8. januar 2008

To gode tips

Kom over denne underskriftskampanjen, og vil oppfordre flest mulig til å signere.
I korte trekk er det et opprop til Norsk Kennel Klub om å få flere titler for hunder som konkurrerer i lydighet, agility og bruks. Det er ønske om å adoptere svensk modell, hvor man får som tittel "LP1" etter tre førstepremier i klasse 1, "LP2" etter tre førstepremier i klasse 2, også videre.

Hvorfor skal NKK innføre slike titler?
For de som trener og konkurrerer i disse grenene og oppnår så gode resultat, vil det være en super belønning. Det krever tross alt en del å få tre førstepremier. Dessuten tror jeg personlig at disse titlene vil virke mer motiverende, og føre til at flere konkurrerer. Selv om man ikke har ambisjoner eller grunnlag for å nå eliteklasse, kan man likevel vise til at man får til en del.
Enkelte argumenterer for at det også er vanskelig å få utstillingschampionat, og det finnes ikke noen ekstratittel for de som har ti ck, eller lignende. Men kan disse to konkurransegrenene sammenlignes? Jeg synes ikke det.
For de av oss som liker å si at berneren kan være en brukshund, eller som skryter av dens fortreffelighet som potet, så synes jeg dette er anledningen til å si til NKK at vi ønsker kreditt for den innsatsen og de resultatene som oppnås i andre ringer enn utstillingsringen.

Dagens andre tips:
Stiftelsen forskningsfondet kreft hos hund fikk min oppmerksomhet før jul. Link lå lenge på NKKs forside, men det var først etter å ha måttet avlive Embi (blant annet) på grunn av kreft, at jeg åpnet øynene. Selv om Embi fikk lov til å bli over ni år, som er en relativt høy alder på berner sennenhund, ønsket og ønsker jeg å gjøre det man kan for å nærme seg en bedre forståelse av kreft hos hund. Derfor ringte jeg 820 44 006, og ble automatisk trukket 175 kroner på neste telefonregning. Det tok meg tyve sekunder.
Det burde i grunnen ikke være nødvendig å argumentere videre for hvorfor også du skal slå dette telefonnummeret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar