5. april 2010

Oppussingstips for strykejern

I en tidligere blogg etterlyste jeg tips til rustent arvegods, og ble bedt om å legge ut bilder. Det gjelder to gjenstander, den ene fant jeg ikke da jeg svinset rundt med kamera sist, men den andre er allerede satt på plass der jeg vil ha den - i vinduskarmen på badet nede. Det er et ganske rustent strykejern, og jeg får ikke bestemt meg for om det er pent/autentisk/rustikt slikt det er nå, eller om det hadde vært best å gjøre noe med det. Og hva er i så fall dette "noe" jeg kan gjøre med det? Male det sort? Og der stoppet min kreativitet og kunnskap...









Innspill mottas med stor takk!

I helga fikk jeg overlevert premie som jeg vant på pinsetreffet på Frya i fjor - det er min sendrektighet og beslutningsvegring når det kom til valg av bilde som gjør at premien ikke kom før nå. Premien var nemlig malt porselen etter bilde, og ble gitt til beste veteran i hvert kjønn. Så jeg har nå Even malt på porselen - utført av Karin Hoff. Også Hilde Berntsen har foreviget gubbegutten, da vi på Agderspesialen i fjor fikk premie for dagens eldste berner, og Hilde hadde malt ham.
Her er Even i Karins hånd:



Ingen tvil om at det er Even, det gliset og hodet er ganske så karakteristisk for ham!
Hatten av for Karin og Hildes talenter, jeg er umåtelig takknemlig for å ha disse porselensminnene av Even når han en dag ikke er her lenger.

5 kommentarer:

  1. Kan ikke noe om opp pussing av klenodier:-(
    Men Even som kunst er helt praktfullt.Ingen tvil om at det er ham,fine gutten:-)

    SvarSlett
  2. Even er go'gutten!!!!!

    Når det gjelder strykejernet.......har du ikke søppelkasse :)))

    klem fra tante, som synes det er mye pent nytt å få kjøpt

    SvarSlett
  3. Åååå for en flott BIM vet. premie=)!!!!Nyyydelig! Og så kjekt å ha!

    Jeg synes strykejernet er fint slik det er;), men så er jeg glad i rustikke saker;)! Men du kan pusse det opp om du vil. På Europris har de billig (sort??)spray og jeg tror du også kan få kjøpt til maling også(f.eks i jernvare butikk). Bruk en liten børste(en brukt tannkost??) for å få vekk skitt og smuss!

    Nyt siste dagen av påsken=)!

    SvarSlett
  4. For en flott premie!!! Fine Even:)

    Jeg holder en knapp på å la strykejernet være sånn det er. Synes det er det som er litt av sjarmen med det (synes jeg da).. Hvis ikke kan du jo spraymale det sort eller i sink. Som Pia sier har de mye bra og rimelig på Europris av slike saker:) Lykke til!

    SvarSlett
  5. Jeg ville smurt det inn med ovnssværte eller noe. Slikt som man har på vedovner for at de skal bli sortere. Da får det ikke den malingslooken samtidig som det blir sort og fint :)

    SvarSlett