20. august 2009

Det går likar no' - uoffisielt LP-stevne

Antrozoologisenteret arrangerte uoffiselt LP-stevne i går, og vi var på plass for å få mer konkurransetrening. Jeg var også til stede på deres junistevne, da var X'en lei i varmen og vi klorte til oss 69.5 poeng og fire nuller... Etter det har vi gått kurs, trent mer, fått litt mer kontroll på hva som fungerer og ikke fungerer, tenkt mer konkurranse i treningen, og forberedt oss på nye stevner. Så jeg gledet meg til å få teste ting - og til å få gitt X'en en positiv konkurranseopplevelse, for nå skulle jeg benytte meg av muligheten til å leke og belønne mellom øvelsene, det fikk jeg jo ikke med meg at jeg kunne sist gang...

Jeg hadde også fått med meg Anette og Norma, så de også kunne leke og ha moro med konkurranse. Siden jeg sto så lenge i kø sist gang og kom sent fram møtte Anette meg på jobb kvart på fire - to timer og et kvarter før konkurransen startet på Ås. Køen var mindre i går, kanskje klarte vi å snike oss ut før det verste "vi som jobber til fire"-rushet, og vi var framme på Ås klokka fem! Men, da hadde vi i hvert fall god tid til å lufte hunder, spise litt selv, skravle og forberede oss.

Det var mange påmeldte i dag, i forhold til i juni. I klasse 1 var det 11 påmeldt, så de hadde fått egen ring og dommer Christine Olsen. I den andre ringen gikk øvrige klasser, men klasse 2 var plassert sist - supert, da ville Anette og jeg ha god tid til å se hverandre. Og ikke bare se, for Anette hadde med kamera, så vi kunne filme hverandre. Det er godt evalueringsarbeid å se på video, bare se på Marit Breivik og håndballjentenes triumfer!

Fellesøvelsene ble ikke filmet.

Stine og X'en from Anette KP on Vimeo.



Tannvisning fikk vi 9.5 på. Det ble ikke sagt hva dommer trakk for, men jeg antar det er fordi X'en satt litt skjevt. Jeg så det selv før dommer kom til oss, men ville ikke mase på X'en der og da, hun synes fellesøvelsene er statiske og kjedelige nok fra før av.

Fellesdekk fikk vi 8 på. Litt treg neddekk, vet ikke helt hvordan jeg skal få den kjappere. Men hun ligger fint og rolig. Veldig rolig, så rolig at vi må ha dobbeltkommando for å få henne opp... Og det er ikke første gang, jeg må trene mer på opp og ned fra dekk, ser jeg.

Lineføring får vi 8 på. Hun følger stort sett fint, kunne vært mer på meg i vendingene - og det så vi jo på kurset også, og jeg jobber videre med å vekke henne i vendingene, få oppmerksomheten hennes der. Holdtene så faktisk ok ut. Jeg er sauseforkjølet og det hviner i lungene når jeg puster, så jeg får ikke gått helt det tempoet jeg bør, har ikke helt flyten i dag.

Fri ved foten får vi 5 på, her skjedde det litt av hvert, hehehe. Rett før den første vendingen faller hun ut, jeg kommer i forveien, men hun løper inn på plass - søta! I den første helomvendingen detter hun også ut, ser hva som skjer, bråsnur for å bli med og havner på min høyre side. Jeg litt usikker på hva jeg skal gjøre, men stopper og får henne rundt på min venstre side. Og hun detter jammen ut i den siste helomvendingen også, blir veldig interessant å se på de som er på utsiden, jeg kaller på henne, og hun kommer - men forblir stående. Jaja, det var som sagt disse vendingene vi skal jobbe med.

Dekk fra holdt 6, jeg vet ikke helt hvorfor vi tullet til denne øvelsen. Jeg synes vi har en fin innmarsj, mulig hun faller ut og ikke får helt med seg at vi skal stoppe - kanskje stuper jeg inn i holdten? Hun står, jeg kommanderer sitt, den er skjev, jeg kommanderer dekk, hun legger seg på tvers av meg, og vi avslutter resten fint - hun setter seg til og med opp raskt og rett!

Innkalling blir en 9'er, mye fint her. Jeg snur meg og titter bakover noen meter fordi det så ut som hun skulle legge seg. Jeg ønsker meg enda litt mer tempo i innkallingen, mener hun har hatt det før. Hun setter seg litt skjevt, som gir poengtrekket, men jeg lurer på om jeg presser henne bakover ved å snu meg - passe på å titte framover til øvelsen er ferdig, kommer hun ikke inn på plass ryker poengene uansett hvor mye jeg følger med på henne...

Stå under marsj får vi 7, jeg ødelegger mye der selv. Før vi starter tenker jeg for meg selv "lys stemme, lys stemme, lys stemme" - for det er med lys kommando hun har best reaksjon på stå'en. Men på høyde med dommer velter det ut et grøtete, whiskeyharket, dyptbrummende "stå", og jeg slenger på hånd og overkropp og det som er for å stoppe henne. Nice... Et poeng trekk får vi også for den søte sitten hun slutter med...

Fritt hopp over hinder nuller vi på, og her er det lov til å ta av en planke på hinderet og dælje føreren med. Før vi starter ser jeg at hunden sitter skjevt i forhold til hinderet, det er jeg som står midt foran det. Men neida, det er dumt å rette opp hunden sin, og når vi går velger X'en å gå utenom. Jeg går tilbake med en gang, og da hopper hun når hun får riktig posisjon. Teite, teite føreren!

