12. mars 2011

Nedtelling

Det slo meg i stad at det bare er tre uker til jeg overtar nøkkelen på Mogreina, og det ga jo diverse tanker i hodet. Dels det vemodige ved å flytte, og at det nærmer seg. Og dels det praktiske, med ting som må ordnes. Så i dag har jeg pakket noen esker med kjøkkenting - jeg trenger neppe å ha stående framme servise til 12 personer de siste ukene jeg bor her, det er ikke nå jeg org'er stort middagsselskap :D Dessverre har jeg begrenset lagringsplass, i og med at huset fremdeles må være visningsklart, og bodene er nå fulle med esker og annet stæsj. Jeg får pakke til det er helt fullt, og pønske ut noe lurt etter det.

Så må en også ordne ting som strøm, internett og TV - i hvert fall de to første tingene er jeg nok like avhengig av. Det går ikke kabel inn til huset, så jeg må få TV via andre kilder, for eksempel antenne eller parabol. Jeg har vurdert mobilt bredbånd som nettkilde, men det er jo så mange aktører der ute. Er det noen som har noe å anbefale, i forhold til både TV og nett? Eventuelt frarådninger?

X'en og jeg fikk oss en fin tur i snøen i dag (vi går tur uten at jeg blogger om det også, altså, men i dag har jeg bilder, det gidder jeg ikke ta på hver tur vi går), jeg synes i grunnen det siste snøfallet var veldig velkomment. Det er da mye mer behagelig å gå tur nå, enn da vi bare hadde is og slaps. Det kan ikke være bare meg som mener det? Jeg skulle ønske det gikk an å gå direkte fra full vinter til grønn vår.
Her er et par bilder jeg tok av X'en, crappy mobilkvalitet i skumringen får gå:




Jeg tok også noen filmsnutter med mobilen hvor X'en boltrer seg i snøen med lek og godbitsøk. Jeg får dessverre ikke til å redigere mobilfilmene, verken sette de sammen til en film eller noe annet moro, så da får det heller bli flere småsnutter:









Ellers ble berner bedømt på Crufts i dag, og for de som er nysgjerrige på resultat, finnes de her.

Ja, og bloggen har fått en liten make over, jeg ble så lei av fargen jeg hadde her. For å synliggjøre de koselige kommentarene jeg får, har jeg også lagt til en app i menyen som viser de fem siste kommentarene.
Tusen takk til alle som gidder å lese bloggen!

2 kommentarer:

  1. Jeg unner deg ikke pakking og flyttesjau. Det har jeg gjort for mange ganger løpet av livet til å se sjarmen i, selv om det er blitt fjorten år siden sist. Så lenge har jeg ikke bodd på et sted tidligere. Men jeg sitter her på vestlandet og følger med, for du skriver om mye gøy med berner og det er viss trøst i å se at noen kan være enda mer tullete på berner enn selv jeg klarer. Flott at du får fram at pelsballene våre absolutt har noe for seg annet enn i sofaen og i showringen.

    Men over til det tekniske. På TV-siden har jeg forsøkt Riks-TV, altså digitalt bakkenett, men gitt opp. Vi syntes programpakkene var for dårlige, og via parabolen får vi flere kanaler i HD enn det bakkenettet har plass til. I tillegg var Riks-TV altfor seint ute med opptaksmuligheter på dekoderen, så da ble det parabol til slutt. Og når man først har invester en halv formue på passelig stor flatskjerm, så er det jo greit at bildekvaliteten står i stil.

    På nettverksiden tror jeg ikke du blir fornøyd med bare å ha mobilt bredbånd. For det er når du skreller bort skrytet og reklamevideoene er det ikke bredt i det hele tatt, mer en sytråd eller fiskesnøre. Skal du kunne kose deg i sofaen med bilder, blogg, videosnutter og generell surfing uten ventetid og trafikkbegrensning må du koste på deg kobber eller fiber i veggen. Så kan du heller spe på med et 'kveld og helg' eller 'av og til' abonnement mobilt. Jeg har det siste med mobil trådløsrouter, og kan dermed spandere litt nettverk på turvenner de gangene det trengs. Her spiller selvfølgelig økonomien inn, særlig for oss som har NAV som inntektskilde på kortere eller lengre sikt.

    Av mobile tilbydere har jeg inntrykket av at det er hipp som happ. Jeg har Telenor selv, kjenner mange som er godt fornøyd med Netcom og på hytta har bror min installert seg med ice.net. Det funker som gull.

    Lykke til og klapp X-en. Hilsen fra Jan Roar og Bamse.

    SvarSlett
  2. Heisann!

    Her har vi mobilt bredbånd, og som Jan Roar sier; det er mer en sytråd eller fiskesnøre.. (god sammenligning!) Noen ganger funker det helt greit, og jeg kan til og med se videoer på youtube, selv om det tar nærmere ti min å laste de (og da er det relativt kjapt altså!). Ellers er det veldig varierende hvor villig det er til å funke skikkelig. Noen ganger gir jeg bare opp. Vi har fra ice.net. Tror signalet kan være avhengig av diverse antenner osv (jeg har ikke snøring), men kunne vi valgt vanlig bredbånd, ville jeg gått for det any time! Men nå hadde det seg sånn at linja var full, og mobilt bredbånd var eneste alternativ. Er i grunnen som å surfe på en gammel, gammel linje, litt ISDN- aktig. Som i overgangen mellom det virkelig gamle og kjipe, og når ting begynte å ta litt fart.

    Lykke til med å finne noe bra! (TV har vi ikke, så aner ikke hva jeg skal anbefale der, bortsett fra at det er mange 1000kr i året å spare på å IKKE ha det.. ;o) )

    SvarSlett