17. mars 2011

Valpesyk

X'en seks uker gammel.

Jeg er så valpesyk for tiden! Jeg ser andre oppdrettere parrer sine tisper, venter, tar ultralyd, og kan glede seg over (store) kull. Jeg ser valpebilder på facebook, i blogger og på hjemmesider. Jeg blir helt dårlig av misunnelse! Nå er det for pokker min tur!

Favnen full av gutta fra vårt forrige kull. I 1998. Det var i forrige årtusen, det.
Med X'en i armene, fire uker gammel, i 2007.
Jeg venter på løpetid. Den er riktignok ikke forventet før i april, om tre-fire uker. Men, må hun på død og liv gå vanlig syklus nå som jeg skal parre henne? Kan hun ikke starte bittelittegranne før bare nå? På trass kommer sikkert løpetiden i slutten av mai nå, bare fordi jeg venter sånn. Eller så kommer løpetiden når det passer som verst, som julaften på kjerringa og alt det der.

Jeg synes jeg ser løpetidstegn hele tiden. Vasker hun seg ikke litt oftere bak nå? Jeg har faktisk nylig sjekket med papir og gransket henne nøye, men det er ingenting å se. Bank i bordet, det hadde jo vært som bare faen om hun fikk livmorbetennelse eller lignende nå.
Jeg synes hun tisser mye oftere på tur nå. Markeringsbehov? Si fra til nabolagets hanner at det nærmer seg? Det bor et par bernerhanner i området, men det var ikke de jeg hadde tenkt til å bruke. Håper hun liker ham som jeg har valgt til henne ;)
Jeg synes hun virker mer vimsete og ufokusert, lettere å avspore og mer opptatt av å snuse og sjekke. Men så vet jeg jo også at jo mer en leter etter tegn, jo mer ser en. Menneskehjernen er litt skrudd, en ser helst det en vil se.
Hun sover jo i senga med meg når hun vil, for tiden har jeg hvite laken. Jeg drømmer om å våkne og finne røde flekker på lakenet, så vi er i gang! En natt drømte jeg så intenst og virkelighetstro om at hun hadde fått løpetid og alt jeg måtte organisere i forhold til parringsturen. Da jeg våknet opp hadde JEG fått mensen! Nedtur...

Lina (Ch. Enslige Evelina av Hiselfoss) dier sin fire uker gamle datter X'en.
Jeg skriver lange lister over ting jeg må huske å kjøpe, jeg leser bøker for å friske opp kunnskapen fra NKKs Oppdretterskole om parring, drektighet og fødsel. Jeg leser andres blogger for å suge til meg av deres erfaringer. Jeg pønsker på valpenavn. Jeg sjekker tidligere avkom til hannen jeg skal bruke. Jeg forbereder og dagdrømmer.

Seks uker gamle valper - til venstre X'en og til høyre broren Xerxes (Xerxes Xavier av Hiselfoss).
Drømmen om et valpekull, håpet om å se X'ens gode egenskaper og kvaliteter gå videre i sine avkom, ambisjonene om å komme i gang med oppdrettergjerningen, lysten til å videreføre Latruda-navnet, spenningen ved å se om valpene blir som en håper med utgangspunkt i kombinasjonen en gjør, forventningene til å bli kjent med potensielle valpekjøpere og se de gi en Latruda et godt hjem, takknemligheten over å ha fått ja til å bruke en hannhund jeg liker kjempegodt, utfordringene jeg enda ikke kjenner men begjærlig vil omfavne. Det er det som gir meg oksygen til å puste, energi til å stå oppreist og gnist til å gå videre nå.

X'en ni uker gammel.
X'en ni uker gammel.
Vel, egentlig passer det særdeles dårlig om X'en får løpetid nå. Jeg er tross alt midt oppi en flytting, jeg hadde håpet å bli ferdig med å pakke, transportere, vaske og pusse opp litt først. Det er mye praktisk som må ordnes i nyheimen med bank, megler, strøm, internett, tv, flyttemeldinger, møbelinnkjøp og utpakking. Jeg hadde håpet å få bodd oss litt inn før vi reiser avgårde på parringsferd til det store utland. Samtidig skal jeg selge et hus her i Oslo, det er arbeid med det også. Det passer simpelthen ikke med løpetid og parring akkurat nå. Det ville simpelthen bare passe veldig dårlig, hører du løpetid, det passer veldig dårlig?!?!

*krysse fingrene*

1 kommentar:

  1. Du skriver saa bra! Kjenner meg igjen i det der. Sheltiekullet som ble fodt for 1,5 uker siden har vi ventet paa i 4 lange aar!

    Kryssere fingre for flekker paa lakenet snart :)
    Eller.. var det slik at det passet daarlig naa?? :p

    SvarSlett