20. januar 2008

Valpeshow - runde 1 (29.12.07)

Har aldri fått blogget om X'ens valpeshow så langt, av den enkle vanskelige grunn at jeg venter på noen bilder... Men når overføringskabelen har emigrert, blir det vanskelig, så da får jeg skrive nå, og heller vise bildene en annen gang...

I romjula (i fjor...) kom X'ens debut på valpeshow. Jeg hadde store forventninger til hvordan hun skulle takle det hele, og disse ble heldigvis innfridd. Den valpen har vært med oss på så mange steder, gjort så mye forskjellig, og er så gjennomført stødig, at det var ikke noe problem å bli med til Letohallen med over tusen hunder! Ringen var innerst i hallen, så hun måtte gjennom hele området før vi fikk campert, og den tøtta er egentlig ganske freidig og selvsikker. Går glad og fornøyd, gjerne litt foran meg, skal hilse på alt og alle, snuse og undersøke. Hun tror at hele verden er god, og skapt for hennes velbehag. Må nesten begynne å dempe dyret litt, så hun lærer å oppføre seg... Samtidig som det er så gøy å se henne så frimodig, nysgjerrig og lykkelig over å få oppleve noe (nytt).

Valpene hadde seeeen innkalling, så dermed fikk vi med oss alle de voksne først. Og X'en satt ringside, og tittet på alle de store som løp og sto i ringen. Håper hun lærte litt om hvordan dette skal gjøres...

X'en var ikke helt i utstillingskondisjon - litt for tynn etter litt for langvarig diarétull, og påfølgende ufrivillig slankekur. Jeg vurderte derfor om jeg skulle trekke henne, men kom fram til at utstilling faktisk er god trening for henne. Valpen er jo ikke syk, hun må bare få litt mer kjøtt på beina.
Det var ikke mer enn tre valper påmeldt - hadde forventet flere. Og da jeg så katalogen fant jeg ut at jeg jo måtte gå for beste tispe! Jupp, de to andre var hannhunder.
Den ene - Tumle Bompi Bjørn - er en halvbror på farssiden og en nevø på morssiden, og ble BIR. Han og X'en fant fort tonen, og etter den tid har de hatt en eller annen kobling som gjør at de går i fistel når de treffer hverandre på andre utstillinger. Positiv, altså, de er sååå glade for å se hverandre.
Lørdagens dommer var svenske Gunilla Skallmann. Hun er nyautorisert på rasen, men har - så vidt jeg vet - foreløpig ikke dømt rasen. Et meget trivelig bekjentskap, som i hvert fall ga X'en en veldig god førstegangsopplevelse i ringen.
Dog fikk jeg meg en erfaring. Fra før av er jeg vant til å stille Even - dum og deilig, en snill gutt som gjør det han får beskjed om, og ikke vet at det går an å protestere. Før det stilte jeg Majken, som debuterte i toårsalderen, og derfor var blitt en voksen og ok hund å stille. Mens X'en-dyret... Det har meninger, det har fakter og takter, det har egenvilje, og det har protestens evne. X'en er en helt vanlig valp som ikke vil stå rolig og pent i utstillingsringen, med andre ord. Så her må vi trene mer. Det som går greit i stua går i hvert fall ikke greit i ringen. Så vi må finne ut hva vi kan gjøre for at hun ikke skal stå så hun ser ut som en bedlington terrier med dobbelthake...

For øvrig ble jeg litt skuffet denne lørdagen, over arrangøren.
Jeg mener ikke å være kravstor eller materialistisk. Men når jeg nå har vært ringsekretær en drøss med ganger, har jeg ofte opplevd å dele ut et eller annet i deltager til valp. En liten rosett, en fôrprøve, et eller annet. Her var det ingenting. Og det var ikke engang premie til BIR og BIM valp! Ved premieboden fikk vi beskjed om at BIR-hundene ville få premiene i store ringen. Men i gruppe 2, med opptil 20 rasevinnere, sier det seg selv at ikke alle vil få premie! Vi betaler faktisk 200 kroner for å få stille - på en del utstillinger er det mer enn veteran betaler, enda de kan oppnå cert. Jeg stiller ikke for å få billig nips til å ha i hylla, men det er likevel hyggelig å få noe, å føle at man blir verdsatt som valpeutstiller, at man er ønsket, og ikke bare lettvint inntekt. Jeg trodde et av flere mål med valpeshow også var å rekruttere nye utstillere, gi et hyggelig utstillingsmøte for førstegangseiere. Og er det hyggelig å få to silkebånd, that's it? Men, men, vi fikk oss jo en BIM-rosett.
Og Tumle, han fikk en hel drøss! Han vant nemlig gruppa, og sjarmerte seg til en fjerdeplass i gruppa. Den valpen er jo helt uimotståelig, og man må bare snu seg to ganger etter den gode valpen.

1 kommentar:

  1. Grattis med BIM, da! X'en er helskjønn. Vi sees på kurs!

    SvarSlett