23. februar 2011

Bortskjemt drittunge...

De siste dagene har vært særdeles hektiske, fylt med aktiviteter og opplevelser, nedturer og oppturer, og da går det som det må - jeg går på en smell, og ligger nå i sofaen med feber, sår hals, kløende hals, snørr, svimling og slapp kropp. Dumme kroppen som sier fra når jeg har litt for høyt aktivitetsnivå, og sørger for at jeg må roe meg ned... Heldigvis var det ikke kurskveld i dag, på grunn av vinterferien, så da slapp jeg å stå ute i et par timer, og er forhåpentligvis fit for fight igjen for neste onsdag. Men før det er det et par fester og annen moro jeg kunne tenkt meg å få med meg... Kropp, bli frisk!

Fredag dro jeg til Østfold for å besøke min kjære søster og nevø, hvor også mamma som bor i Bodø var kommet nedover på besøk. Vi møttes for litt shopping, og mamma hadde virkelig på seg spanderbuksene i helga! Jeg føler meg så bortskjemt, men er i hvert fall utrolig takknemlig for alt det fine jeg fikk. Det ble litt klær og noen pynteting på fredagen, før vi dro hjem for middag og fredags-TV. Jeg fikk blant annet en veldig søt vasesak som jeg tror skal få stå i vinduskarmen på kjøkkenet; gleder meg til våren og hvitveis!

Lørdag hadde Tonje Søss og jeg billetter til We Will Rock You i Oslo. Planen var å dra innover i god tid, slik at vi først kunne nyte en bedre middag på Thank God It's Friday, gjerne med et par strawberry daquiries først... Men så viste det seg at det ikke gikk kollektivt fra Oslo til Sarpsborg sent nok, vi var jo ikke interessert i å dra før forestillingen var over, så da måtte vi ta bilen, og heller kose oss med flytende jordbær og sjokolade-snadder hos TGI Fridays på et senere tidspunkt.
Som tenkt, så gjort, og vi hadde vel kjørt en syv-åtte kilometer (av ti mil) før bilen plutselig begynte å pipe, og det lyste "STOP" på dashbordet. Jeg kjørte til nærmeste bensinstasjon, men der var det selvfølgelig ikke ansatt noen som kunne bil. Vi bladde febrilsk i instruksjonsboka, uten å finne ut annet enn at en skulle stoppe umiddelbart. Så da ble det å ringe rundt for å finne noen som kunne kjøre Tonje hjem igjen for å hente ny bil, mens jeg ringte noen som kunne se på bilen mens vi var borte.
Tonjes bil er permittert for tiden på grunn av et litt tøft møte med en snøhaug inntil en vet noe mer om skadeomfanget, heldigvis er samboeren ute på sjøen og vi kunne ta hans bil. Så, vi kom oss endelig til Oslo, men kraftig forsinket i forhold til tidsplanen. Planen var å parkere (gratis) på jobben og gå derfra til restauranten, men nå fikk vi så dårlig tid at vi måtte parkere i (dyrt) parkeringshus, og da vi kom ut i gatene var det nøyaktig en time til forestillingen begynte. Så den koselige og gode middagen vi hadde sett fram til ble inntatt på McDonalds, dessert ble kjøpt inn på 7-11 tvers over gata, og deretter småjogget vi til plassene våre i Folketeatret.
Forestillingen var i hvert fall imponerende, det er virkelig noen dyktige dansere og sangere på den scenen. Ikke like gode skuespillerprestasjoner alltid, men ting blir jo mer karikert og markert i musicals for å få fram poeng og budskap. Misforstå meg rett, det var slettes ikke dårlig, men noen dialoger var litt kunstige for min smak.
Du vet forestillingen er god og engasjerende når du ikke rekker å spise en eneste smågodt i løpet av tre timer med sang og dans! :D
Jeg er veldig glad i Queen og Freddy Mercurys musikk, men hadde ikke peiling på storyline for musicalen. Men jeg kjøpte story'en jeg, ingen problem med det. Om du liker musikken, er dette et must! Terningkast 7, bare for å overdrive litt.
Hjemme igjen halv to på natta, og tusen takk til min kjære søster for en trivelig aften i hovedstaden, selv om den ikke ble helt som planlagt.


