3. mars 2008

Svidd valp og pizzakos

Forrige blogg avsluttet med at vi skulle ut for å trene, og det gjorde vi også. Selv om det småregnet! Flinke? Vi jobber med stå'en - både at hun skal forstå hva ordet/kommandoen stå betyr, at hun kan bli stående (det er jo samme prinsipp som bli sittende/liggende, det burde gli inn etter hvert), og at hun står korrekt i eksteriørøyemed. X'en elsker drakamp, så jeg bruker det som belønning etter slike statiske øvelser. Men jeg bruker det ikke når vi trener på å løpe pent. Der er problemet at hun biter i lenka, og da skal hun fankern ikke belønnes med det som i den øvelsen er ulovlig! Heldigvis er valpen fleksibel og leken, så mye kan brukes som belønning. Vurderer å kjøpe inn flere typer leker for å ha å velge mellom. Ellers er hun lykkelig bare hun finner en kongle eller pinne hun kan bære og gallopere rundt med.
Etter passe masse ståing avsluttet vi med en kjapp tur, med leire og søle. Jeg har klaget på at lysløypa er isbelagt og umulig å bruke, så nå skal jeg passe meg for å klage når den er bar og brukandes! Det jeg dog må bemerke er det tradisjonelle vårtegnet - bæsjen som blomstrer opp! Helt ufattelig hvor mye som avsløres. Jeg synes jeg ser mer og mer for hver dag, og mistenker at det ikke bare er det som lå under snø og is, men er daglige påfyll...

Det var veldig passende å kunne hive valpen rett i dusjen med en gang vi kom hjem. Det er ikke vanlig prosedyre, men med valpeshow på søndag kunne hun jo bli så møkkete hun bare klarte! Hehe, heldiggrisen! Mine klær bar også rett i vaskemaskina. Kosen med å ha hund... :-D

Føhneren streiket også denne gang, ørten ganger underveis. Den begynte til og med å lukte brent! Jeg turte rett og slett ikke å fullføre føhningen! Jeg vil ha ny føhner... Jeg bruker noe lilla fra Ellos jeg sikkert fikk på ungdomsskolen, så jeg synes ikke det er direkte materialistisk å skaffe seg ny nå, nei. Men jeg vil ha hundeføhner... Kanskje noen vil sponse en ung og lovende ekvipasje...?

Berner var første rase i ringen, men snille arrangøren lot valpeshowet starte klokken ti! Ah, deilig for oss B-mennesker. Eller, jeg var vel ikke videre lykkelig da klokka ringte 0620... Men, men, en busstur, togtur og taxitur senere var vi ved ringen, klar for dyst. Ny dommer, noen nye konkurrenter, og en veldig bra hall! Romslig, godt gulv, god lyd/lite akustikk, rett og slett et godt sted å være.
Resultatet ble et vi ikke har fått før - 2 BTK, altså andre beste tispevalp, slått av den yngste valpen. Men det som var så bra var hvordan X'en oppførte seg, gikk og sto i ringen. Vi er halvveis i et handlerkurs, og det var godt å merke framgangen. En ting er at ting fungerer på stuegulvet, at jeg får til ting foran instruktøren, men dette var på en måte en slags generalprøve. Jeg fikk testet at ting vi trener på fungerte "in action", og at vi har framgang. Kanskje ikke så tydelig for de som sitter ringside, men jeg vet hva vi jobber med og hvor jeg vil, og jeg ser at vi er på vei dit! Jeg lærer, X'en lærer, vi lærer.

X'en ser ut til å være velsignet/forbannet med en rekke lekre halvbrødre, og den gul-røde rosetten gikk i dag til nettopp halvbror Yo-Yo Bentley av Hiselfoss. Først i ringen betyr lang ventetid før gruppene. Selv om hallen var god som utstillingssted, er det jo ikke direkte hyggelig som oppholdssted. Derfor var vi en kvartett som ved hjelp av Opplysningen fant et koseligere sted; Peppes Pizza. Altfor mye pizza, altfor mye brus, altfor mye is og kake, men innmari koselig. Vi fant også et større grøntområde hvor hundene fikk leke og lufte seg. Det ble dessverre ingen gruppeplassering for Bentley, men ventetiden var i hvert fall meget bra! Takk for en trivelig dag; Stian, Joakim og Kristine! Og takk til Kristine som var så snill å kjøre oss helt til døra etterpå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar