21. januar 2008

Tann-pine

Jeg har alltid fått høre at det er sjelden man finner valpens tenner, de er umulige å oppdage, og forsvinner enten utendørs eller blir svelget av valpen når den drikker/tygger. Og hjemmefra kan jeg i grunn ikke huske at vi har funnet mer enn én tann, og det tror jeg var Minnie sin. Hun var født i 1987, så det er cirka 20 år siden jeg har sett en valpetann utenfor valpens munn.

For X'en - hun har vi funnet tennene til! Enten vet ikke hun at de skal bli sporløst forsvunnet, eller så er det jeg som passer så godt på dyret at jeg ikke unngår tennene...
I en liten kaffekopp på kjøkkenbenken har vi nå tre tenner.

Den første mistet hun ganske raskt, det skjedde i høst en gang. Det er en pitteliten tann, i hvert fall sammenlignet med de som har falt ut i det siste. X'en drev og bet i genseren min, og i det jeg fjernet munnen hennes fra stoffet, hørte jeg en liten lyd fra gulvet. Der var tanna falt ned.

Den andre er en stor jeksel, og den mistet hun på Norsk Berner Sennenhundklubbs utstilling i Letohallen 13. januar. Vi var en gjeng som satt og ventet på gruppefinalene, og X'en koste seg med et griseøre for å døyve kjedsomheten. Tilfeldigvis spør en av de andre om X'en godtar at jeg tar mat fra henne. Og for å være ærlig har jeg ikke prøvd det altfor ofte, så jeg bøyer meg ned og tar øret hennes. Det er fullt av blod! Griseøret, altså. Jeg titter i munnen, og der er det mer blod, og noen løse tenner. Vi følger vel alle litt med på X'en etter dette, og ganske riktig - få minutter senere ligger tanna på gulvet.

Den tredje er ei hjørnetann, som hun mistet på bussen sist torsdag. Vet ikke helt hvordan. Hun småtygde på noe, jeg sa slipp, hun spyttet ut, og jeg så at det var ei hjørnetann... Men, da har hun i hvert fall stabilisert seg på fire hjørnetenner, etter å ha hatt et varierende antall ei ukes tid.

Hva er så tann-pinen? Jo, jeg aner jo ikke hva jeg skal gjøre med disse tennene! Jeg får meg ikke til å kaste de. Vi har jo funnet valpetennene hennes! Men de kan jo ikke ligge i en liten kaffekopp til evig tid. Så hva gjør jeg? Skal jeg kanskje kjøpe en av disse sølvboksene man gir i dåpsgave? Hmm... Tenke, tenke.







1 kommentar:

  1. Morsomt! Mikkel har mistet alle fortennene, men har fremdeles til gode å finne dem.

    På IKEA får du kjøpt minimontere som du kan putte småtteri inni - for eksempel melketenner, første halsbånd og et valpebilde? Det er i alle fall et forslag som kan frigjøre kaffekoppen..! Her er linken.

    SvarSlett