29. april 2010

Rosetter

Jeg lovte å vise fram rosettene jeg har laget, så her kommer de! Jeg ble selv fornøyd, med tanke på at det er "rosetter", ikke rosetter, så får vi bare håpe de faller i smak hos de heldige vinnerne når Osloavdelingen 13. juni avholder sitt matchshow og uoffisielle lydighetsstevne - meld på, meld på!



Til en rosett trenger jeg en isoporring, smalt silkebånd (cirka 3.5 meter), bredt silkebånd (en halv meter), et pent midtbånd (25 centimeter), smalt pyntebånd (cirka en meter), knappenåler og en tekstilpenn - jeg valgte en som gir tykk, sølvfarget tekst med hevet struktur. Ja, og saks, selvfølgelig.



Det smale silkebåndet surrer jeg rundt og rundt, det overlapper så vidt så det ikke skal skinne isopor gjennom. Start og slutt festes med to knappenåler, og jeg bretter inn endene for å unngå rakning. Jeg har surret såpass hardt at det ikke skal skli og løsne, men ikke så hardt at isoporen knekker...



Til å begynne med er det mye silkebånd å holde styr på, men det blir lettere når en nærmer seg slutten.



Jeg har nå et rødt rosett"hode", og sjekker at det ikke er noen bølger i båndene, at det ligger pent og er som det skal.



Som ekstra pynt, surrer jeg med gode mellomrom et offwhite, smalt pyntebånd - dette er formet med hjerter, og er veldig søtt, men det synes ikke så godt på bildet.



Tekstilpennen jeg kjøpte trenger 12 timer på å tørke, så de fire rosetthodene lages ferdig en kveld, og resten fullføres neste dag.
Det lyse midtbåndet får på seg den passende teksten. Siden jeg er keivhendt, skriver jeg siste bokstav/tall først, og beveger hånda mot venstre bokstav for bokstav i feil rekkefølge, så jeg ikke skal smøre noe utover...

Midtbåndet med teksten settes på først, siden det på forsiden skal synes best. Deretter de smale båndene, og til slutt de brede båndene. De er ikke festet superpent, men det er jo rosettens bakside. Jeg har brukt knappenåler og prøver meg fram på hvor skrått de skal festes for å gi det rette rosettpreget.

På baksiden lager jeg også en hempe av det smale båndet, i fall mottageren vil ha mulighet til å henge de opp...

Til slutt klipper jeg til endene med vinkler og spisser.



Og slik ble de i rødt og blått - den blå ble nesten litt stiligere siden jeg brukte to farger, synes jeg.

Det eneste som står igjen er å svi kjapt av i endene på sløyfebåndene, så de ikke skal rakne.

Med tanke på at jeg har materiale til overs, vil jeg tro at hver rosett kostet i underkant av en femtilapp å lage, og jeg har kanskje brukt en time-halvannen på alle fire til sammen.

3 kommentarer:

  1. Jøss, du er kreativ jo :))

    tante

    SvarSlett
  2. Kjempefine Stine! ...Og keivhendt du også...c",)! Heldige er de som vinner slike fine rosetter!

    Sørlandshilsen fra Hilde

    SvarSlett