I helhetsinntrykk får vi bare 5, og det er fordi X'en valgte å tisse i ringen før siste øvelse. Hadde hun ikke gjort det, hadde vi fått mye høyere, sa dommeren. Hun var til stede på stevnet i juni, og så enorm framgang i arbeidet vårt, vi har virkelig trent i sommer sa hun. Om ikke treningen har vært enorm, har i hvert fall hundens samarbeidsvilje blitt bedre, jeg tror jeg har blitt flinkere til å slappe av i konkurranseringen (jeg merker egentlig ikke så mye til nervene, men det gjør nok X'en) - og det hjelper at det var kanskje tyve grader mindre enn i juni... Det gjør noe med innsatsen til både meg og hunden... Men vi hadde morro i går. Hun fikk godbit mellom hver øvelse, så får vi se om hun forlanger og forventer det på neste offisielle konkurranse, og hva slags effekt det gir. Poenget med disse uoffisielle stevnene er jo at hunden skal få en fin opplevelse og bli litt overrasket over at det kan skje så morsomme ting i konkurransesetting også.

Summen ble 125.5 poeng, og vi ble nummer 6. Det var 11 påmeldt, men noen møtte ikke eller brøt, så åtte fullførte - og vi ble ikke sist nå heller :-)

Neste gang satser jeg på å være frisk, så jeg kan gå så fort som vi trenger og jeg kan gi kommandoer i vanlig stemmeleie. Og inntil neste gang skal vi ha trent mye på vendinger, for det er vår store svakhet akkurat nå, slik jeg ser det. Også lurer jeg på hva jeg skal gjøre for å få dyret til ikke å tisse i ringen...

7 kommentarer:

  1. Kjempeartig å se,mye pent,og du har nok rett i dine egne vurderinger.
    Angående å se litt mye bakover osv.
    Gleder meg til jeg får sett dere live en gang,ikke bare stresse bortom...

    SvarSlett
  2. Hmm Trykke inn i hodet til Stine; OPP med haka ut med puppa inn med rumpa.. Se hvor du skal.. Mye bra, noe kløne feil som du fikser til neste gang. Syns det begynner å hjelpe på, klar forbedring. Mere vendinger på fvf.

    Planke i hodet på hundefører er herved oversent, grrrrr....
    Men det kommer også en hel plate melkesjokolade til hundeføreren for å være kald i hodet og gjøre det beste ut av situasjonen. I tillegg til at du klarte å slutte å taue henne rundt. *Klikk*

    Flinke jenter, neste gang er det sølvmerket!

    Line
    -tante grusom-

    SvarSlett
  3. Her er det masse bra, har aldri sett en berner sånn før jeg. :)
    Du har nok rett i at det er lurt å jobbe i vendingene, jeg ville rett og slett belønnet mye i vendingene, belønt på en sånn måte at du drar henne rundt med belønningsplasseringen. :) Det virker forresten som dere har gjort springmarsj til noe kjekt, bare se kontakten hun har under den delen. :)
    Ellers har jeg kanskje et tips til holdtene deres, du har helt rett i at det ikke er lurt å snu seg og se på hunden, men legger også merke til at du ofte retter deg inn etter henne (hun setter seg først, deretter stiller du deg inntil henne), og det er en vanlig feil som fører til skjeve holdter. :)
    Men igjen, jeg er skikkelig imponert jeg, synes du har kommet laaangt på vei, dette blir nok kjempebra! :) Blir nesten litt stolt av dere, siden dere er soniser og alt. :)

    SvarSlett
  4. Så flinke dere er, spennende å se :)
    (For et digert hinder..)

    SvarSlett
  5. Takk for tilbakemeldinger, folkens! Veldig hyggelig å få høre, uansett fortegn, så jobber vi videre med dette :-)

    Toril: Tusen takk, sender deg en mail om når vi går offisielt neste gang, jeg :-)

    Line: Tusen takk for sukker og salt, vi er dessverre ikke utlært etter kurset ditt enda, selv om det var et godt kurs! :-D Men godt å se selv på film, skjønner enda mer av hva du sa nå.

    Carina: X'en er rett og slett ikke en hvilken som helst berner ;-)
    Springmarsj er esset vårt, så jeg forsøker å holde et høyt tempo i alle gangarter. I går var jeg dessverre for forkjølet til å få med meg bein og pust. Og holdtene, jupp, jeg vet, det er så mye enklere å flytte seg selv...

    Marie & Ellie: Klart hinderet virker stort, det sto jo nærme kamera. Jeg tenker det var cirka 55 centimeter høyt, og du vil jo aldri måtte hoppe så høyt med Ellie, det skal være tilpasset hundens størrelse. Det betyr at X'en kan måtte hoppe 70 centimeter, men det er ingen dommer som har foreslått det enda... Men hun har god klarning, så jeg tror vi klarer det om vi må.

    SvarSlett
  6. Jeg og mormor har kost oss med video og vi er skikkelig imponert!!!!!! Og veldig stolte!!

    tante

    SvarSlett
  7. Gratulerer så mye! Det var gøy å se på dere! Og så så flinke dere har blitt!!!

    SvarSlett