10. januar 2008

Minner fra helgen som var...



Det er rart å tenke på. I helga var det så pent vær - det snødde tørr snø, det var passe mengder kuldegrader, det var godt føre, og alt var vinter- og julekortidyll. Vi koste oss masse utendørs, X'en fikk virkelig utfolde seg i snøen. Og hun ble med hjem som en ren og bare småvåt hund. Bare kos og stas med hund da! Alle må kose seg i slikt vær? Riktignok rotet vi oss litt bort på søndagen, slik at turen ble lengre enn planlagt. Men hva gjør vel det? Og bare én av cirka 175 skiløpere som kommenterte at vi gikk på føttene blant skisporene (ikke oppkjørte løyper, altså, vi har jo litt vett).
Og nå? Nå er det grått og trist, det regner av og til, glatte veier, tung snø, ishinner på mange steder, vanndammer, sørpe og shit. Jeg må jo titte på fire dager gamle bilder for å minne meg selv på hvor bra det kan være! Mens uti stua ligger en realt skitten valp, det er støv og møkk på gulvene, sko og buksekanter er brunspraglete, og jeg er smågretten over dette.





X'en har ikke opplevd snø som kommer ned fra himmelen i skikkelige mengder før, bare ferdig levert på bakken. Og det er virkelig spennende med snøvær, altså! Da kommer jaktinstinktene hennes fram, og hun kryper sakte fram for å fange de største fnuggene. For ikke å snakke om hvis vi sparker i løssnøen så den fyker rundt henne. Hu hei, som hun søker da!







Hvis vi graver snuta langt nok ned, kommer vi til bakken, fant X'en ut. Og store mengder snø kan gjemme på ukjente skatter. Best å lete!



Riktignok fikk vi hjem en valp hvis pels fanget pent inn snøen og lagde henne til en pongpongsnøvalp, men hva gjør vel det?



Vi vil ha snøen tilbake!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar