15. februar 2011

Farger

Nok en helg er over, det er ikke alltid like stor forskjell på dagene når en går sykemeldt, men utstillinger gjør i hvert fall at jeg vet det er helg :D

Også denne helga har jeg jobbet som ringsekretær, igjen med koselig dommer og skriver, da går dagene som en lek. Det nye utstillingssystemet ser ut til å sitte i fingrene mine nå, selv om jeg fremdeles synes det er stusslig at HP til de yngste er borte. Jeg ser også at noen utstillere blir mer eller mindre overrasket og/eller skuffet når vi deler ut en blå sløyfe, en blå sløyfe som i dag betyr at din hund er very good. Mange tenker nok på blå anno 2011 som blått anno 2010. Mens i virkeligheten er det overlappende, og en må tenke på nytt hva gjelder sløyfefargene nå. Etter to helger som ringsekretær synes jeg det er tydelig at mange dommere bruker skalaen flittig.


I helga skjedde forresten noe jeg ikke har opplevd på utstilling før: Arrangør måtte over høyttaleren advare utstillere og publikum mot å ha hunden for lenge i bilen på grunn av den ekstreme kulda som var på søndag! For en bil kom det endog trusler om at hunden ville bli tatt ut, på en eller annen måte (les: Rute bli knust). Det er jo advarsler en forbinder med sommeren og solvarme dager. Men det var grusomt kaldt på søndag - jeg våknet til 30 kalde blå, og for første gang siden vi kjøpte bilen i april 2008 hadde jeg problem med å få startet den da jeg skulle dra. Og jeg var ikke den eneste, jeg hadde uvanlig mange ikke møtt-markeringer i premielistene. Det var mange som kom for sent fordi de måte ha hjelp fra Falck først, og i min ring hadde vi i hvert fall fått beskjed om at flere var på vei, og valgte derfor å bedømme andre raser som var på plass. En må være litt fleksibel og kunne snu litt på rekkefølgen når det skjer ekstraordinære ting.
Da jeg skulle dra fra hallen på ettermiddagen, var det flere bilpar som sto snute mot snute med startkabler seg i mellom. Utstillingsfolk er gærne... :D

Jeg var heldig og fikk tilbringe helga hos Toril, så jeg hadde knapt et kvarters kjøretur på morgenen - deilig å sove lenge! Som betaling for oppholdet passet jeg på to schäferhunder og fire katter, mens hun og Gross (Augustus) tok en tur til Danmark med Gro og Bodil (Bedårende Bodil av Hiselfoss) for å hente hjem hvert sitt danskecert :D Gratulerer så mye til dere begge med championatene!
Det var også særdeles praktisk for meg å bo borte, i og med at vi hadde visning torsdag og søndag. Etter visningen på torsdag dro jeg til Eidsvoll, dermed kunne huset stå tomt uten å bli rotete eller møkket til - eller fullt av røytepels - før neste visning.

X'en fikk bli med meg til Letohallen, og når jeg var ferdig å jobbe i ringen trente vi LP. Jeg fokuserte på moro og motivasjon framfor presisjon og pirking, for å venne henne til å jobbe i hall. Hun er jo mer enn nok vant til utstillingshaller, men hun forbinder dem jo ikke i like stor grad med fokus og kontakt, så det forøkte jeg å invitere til, med kjøttboller som belønning. Særlig søndagens økt synes jeg fungerte fint til det - hun hadde en fin avstand (og jeg forsøkte også med "dommer" for å sjekke om hun lar seg påvirke og reagere på dennes signal, hvilket hun ikke gjorde, så da trener vi ikke mer på det i fall hun begynner å skjønne hva de gjør!), vi tøyset med lineføring/fri ved foten, jeg jobbet med kontakt, og jeg belønnet all verdens tøyseting hun gjorde etter mine ønsker - som å rygge, gå mellom beina mine eller søke etter hvilken plasseringsbøtte godbiten hennes lå under.
Vi har meldt på til noen LP-stevner framover, håper hun ikke bestemmer seg for å få løpetid før planlagt og ødelegge for oss med det... Nå har vi trent jevnt og jeg er så motivert for å teste ut og forsøke oss i konkurransesetting igjen.

Ellers planlegger jeg oppussing og møblering av nyheimen - pønsker på farger og interiør, planløsninger, romfordeling og prioriteringer. Jeg har skaffet meg en drøss med fargekart, jeg leter etter en farge jeg har meget tydelig klart for meg inni hodet, men som jeg ikke helt har klart å finne igjen i virkeligheten. Og det går da vel ikke an å fantasere fram en farge som ikke finnes? Problemet er vel at jeg ikke helt klarer å se for meg fargekartbitene som store veggflater, så kanskje jeg skal oppsøke noen butikker og beskrive fargen? Eller ta en sjanse, male, og heller male på nytt om tre måneder om det blir heeeelt feil for meg.



Men, da jeg bladde i diverse brosjyrer som kom i posten før helga, fant jeg jaggu bilde av en grosservalp i ei brosjyre fra Butinox! Det er jo nesten så en må velge de framfor Jotun og Flügger og øvrige konkurrenter...




 Det var som sagt visning i helga, og som prikken over i'en for å gjøre huset attråverdig skal det jo helst pyntes med blomster og lys og litt luksus. Så før visningen kjøpte jeg tulipaner og roser (for å erstatte det som hadde visnet, som ble kjøpt inn til fotograferingen uka før - blomster er jaggu ferskvare...). De henger litt med hodet nå, men jeg legger ved noen bilder for det, blomster er vakkert!





1 kommentar:

  1. Så flinke dere er som er så flinke til å trene, her har vi nesten gått i hi i all snøen.

    SvarSlett