26. januar 2008

Hjemmekontor og partay

Jeg er altså så inderlig glad for den nye jobben min! Jeg stortrives med oppgavene, kollegaene, alt! Det er gode muligheter for å jobbe hjemmefra ved behov, og fredag hadde jeg slike behov. Med veterinærtime midt på dagen, var det enklere å ha hjemmet som base, siden det er nærmere.

X'en har nemlig hatt sin første urinveisinfeksjon (eller blærekatarr, dyrlegen bruker begge benevnelsene...). Det oppdaget vi ved at valpen plutselig nesten bare dryppet blod, den urinen som kom ut var også rimelig iblandet blod. Etter en natt så det jo ut som om det hadde vært slakt i gangen hvor X'en sover. Så vi troppet opp på veterinærkontoret med en gang det åpnet (det har ikke drop in-time, men det bryr meg midt i når valpen blør og viser ubehag. Og ville de ikke tatt imot oss, hadde jeg simpelthen dratt videre til en annen klinikk jeg VET tar imot kunder uanmeldt, og disse hadde mistet en kunde). Det var ikke mulig å få til noen urinprøve, med mindre fem dråper blod teller, men vi fikk nå resept på antibiotika, og ga henne også en hestekur med tranebærpiller. På grunn av manglende urinprøve og blodet ønsket veterinæren en oppfølgingstime, og det er jo kjekt å få sjekket status etter ei knapp uke. Så da fikk vi ordnet det. Prøvene ser fine ut, noe sur pH enda, men så er ikke antibiotikakuren over enda heller.

Nå ser jeg jo også tydeligere fordelen ved forsikring. Jeg trodde faktisk at man måtte ha ett veterinærbesøk som kostet mer enn egenandelen for å få noe refundert, men jeg kan altså samle opp alle besøk innenfor egenandelsperioden. Med urinveisinfeksjon og en øyebetennelse har det på en drøy måned blitt fire besøk (førstekonsultasjon og oppfølging), og det er jo minst en femhundrelapp for å vise snuta si... Så da har vi lært det - forsikring er veldig, veldig bra.
Ikke at jeg ikke hadde dratt uten, kjære vene, valpens ve og vel kommer først, og jeg har en stor konto for slike uforutsette ting. Men kan man få noe refundert, så...

Urinveisinfeksjonen har gitt oss noen kommunikasjonsproblemer - valpen har sluttet å si fra når hun må på do, men bare gjør det der hun er. Greit at hun tisser inne i løpet av natta igjen, jeg skjønner at blærekontrollen nå er laber, men det kunne jo vært kjekt om hun kunne forsøke å si fra, som hun gjorde før.

Anyway, det er opp til oss å være litt foran henne. På jobben har vi hatt minimalt med uhell denne uka, mens i dag hjemme ble det noen. Jeg senker vel skuldrene litt mer hjemme, er ikke så krise om hun tisser her. Gulvet på jobben tåler fint å bli tisset på, men det er noe med at kollegaene ser det...
Det virker også som om X'en slår seg mer til ro hjemme. På jobben er hun mer urolig, kjeder seg litt fortere. Men igjen tror jeg det er fordi jeg er litt mer påpasselig der med at hun ikke skal bjeffe (som hun gjør når hun kjeder seg) og forstyrre kollegaene. Så jeg må bli litt mer hardhudet der. Hjemme er det selvfølgelig også mer å finne på - kan ta en kort tur i lysløypa, kan trene litt dressur, leke litt - gjøre ting jeg ikke gjør på kontoret. Men hun sover også mer her enn på kontoret:



Det ene måltidet hennes i dag puttet jeg oppi en ball hun må rulle på for at fôrkulene skal trille ut, i håp om at hun holdt seg i aktivitet en stund, og jeg kunne jobbe med god samvittighet. Men så fant jeg ut at jeg ville ha bilder av dette, og da får man ikke jobbet...







På kvelden var ei venninne på besøk for taco og sing star, og det var kjedelig nok, mente valpen... (Ja, det er julepynt dere ser på det ene bildet, hvem har sagt noe om når det må være ferdig pakket bort?)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar