17. april 2011

Kursavslutning

Phuh, søndag kveld etter en hektisk uke, og det får bli flere blogger for å få mer oversiktlig lesestoff for dere - samtidig som jeg vil skrive ting i kronologisk rekkefølge. Så da får vi skrive om onsdagens kursavslutning nå. For da var altså siste samling på bruks-LP-kurset vi har gått på, og det er helt fenomenalt for en utvikling en har hatt på disse to månedene. Og da tenker jeg ikke bare på at en har gått fra tre lag ull og varmedress på første kvelden til tynn genser og lette sko på siste kurskvelden. Nei, jaggu ser en at hundene har lært noe også på disse ukene. Nå har ikke alltid min form og energimengde vært på topp, så vi har ikke trent like mye mellom hver kurskveld som jeg vanligvis ville gjort. Det er ikke vits i å trene når en er sliten eller nede, det blir aldri bra trening av sånt. Men jeg har i hvert fall lært mye om hvordan jeg kan trene X'en senere.

Som avslutning på kurset kjørte vi minikonkurranse med de fleste øvelsene vi har jobbet med, ut fra hver enkelt hunds nivå og status. Men det var med publikum, dommer som kommanderte og som mål å få til øvelsen på første forsøk (eller få til det en hadde fått lært inn til nå).

Første øvelse var lineføring, og det var ufattelig kult å merke hvor på X'en var! Det virker som om den treningsøkta jeg hadde med Siri om søndag virkelig hjalp, for hun var så oppmerksom, paraderte ved min side, selv ved vendinger var det aldri stramt i lenka, og jeg hadde henne akkurat der jeg ville. Det eneste som var å påpeke etterpå var at jeg konsekvent gikk til høyre når "dommer" kommanderte venstre og konsekvent til venstre når "dommer" kommanderte høyre. Det gir jo ikke poengtrekk, men det gjør ikke noe om jeg lærer meg forskjellen heller :D

En av kursdeltagerne jobber som fotograf, så jeg var frekk nok til å stappe kameraet mitt i hennes kyndige hender for å få noen bilder til bloggen, det blir ofte mye tekst her... Så, alle bilder i denne bloggen er tatt av Irene Yrstad:





Ja, og for å bevise at X'en faktisk gikk jævlig bra, må jeg spamme dere med masse forskjellige bilder for å vise dere at jeg ikke bløffer om et blaff.

Forangående i line forsøkte vi, men det var helt tydelig at hun ikke har lært seg øvelsen selv, så der må vi bare trene på den, og avbrøt forsøket uten noe mer om og men.

Så var det apportering, hvor jeg for moro skyld forsøkte en hel øvelse. Og selv om det ikke er direkte pent enda, er det likevel mer enn tydelig at X'en har fattet øvelsen, og nå er det bare litt pirk og litt motivasjonsboosting som skal til, så tror jeg det blir en knall øvelse.
Hun løp fint ut, grep den, kommer nesten bort til meg, så stopper hun opp og blir stående og tygge på bukken - og det er nok en liten konflikt i henne der, at hun vet at hun burde komme inn til meg med den, men så husker hun enda hvor pokkers artig det er å løpe idiot rundt og rundt banen med bukken, tenker jeg. Men når jeg kaller på henne en gang til velger hun å komme til meg framfor å gi meg fingeren og stikke av - som hun gjorde før. Så jeg er superfornøyd med hvor langt vi har kommet, at jeg i det hele tatt kan ta av henne lenka i nærheten av en apportbukk. Så dette er bra for oss, jeg er godt fornøyd! Hun kom rundt meg, og hun satte seg til og med før jeg skulle ta bukken, ofte har hun blitt stående. Hunden lærer, hun!

Løpe ut for å hente apportbukken.
Men bare lunte tilbake med bukken, enn så lenge.
Så var det budføring, og den ble det litt tull med. Hun ignorerte første kommando, på den andre gikk hun nølende fram noen steg, før det så ut som om poletten falt ned og hun galopperte mot figurant. Om jeg husker riktig, skar hun så ut for å drite et annet sted på banen, før hun løp videre til figurant (hun var luftet, altså...). Så ble hun sittende hos figurant uten å komme tilbake til meg, og da vi forsøkte oss på en ny runde var det ikke noe hun så poenget med lenger. Vi forsøkte et par ganger til med økt motivasjon og lettere avstand, så vi kunne avslutte med en vellykket gjennomføring, og klarte det greit nok til slutt. Jeg vet ikke om hun er litt lei av den øvelsen, det virker i hvert fall som om interessen og motivasjonen har dalt. Og da tror jeg at det for henne er vel så effektivt å legge øvelsen på hylla en stund, framfor å bli så krampaktig morsomme mens vi trener den. Det er nok av andre ting vi kan trene på en stund.

På vei til figurant under budføringen.
Hos figuranten.
Avslutningsvis var det fellesdekk, hvor X'en lå så fint og stødig - som vanlig. Godt å ha en bankers-øvelse!

Til slutt var det fram med stoler og campingbord, hjemmelaget kake og skravling, før vi ønsket hverandre lykke til videre, og sees på en konkurranse før eller senere!

Jeg er kjempegodt fornøyd med kurset, jeg har lært så mye, og det har vært morsomt hver eneste gang. To meget dyktige instruktører - all ære og takk til Kjersti Faanes og Maj Britt Ovesen!

4 kommentarer:

  1. WOW! Knallbra kontakt Stine! Her har det skjedd ting ja. Skal bli moro å se dere igjen!

    SvarSlett
  2. Så gøy å høre at dere har det så gøy!
    Blir reint inspirert av dere, nå gleder jeg meg enda mer til kurs med bulldoseren! :D

    Herlige bilder, X'en er et skikkelig sjarmtroll!

    SvarSlett
  3. Jentene sine det tenker jeg,imponerende kontakt!!!!!!!!!!!!:-)

    SvarSlett
  4. Så utrolig bra kontakt dere har på lineføring, wow:)

    SvarSlett