Fredagens shopping ble som oppvarming å regne for det vi foretok oss på søndag - da gikk ferden til utlandet, for å ha storbyshopping! Destinasjonen var Nordbysenteret, hvor jeg faktisk aldri har vært før. Og jeg tror vi var innom de aller fleste butikkene og fråtset i salg og kjøpelyst - og mamma hadde på seg de samme buksene som på fredag... *bortskjemt* Både hennes to døtre og lille barnebarnet fikk bugnende poser av ting vi måtte falle for på vår vei. Jeg fikk for eksempel en deilig fleecegenser (som kostet hele 69 SEK på salg, da kan jeg finne klær jeg synes er verdt pengene også), badesalt og såper til hjemmespa, hobbyartikler til noen prosjekt jeg har i hodet, og to ruller av en helt nydelig tapet jeg skal ha som fondvegg på stua - håper ikke stua er for bred, jeg anslo bredden og plukket mengde deretter, en må være litt gærn av og til, serru! Jeg fant også en tapet jeg kunne tenke meg å ha på en fondvegg på kontoret, men de var selvfølgelig utsolgt og hadde bare visningsrullen. Så om noen skulle være på Rusta på Nordbysenteret eller annet sted i Sverige, håper jeg noen tenker på meg... Ellers skal jeg sikkert tilbake til Söta Bror igjen, men jeg gidder ikke kjøre fra Oslo til Sverige for kun en tapetrull :D
Og jaggu fikk jeg også kjøtt og snop av mamma'n min, så har jeg middag til jeg flytter ut omtrent - og det dyre favorittsnopet skal spares til en bra anledning, som jeg ikke har bestemt meg for hva er.

Tapeten som skal brukes på fondveggen i stua. Jeg falt helt for fargene i blomstene, dessuten elsker jeg sort og har alltid hatt lyst til å bruke mørke farger på vegger (men ikke et helt rom), og det vil også stå som en deilig kontrast til mine øvrige (langsiktige) planer for stua. Mobilbilde, derav kvaliteten, det ser penere ut live.

For en som tidvis leker journalist og ellers jobber mye med data og tekster må det selvfølgelig være et eget kontor i nyheimen, og da synes jeg denne tapeten kunne vært kul å ha som en fondvegg. Kontoret er ikke så veldig stort, så jeg tror ikke det vil bli for rotete og massivt med en slik vegg - det vil ikke utgjøre store arealet. Jeg vurderer også å bruke den veggen som har vindu eller dør som fondvegg, for å få brukt en kul tapet uten å bo inni ei avis. Men tapeten var utsolgt, så den må i så fall skaffes senere.

Da vi skulle forlate Sverige, fikk vi null start på bilen! Den bare sto og oj'et seg, men ingen antydning til liv. Så da ble det NAF, takk og lov for at en er medlem. Vi ringte de litt over åtte, kjapt etterpå ringte nærmeste Falch-sjåfør oss. Han var på en annen jobb, men håpte at den var ferdig i løpet av en tre kvarters tid. Heldigvis var butikken vi sto parkert ved åpen til ni, så vi satt inne så lenge vi kunne. Men til slutt måtte vi jo ut i kulda. En bil uten motoren i gang er ikke veldig varm... Jeg ringte Falchmannen på ny, og da var han akkurat ferdig med forrige jobb, og ville være hos oss i løpet av 20-25 minutter. Dessverre fant han ikke noe åpenbart feil ved bilen som kunne fikses der og da. Vi kunne få bilen tauet til nærmeste verksted, men siden det ikke var vår bil og vi var kalde og slitne, betalte vi heller for å bli tauet hjem. Men det kryr jo ikke av sitteplasser i slike redningsbiler, så Tonje Søss og Joakim Nevø fikk sitte inni bilen (stor stas for en bilgal niåring, må vite), mens mamma og jeg satt i bilen på lasteplanet fra Svinesund til Varteig - kaldt! Jeg har aldri kjørt bakover på E6 så langt før :D

