18. mars 2008

Aggressive tilstander

Er det bare jeg som blir sur når hunder en passerer på fortauet uprovosert hopper opp på valpen og biter henne?

Det skjedde i hvert fall oss i går. X'en og jeg gikk bortover fortauet. Et titalls meter foran oss kommer en hund og to mennesker mot oss, og jeg finner noen godbiter for å avlede X'en med. Hun er oversosial og vil gjerne hilse på alt og alle, så derfor trener vi på passering. Lenge før hunden var foran oss hadde jeg X'ens fulle oppmerksomhet. Jeg går ytterst mot veien, X'en på venstre side. Den møtende hunden går på høyre side, altså er det to personer mellom X'en og hunden. Likevel hiver hunden seg fram, brøler, hopper på X'en og glefser etter henne. Om han fikk bitt vet jeg riktignok ikke, men X'en hylte i hvert fall til i overraskelse, om ikke i smerte.

"Oj, unnskyld..." kommer det uengasjert og lavt fra den som holder lenka, og før jeg får summet meg og tenkt noe særlig mer enn "hva faen...?" er de allerede borte. Men jeg stirrer i hvert fall superstygt etter dem! Vurderte å løpe etter for å få tømt levra mi litt, men fant raskt ut at jeg ikke ville blande X'en borti det der noe mer, så vi tuslet heller videre til bussen.

Og da fikk vi bussturen fra helvete, med en sjåfør som nok er bedre på varetransport enn persontrafikk. Du vet det er en rævva sjåfør når du detter ut av setet mer enn to ganger, og valpen stadig vekk sklir bortover bussgulvet, nedover midtgangen, under setene... Om jeg ikke kan klage på idiotiske hundeeiere som ikke tar ansvar når hunden deres utagerer, kan jeg i hvert fall sende oppgulp til Oslo Sporveier. "Påskekort" er hermed avsendt, og jaggu kom jeg på episoder fra tidligere bussturer å klage på også...
Hadde jeg vært hund, hadde jeg nemlig vært avlivet for lengst for aggressive tilstander!

1 kommentar:

  1. Ser ut til at dere også hadde en bra påske! NYDELIG poseringsbilde der, da!

    SvarSlett