det er ikke levelig temperatur. Jeg har gått i singlet i hele helga, mon tro hvordan det blir til sommeren med stekende sol? X'en og synes det er varmt, drikker og peser.
For å få litt mer levelig innetemperatur satte vi verandadøra på gløtt, og det hjalp - på et tidspunkt var vi nede i 22 grader! Juhu...
X'en også syntes det var kjekt at døra kom opp, og smatt ut i hagen. Det var moro! Der ligger det enda 15-20 centimeter med snø, som hun baset og spratt i. Hun demonstrerte jo tidligere at hun kom seg gjennom en høy hekk, så da regner vi med at hun lett kan forsere de lave buskene som går langs den ene siden av hagen. Dermed havnet hun i langline, men det fungerte fint for det, hun hoppet og spratt rundt. Deilig med hage! Hun lå også og kjølte ned magen sin, lurer på om det er valper i den magen... Når snøen har gått, får vi planlegge gjerde. Jeg trodde det var gjerde under snøen, men jeg har lært - en skal ikke tro på visning, en skal dobbeltsjekke.


Så avslutter vi en lang blogg med litt påskestemning:




P.S: Hjemmesiden er oppdatert med valpedagbok.

4 kommentarer:

  1. Gøy med bilder igjen! Søta ser ut til å storkose seg i hagen ja;) Som sakt merkelig hvordan ting tar lengre tid enn planlagt..der av noen halvferdige prosjekt her i heimen (blir så lei når ting tar for lang tid:P). Men det blir nok bra til slutt, så stå på! Hunderommet blir nok en prinsesse verdig;)

    Ønsker dere en riktig god påske!

    Klem

    SvarSlett
  2. Nydelige glass.Og så venter jeg i spenning på bilder fra hunderommet:-)

    SvarSlett
  3. For en spennende tid dere er i nå=)!!! Valpeplaner og nytt hjem!!! For å få fjernet disse lappene på serviset ville jeg prøvd forsiktig med litt neglelakkfjerne, bare prøv et sted (som det ikke vises så godt) om fargen fra serviset holder;)! En nydelig symaskin, jeg har også en gammel Singer, men mangler bordet!
    Ønsker dere en fabelaktig påske=)!

    Klemmer!

    SvarSlett
  4. Du er så flink å skrive slik at man føler at man nesten er med dere der det skjer. :) Kjempefine bilder også! Gleder meg til å se hvordan gardinene og det blir seende ut på hunderommet. :D

    SvarSlett