Mens Tonje og jeg var i Oslo, tittet en bilkyndig onkel på bilen min, og siden den (kremt...) var tom for olje etterfylte han med en liter eller to. Pappa og onkel kjørte bilen noen mil uten at det kom ny blinkende feilmelding eller piping, så vi tenkte at bilen var frisk. Derfor tok Tonje bilen på mandag morgen til jobb - og kom vel seks-syv kilometer avgårde før det igjen pep og blinket. Da fikk vi bilen på verksted, for å få sjekket alt sammen. Jeg var en blanding av oppgitt, frustrert og likeglad - selvfølgelig går ting galt for meg, selvfølgelig får jeg uventede utgifter i en økonomisk trang periode, selvfølgelig skjærer bilen seg når jeg trenger den som mest. Nice... Men, takk og lov, på slutten av dagen kom melding om at bilen var fikset, regningen vil være tresifret, og det er ingen grunn til at jeg ikke skal kunne kjøre som normalt nå. Hva som var galt? Vel, bilen min er av det tørste og kravstore slaget - ikke bare vil den ha motorolje, den ville forsyne meg ha kjølevæske også! Kremt, jeg har ikke kunnet så mye om vedlikehold av bil, jeg... Men nå har jeg lært!

På kvelden dro mamma og jeg til Sarpsborg for - surprise - enda mer shopping. Jeg har spart ringsekretærhonorarene fra de siste helgene til å kjøpe meg ny støvsuger, og håper jeg har gjort et godt kjøp. Jeg har i hvert fall forsøkt å sjekke med andre hundeeiere hva de anbefaler og lese litt tester for ikke å kjøpe noe dumt. Så det ble Miele Cat and Dog-støvsugeren. Jeg nølte litt i butikken, skulle jeg ta en så dyr støvsuger? Men så sa butikkmannen at han kunne slå av 300 kroner, så da slo jeg til, jeg. Jeg ante ikke at en kunne prute på Elkjøp, men da vet jeg det :)
Deretter dro vi på Skeidar, hvor snille mamma skulle kjøpe innflytningsgave til meg. Der var det tilfeldigvis salg på noen lamper jeg på forhånd hadde falt veldig for, så da fikk jeg de av henne - fem lamper til under tusenlappen er ikke verst!


Lampene jeg fikk av mamma i innflytningsgave - Kristin fra Skeidar. En gulvlampe, to bordlamper og to vegglamper. Me likes!
Til lampesettet hører det også to varianter av taklampe som vil passe knall over spisestua - men jeg innbiller meg at jeg har en smijernslysestake for fem-seks stearinslys som skal henge i taket, så jeg må først finne ut om jeg faktisk har den, eller bare har drømt det. Jeg vet heller ikke hvilke av de to jeg foretrekker, den ene er litt mer overdådig - og siden jeg nok har helt normal takhøyde i stua vet jeg ikke om den blir for mye. Den andre er kanskje litt kjedelig, og jeg tenker kjøkken når jeg ser den, ikke middagsselskap. Men den er søt og vil ikke dominere i en stue som ikke er altfor stor.
Jeg får se an, alt må ikke kjøpes med en gang heller. Men jeg irriterer meg stadig vekk over at jeg har så dårlig belysning i stua jeg bor i nå, så det er viktig for meg å få nok lys i den nye stua. Jeg må bare vente litt, tenker jeg, og se an hvordan ting blir når det er på plass, om jeg trenger mer eller har nok.
Her er i hvert fall de to taklampene, hvor jeg liker begge to godt, men av ulike grunner:




Tirsdag sto jeg opp klokka fire - på morgenen, jeg er jo troendes til å sove klokka 1600 også, jeg... Mamma og Kimito skulle kjøres til Gardermoen, og hadde et tidlig fly, så da var det bare å komme seg opp.
Kimito var det selvfølgelig også veldig kjekt å få se i helga, det er lenge siden sist jeg så den lille gubben. Han blir fjorten år om en måned, og jeg merker nok at han er eldre nå enn sist. Han sover mye mer og er betydelig mindre kontaktsøkende. Mamma mener han føler seg litt truet av X'en, som gjorde sitt for å ignorere ham og tok lett hans signal om å få være i fred. Han ser nok ikke like godt som før, mulig han dermed ikke føler seg like trygg på det relativt ukjente. Men ellers er han i fin form. Han er dog ikke noe glad i å bli fotografert, så det ble ikke så gode bilder. Han har også nettopp drukket vann, så han er litt våt i skjegget:




