22. mars 2010

Vi har flyttet

Phuh, en ekstremt hektisk uke er vel overstått, nå kan tempoet roes ned, en kan finne tilbake til hvilepuls, og kose seg litt mer i hverdagen.

I uka som gikk har vi kjørt et stramt løp med effektiv tidsutnyttelse, for å bli ferdig med både oppussing og pakking.
Vi har fått låne en del verktøy og maskiner av snille svoger, siden vi ikke hadde så mye slikt selv. Målet var å bli ferdig med den delen av oppussing hvor vi trengte det utstyret innen utgangen av helga, slik at han kunne få tilbake sakene sine. Men søndag ettermiddag måtte vi kaste inn håndkleet og innse at vi hadde begitt oss ut på et for vanskelig prosjekt, og starte på nytt. Det vil si at vi må gjøre noen nye innkjøp, men heldigvis hadde ikke snille svoger noen snekringsplaner framover, så vi kunne bare beholde sakene en stund til. Men vi vil jo gjerne bli ferdig, så vi lager oss en deadline som gulrot og pisk - til helga skal hunderommet være ferdig oppusset!

Det har gått noen flere timer til det arbeidet enn forventet - ting tar tid, særlig når en gjør ting en ikke har gjort før, må prøve seg fram, kommer over utfordringer en ikke hadde tenkt på, må rette opp feil en har gjort... Bare det å male lister tar tid, det skal to-tre strøk til, og hvert strøk trenger fire-fem timer på å tørke - da får en ikke så kjapp progresjon i arbeidet. Heldigvis hadde vi mer enn nok å pakke, sortere, rydde og forberede med flyttingen fra gamleleiligheten, så vi har pendlet mellom de to boligene. Fordelen ved å flytte cirka 500 meter :)

Tirsdag var jeg i nyhuset for å male, og X'en var med meg. Været var pent, så jeg hadde døra stående på vid gap for å få luftet ut lukten av maling og trespon. Foran inngangsdøra har vi en fin platting, så X'en lå og koste seg i snø og sol. Jeg malte vinduskarmene i et vindu vendt ut mot fronten, så jeg kunne se henne hele tiden. Men så ble jeg ferdig med jobben, og gikk til stua for å male listene som lå der på bukker med papplater under.
Når jobben er ferdig, går jeg ut for å ta en prat med X'en. Men der er ingen X! Jeg roper, men ingen respons. Porten er lukket. Inn igjen for å sjekke alle rom, selv om jeg tror jeg burde hørt henne om hun kom inn igjen. Hun har vært uten oppsyn i maks tyve minutter. Jeg finner henne ikke i et eneste rom, sjekker selv de rommene hvor jeg ikke har åpnet dørene i dag. Ingen hund. Tankene svirrer i hodet - har noen åpnet porten og sluppet henne løs? Har hun klart å hoppe over grinda? Hvorfor skulle hun gjøre det? Hun har aldri stukket av når hun er løs hos pappa, for eksempel, hvorfor starte nå?
Jeg går ut av hagen vår, speider, roper - og hvem er det som dukker opp rundt et hjørne og titter på meg? Jo, der var X'en på vift. Hun blir med inn i hagen igjen, og jeg lukker porten godt. Mens jeg står og fabulerer på hvordan hun kom seg ut, kommer naboen hjem. X'en oppdager deres firbeinte medlem, og braser gjennom hekken for å hilse på. Mysteriet løst... Jeg hadde ikke sett for meg at det var mulig for en stor berner, jeg trodde hekken var for tett til at det var mulig. Jeg trodde vel ikke at hun ville ansett det som en potensiell utvei heller... Så her blir det gjerde utover våren! Vi får tenke ut noe lurt, for jeg vil ikke rive den fine hekken, men vi må ha et stengsel på innsiden. Mon tro om det holder med noe hønsenetting, som hekken kan vokse seg inn i, så vi slipper et synlig tregjerde innenfor hekken?
Jaja, X'en fikk hilst på Babben (naboens 12 år gamle labrador), og ble invitert med inn for å se i lekekassa, og de to damene kom lykkelige ut igjen med hver sin and i munnen. X'en er liksom så innmari sjenert når det kommer til andre hunder... Men da har hun hilst på naboen - som for øvrig har hatt berner før, og forhåpentligvis kan de på fire bein ha glede av hverandre. Hun virket betydelig sprekere enn det jeg ser for meg at en tolvåring er, hvor gamle blir egentlig labradorer?

Fredag var den store flyttedagen. Vaske litt i nyhuset så ikke alt som flyttes inn blir stående i sagspon, kjøre til svogers for å låne tilhenger og ta over en del ting de har lagret for oss, videre til pappa for å hente siste rest av flyttelasset mitt der og sette igjen X'en. Rygge med fullastet henger, for første gang, overlevde det også. Tilbake til Oslo, med omkjøring på grunn av trafikkulykke. Klokka fem kom svogers med flyttebil, svigers i egen bil og pappa i egen bil. Svoger og Hans begynte å tømme boden, mens vi andre tømte leiligheten og fylte flyttebilen. Innimellom rakk vi å spise pizza også, det hører med når en flytter. Så til huset vårt, tømme personbiler, henger og flyttebilen. Vaskemaskin monteres, oppvaskmaskin får vi på plass med litt saging i kjøkkeninnredning (det er første gang vi har oppvaskmaskin, det skal bli en luksus jeg kjenner jeg kan bli glad i! Vi har fått overta en gratis, tusen takk!), kjøleskap plasseres og prosjekt "snu dørene" igangsettes for å kunne åpne de fra en mer naturlig vinkel med tanke på skapets plassering. Men vi mangler en skrue for å få det til... Svogers demonstrerer noen enorme muskel- og logistikkevner når de får opp et meget vakkert og meget stort og meget uhåndterlig skap til andre etasje. På under seks timer tømmer vi en bolig og fyller den neste - et utrolig tempo, selv om vi var syv personer om jobben.
Tusen, tusen takk for hjelpen - uvurderlig!
Og selvfølgelig takk for skryt, veldig hyggelig å høre at også andre synes vi har gjort et godt kjøp. Hehe, og som noen konkluderte, så er det høy standard på dagens hunderom :D

