18. mars 2011

e-BUY

Siden jeg sover dårlig og dermed bruker mye tid foran laptop'en for tiden, blir det til at en soser rundt og stadig kommer over funn på nettet.

Inntil nylig var ebay ukjent farvann for meg, men da jeg først hadde klart å sose meg inn dit, ble jeg jaggu der en stund også! Dernest oppdaget jeg jo at det er ebay i ulike land, så da måtte en jo utforske enda mer. Skumle saker... Det er litt for lett å handle der, bare noen knappetrykk og et passord til paypal, så er det gjort! Jeg har heldigvis vært flink til å holde meg i skinnet enn så lenge, men jeg har sett meg ut det jeg tror kan bli gavepremie fra kennel Latruda på Frya - og selvfølgelig ting jeg kan ønske meg selv. Jeg har ofte fått høre at ting kan være billigere på ebay, og det er sant. Men om en handler mye, er det ikke så billig lenger. En får skjermsikle litt nå og da for å få ut litt shoppingabstinenser, og bruke det som inspirasjon. Jeg skal for eksempel ha nye knotter til kjøkkeninnredningen i nyheimen, og søkte for moro skyld dette opp. Dumt... Det vil jo ta flere timer å gå gjennom det utvalget som finnes der! Men jeg får lære meg å bruke mer presise søk etter hvert, finne ut hva ting heter på engelsk.

Knaggrekke med bernermotiv, bare ti dollar!

Et skilt med den selvinnsikt en etter hvert får med berner i hus. 13 dollar, ikke ille pris det heller.
Jeg har søkt på både "bernese mountain dog" og "berner sennenhund" på ebay.com, ebay.co.uk, ebay.no, ebay.de og ebay.ch - sistnevnte med håp om å finne noen skatter i rasens hjemland, men det er den tyske, britiske og amerikanske versjonen som gir flest treff.

Wall sticker (eller som det heter på tysk: Wandtattoo) med bernermotiv, kanskje noe å vurdere nå som en skal pusse opp nytt hus? Rundt 15 euro, ikke så verst pris for et stort bilde.

Det er lov til å drømme og henge seg opp i detaljer når en er lei av å finne den perfekte veggfargen til kjøkkenet eller sammenligne priser på driller.

Ellers på min ferd snublet jeg nylig over Etsy.com, hvor en kan kjøpe hjemmelagede ting, gjenbruk og tilbehør fra ulike mer eller mindre private tilbydere. Og har du sett, også der får du opp noen treff om du søker på rasenavn.
Et varselskilt som dette burde kanskje befinne seg både i private hjem og på offentlige plasser!

En søt pute som snakker til meg og min stil.

For de som foretrekker å handle på norske nettsteder, eller synes det er enklere å orientere seg på norsk, har vi ekvivalenten Epla.no/. Etter at jeg fullførte bernerbroderiet tidligere i uka, har jeg fått lyst til å gjøre mer håndarbeid, det er koselig å ha noen småprosjekt å drive med. Så jeg har brukt denne siden til å finne inspirasjon til småting jeg kan forsøke å lage selv. Men jeg vet jeg er helt amøbe i håndarbeid og vel ligger på samme nivå som en femteklassing. Så mer kompliserte ting tipser jeg mamma om, og ønsker meg i bursdagsgave. Så får jeg heller trene opp mine egne ferdigheter med prøve- og feilemetoden på mindre prosjekt. Jeg har noen planer i hodet, så får vi se hva jeg får til. Stay tuned!

2 kommentarer:

  1. Flott blogg du har. Nydelig hund du har. ;-)

    SvarSlett
  2. Hey det er jo skiltet mitt jo ;) Har det treskiltet hengende i ganga med "home is where the dog hair sticks to everything except the dogs" Kjempefint! :D

    SvarSlett