Etter å ha kjørt mamma og Kimito til Gardermoen, tok jeg veien videre til Kongsvinger, hvor Line hadde lovet meg frokost. Deretter dro vi til Flisa, hvor hun skulle på gjetertrening med Alva - kjempemorsomt å se på! Jeg aner ingenting om denne sporten, så det var morsomt å se elementene, se hvordan de trener og hva de trener på. Selv om det er mye instinkt i border collien, må det jo settes i system. Så kjekt å få være med på!
Jeg tok noen bilder av de som eier marka og sauene Line trener med, og batteriet på kamera var selvfølgelig tømt av kulda før hun gikk på banen. Jaja, her er Jim (trur eg han het) i aksjon med sau:










Jeg hadde selvfølgelig fremdeles ikke batteri på kamera da vi senere på dagen dro ut med hest og slede... For en herlig og stemningsfull tur! Line og Yr har en vakker treslede, med "svigermorsete" som jeg fikk sitte på med. Jeg er ikke akkurat hestejente, jeg er vel heller litt småredd for hest, og ikke veldig fortrolig med disse digre dyrene. Men det var i hvert fall veldig moro å sitte på med og få en herlig naturopplevelse der vi kjørte avgårde i skogen under stjerner og i omtrent urørt snø. Lines samboer Rolf og Fresken kjørte først, med Line og Yr tett bak. De fire hundene deres løp med, og det var sååå koselig.
Vel tilbake var det deilig lapskaus til middag, og masse bra venninneprat og hobbypsykologi - tusen takk for en flott dag, Line!

I dag våknet jeg med sår hals, hoste, snørr, feber og svimling - en kombinasjon av for mye aktivitet, at jeg har slappet av og lagt ned guard'en, og at jeg har fryst litt i ulike perioder. Så jeg hadde egentlig sett for meg en slækk dag på sofaen i dag. Men så kom det henvendelse om ekstravisning i dag fra et par som var interessert i å se, og en sier jo ikke nei til sånt! Så da måtte jeg bare hive meg rundt og gjøre huset visningsklart - få unna oppvask, ta ned tøy som hang til tørk, pakke bort alt av ting og klær jeg har brukt på "ferieturen min", støvsuge og vaske gulv, fjerne hund, skittentøyskurver, søppel, rydde overflater, og gjøre det litt koselig med opptent peis og stearinslys. Jeg burde vel ha pene blomster og delikat frukt stående også, som til fotografering og annonsert visning, men jeg rakk simpelthen ikke å handle. Det er neppe det som gjør at de eventuelt ikke legger inn bud :D

Men nå, nå er det kveld, og jeg skal kose meg med junkfood og snop, enkle løsninger når en ikke er i form. Febersvetten silte av meg mens jeg tok husarbeidet, så nå er det godt å ligge i sofaen, glo på dårlig TV, sjekke blogger og andre nettsider for hva som har skjedd siden jeg var på nett på fredag. Og å skrive denne lange bloggen, tusen takk til dere som har orket å lese helt hit!

4 kommentarer:

  1. Oi, det hørtes hektisk ut, men også veldig koselig! Elsker mammashopping jeg, og akkurat nå kjente jeg at jeg kan trenge en sånn runde snart.

    SvarSlett
  2. Litt travelt ja, men så mye moro! Er så misunnelig på den tapeten til stuen, den var bare wow! :D
    God bedring, kos deg på sofaen. Det trengs etter et så heftig program ;)

    SvarSlett
  3. Hallo!
    Fra påske kommer jeg til å være mye ved Halden/ Svinesund, så det er bare å si fra når du trenger tapeten, så skal jeg stikke bortom å kjøpe med til deg! Skulle d trenge mer til stua, så tar jeg med der og =)
    Nå en ordre: Bli frisk!
    Sees på lørdag!

    SvarSlett
  4. Tusen takk for koselige tilbakemeldinger!

    Og tusen takk for tilbudet, Vibeke, jeg skal si fra om jeg trenger mer til stua, jeg får ikke målt før jeg overtar 1. april.

    Jeg er mye bedre i dag, hjalp nok å ta det helt med ro i går kveld og i dag. Vi sees helt klart til lørdag, jeg må bare bestemme meg for hva jeg skal ha med - røkt laks i enkle skiver, eller røkt laks og smøreost i lefser...
    Jeg skal forsøke å huske på filmene jeg lånte av deg så du kan få tilbake. Jeg lånte en bok av deg også for lenge siden, men den tror jeg at jeg har pakket ned, så den må du få når jeg pakker opp flyttelasset :D

    SvarSlett