Lørdag fikk vi gjort en rekke praktiske ærend, kjekt å utnytte at en har henger tilgjengelig. Elkjøp hadde ikke den skruen vi trengte til kjøleskapet, så den må vi bestille. Det meste av dagen tilbringes i leiligheten for å vaske ned - huseier hadde visning i går, og vi hadde lovet at det skulle se litt anstendig ut der. Så det ble full skuring i håp om at vi ikke behøver komme tilbake - leiligheten vasket fra topp til tå. I snødrevet som kom på søndag sto jeg på terrassen og vasket vinduer utvendig...

Etterpå var det igjen å kjøre til svogers for å levere tilbake henger, og deretter til pappa for å hente X'en. Pappa ventet med middagen klar, snille mannen.
Det ble borti 50 mils kjøring den helga, kjenner jeg er litt lei av E6 fra Oslo til Sarpsborg nå, tre tur-returer på ei uke.

På lørdagskvelden lagde vi oss vår første middag i selveid hus, jeg er sikker på at maten smakte mye bedre. Litt avslapping foran TV'n (også den overtatt gratis, fra en venn av svigers (og min gamle fransklærer)) og oppdagelsesferd av våre kanalmuligheter, før vi tok et par timer med utpakking. Det ser ut til at det meste på kjøkkenet er på plass. Jeg mangler en eske med middagstallerkener, suppeboller og noen ildfaste former, men den ligger sikkert i kaoset. Muligens mer også, men det er det jeg kommer på akkurat nå. Også har vi vært så heldig å få overta kjøkkenbord og stoler, så jeg må bare få hentet det. Godt å ha kjøkkenet oppe og gå, mat må en jo ha hver dag. Jeg har tanker om pynt og stil, men det kommer senere.

Hans har fått pakket ut mye av sine klær, men jeg vil gjøre noen endringer i garderobeskapet mitt først.
På kontoret er pulter og hyller satt opp, internett fungerer, og det er bare å få opp maskinene. Dog må vi skaffe en trådløs router, for nå har vi ledningsbasert internett, og det fungerer ikke for to kontorrotter som oss.
Badene er utforsket, dog har jeg til gode å få testet badekaret. Men radioen i dusjen er testet, og konseptet virker jo genialt, men i praksis bråker vannet for mye til at jeg hører radioen... Jaja, det er neppe et katta i sekken-kjøp av den grunn. :D

Utover i uka blir det et IKEA-besøk, jeg skriver handleliste/ønskeliste, så får Hans som vanlig begrense meg litt... I stua har vi ikke fått møblert noe særlig, og det er fremdeles en drøss med esker å pakke ut. Vi må finne et system for bodene, hva som skal være hvor. Det er mye å gjøre, men nå er vi på plass, nå er vi i vårt hjem, og kan roe ned tempoet litt, nå har vi ingenting vi skal rekke - annet enn en eventuell fødsel, men det er enda lang tid igjen.
Nå er det tilbake til hverdagen, og jeg lover å være mer tilgjengelig for venner som har etterlyst meg... Jeg skal bli en bedre hundeeier, og jeg skal bruke fritiden min til litt mer enn bare banankasser. I dag har jeg vært i møte i stevnekomiteen til OODK, og i morgen lurer jeg på om jeg skal ta en tur på bernerhytta igjen.

Og snart er det påske! Jeg skal riktignok jobbe fullt de tre dagene, alt av avspasering spares til et eventuelt kull, men det skal bli godt med noen fridager og litt lavere tempo på jobben. For vi har nemlig flyttet på jobben også - det gjorde vi tirsdag til torsdag denne uka, kjempefin oppvarming til egen dyst, og ikke mildt lei pakking når du gjør det hele dagen på jobb og deretter hele kvelden hjemme... Og arbeidet har jo hopet seg opp de dagene vi ikke var operative, så det er litt busy nå. Men i høytidene roer aktiviteten på mail og telefon seg betydelig, så en kan bli ajour med alt annet.

4 kommentarer:

  1. Lykke til i eget hus! Så håper jeg at valperommet kan tas i bruk:-) Det begynner å bli noen år siden dere hentet Laika og jeg kullsøster Danuta i Heggedal:-)

    SvarSlett
  2. Grattis med hus og flytting=)!! Så spennende da! Får vi se noen bilder fra huset;)? Lykke til videre med oppussing og utpakking!

    Klemmer!

    SvarSlett
  3. Gratulerer med innflyttingen:) Nå venter jeg spent på bilder! Spesielt fra det berømte hunderommet;) Ja oppussing tar ALLTID mye lengre tid enn først anntatt (går i samma fella hver gang jeg:P). Lister er noe av det kjedeligste jeg veit å male, derfor mangler fortsatt gang og soverom det..hehe.. Ikea tur ja, det kan bli farlig! Bra å ha med seg mannebein som kan holde litt igjen på innkjøpene;) Lykke til med utpakkingen og oppussingen!

    Klem

    PS: Du må sende meg den nye adressen din slik at du får pay it forward gaven din etterhvert:)

    SvarSlett
  4. Hurra, endelig er dere i hus! Gratulerer så mye, her formelig HAGLER voksenpoengene! :)

    SvarSlett